30 Haziran 2009 Salı

Enginar iskencesi!!!


Bu resimde gordugunuz enginar benim Amerika da yiyecegim son taze enginardir, boyle biline! Ben en son 4 sene evvel falan almistim annemin gaziyla (bir de enginar yemegine bayilirim!), simdi gobegine ulasacagim diye diye 5 adet enginardan elime mini minnacik seyler kalmisti!!! Bende icine havuc, patates disinda bezelye koyarak - ki oyle de cok severim! - iki kisilik bir yemek cikartabilmistim. Ondan sonrada cam kavanozda satilan konservelerini alip yer oldum. Gecen hafta annem yine basladi: "senede bir kere bile olsun taze enginar yemen lazim, al marketten dogra limon - tuz, kitir kitir yersin..." Ona iyi geliyor, buna iyi geliyor, soyle faydali, boyle faydali, vesaireeee...vesaire....Ben de uslu bir kiz olarak, anniskomun sozunu dinleyip, 4 sene evvelki tecrubemi tamamiyle unutarak, iki tane aldim. Sonuc resimde goruluyor!

4 yorum:

  1. Annemin resimi gormeden evvelki lafi:
    "yanlis dogramistir ablan"

    Resmi gordukten sonraki lafi:
    "e amerikada enginarlar kucuk olur, normal bu!"

    Ne yapsak olmuyor yani!

    YanıtlaSil
  2. Kabuklarıyla haşlasan ve kabukların diplerindeki etli kısımları yesen, sonra da kalbine gelsen, onu da zeytinyağı-limon-tuz-sarımsak sosuna bansan... O zaman işkence olur muydu???

    YanıtlaSil
  3. Aaaaaa! Nereden buldunuz beni? Utandim bak :-)

    YanıtlaSil
  4. Ayni tecrubeyi ben de Ingiltere'de yasamistim ama enginari taze bulduguma oyle sevinmistim ki, sizlayan parmaklar aklima bile gelmemisti! Hele o ortadaki epilasyona ihtiyaci olan kisim var ya, ne zorlamisti beni! Oysa pazarci amcalar ne kolay temizleyiveriyorlar Turkiye'de. Cogu insan Tijen'in yontemini uyguluyor Ingiltere'de. Hatta bizim gibi pisirmeyi bilmiyorlar. Ben anlattigimda sasirip bakiyorlardi.
    Gene de taze enginarin hali baska ;-)

    YanıtlaSil