19 Şubat 2011 Cumartesi

Sanatsal blog takintilarim!

Cok isterdim, yetenekli bir ressam olabilmeyi, heykel yapabilmeyi, cini sanatcisi olabilmeyi, el isi ustasi, dantel ustadi veya karikatur sanatcisi. Daldan dala gibi geliyor kulaga degil mi? Aslinda degil, tek istegim sanatin herhangi bir kolunda profesyonel olmayi isterdim, o kadar.

Cok yeteneksiz degilim cok sukur :-) Tutunle evlenmeden evvel sesim daha berrak, nefesim kuvvetliydi, kulagim da vardir cok sukur ama sarkicilik bana gore degil,opera sanatcisi olacak kadar da iyi degildim. Folklor cok istedim ama hatirliyorum, duzgun dans eden biri olmama ragmen ritm dugusu eksikti bende! Tam olarak anlayamadan birakmak zorunda kaldim!Tiyatro/oyunculuk aslinda ucundan dondugum bir sanat dali oldu, tam konservatuara hazirlanirken, bir emir: Kibris'a uctuk. Cok da hevesli degilmisim heralde ki universitedeyken bir iki toplantiya katildim ama ustelemedim, zaten okulda kitap kulubu disinda bar/bira ve deniz benim en onemli aktivitelerim oldu, yalana gerek yok.

Lise bir'de yaptigim yagli boya tablom, Yeliz'e evlenirken hediye ettigim, kuru cicek ve deniz kabuklarindan yaptigim biblolar (sanat saheserleriydi valla ama hepsi tasinirken kirilmis, cok kizdiydim dikkat etmedi diye!), kuru cicek ve yapraklardan yaptigim biblolar, Cihan'la 'killing me softly' duetimiz benim aslinda sanatsal yetenegi olan ama yaraticiligi olmayan bir adam oldugumu gosteriyor. veya soyle diyelim, icimdeki yaratici cocuk zorlamadan oynamiyor benle!

Olsun,iyi bir estetik bakisina sahip olmam ileride kitaplardan kalan butun parami sanatsal urunlere yatiracagimi garanti ediyor bence. Simdiden basladim not almaya, iste listem:
(Ha bu arada, bu listedeki urunlerin bazilari satilik mi bile bilmiyorum, henuz alamayacagim icin arastirmadim, ileride birgun satmiyorlarsa bile kapilarina dayanirim artik :-))

Yulia Brodskaya: Tek kelime ile harika bir sanatci. Paper filigree (paper quilling)teknigini kullanarak yaptigi illustrasyonlara bayiliyorum. Bu teknigin, cooook eskilerde kagit pahali iken, Incil'in el yazmasi kopyalarinin yapildigi manastirlarda ki rahibeler, artan kagitlar ziyan olmasin diye, kagitlari serit halinde kesip Incil'e dekoratif kutular filan yapmislar, oradan geldigi dusunuluyor. Aslinda satin almak mumkunmu diye e-mail attim ama cevap alamadim. Gecen ay Havas'a sanirim, reklam panolari hazirlamis, aglamak istiyoruuuummmm! Daha yaratici bir artist henuz gormedim.


Aoyama Hina: Bu da paper cut'mis!!! Deli isi, vallahi bu insanlar bu dunyadan degiller, olamaz yani! Makasla keserek yapilirmi bu is? Yapiyorlar, hem de akillara ziyan seyler yapiyorlar!
Kako ueda: Bu yanda gorulen detay, onun hemen altinda ki resme ait. Soyleyecek birsey bulamiyorum! Galip Tekin'le ayni hayalgucune sahip bu sanatcilar - ki Galip Tekin'in yaraticiligina ve cizimlerine bayilirim! Vay beee!








Kako Ueda: Ustteki resim alttaki resmin detayi! Cok lafa gerek yok degil mi? Mutlaka sitesini ziyaret edin.








Laurie Hassold: Aslinda Galip Tekin'in beyin ikizi Laurie olabilir. Bir baska sitede HR Giger ile karsilastirilmis ama bence Giger'i daha siradan buldum! Ne ukalayim degil mi? Oyleyim, who cares?
Laurie Hassold icin web sitesi baktim ama kendisine ait bir site bulamadim, isminden bakilinca baska dunyadan gelen sanat eserleriyle tanisabilirsiniz.
Aslinda bunlar Banu'luk ya neyse :-)

Tsumami Kanzashi: En guzel ornekleri Magpie Creations sitesinde buldum. Su aralar, bu cicekler ve paper filigree arasinda karar vermeye calisiyorum, hangisini ogrensem diye. Yok, vaktim oldugundan degil, plan asamasindayim henuz!!!
Bu cicekler, orijinalinde ozel yapilan coook ince bir ipekten veya eski kimono kumaslarindan yapiliyor. Internette bir tane japanese belgesel filim var, yasli bir kanzashi ustasi degisik modeller de sac susleri yaparken cekilmis, harika birsey.
Japonya'ya gidip 'amca ben bogaz tokluguna calisirim, bana bu isi ogret' diyesim geldi!
Bu ikisini daha evvel yazmistim, Nick's Calligraphy, muhtemelen bir daha ki Turkiye tatilinde ziyaret edilecek ve bir eser koleksiyona katilacak! Oburu, Frank Josef disayn kumaslar, evimiz olunca alinacak, acele etmeye gerek yok :-)





















Ayse Tulin Ozturk: Asagida ki resim Eczacibasi sitesinden kopya edilmistir. Cekirdek sergisinden bir eser oldugunu tahmin ediyorum. Kendisi Enis Batur'un biricik hayat arkadasi oldugu icin biraz ayricalikli benim gozumde (heheheh) ama resimlerini cok begeniyorum o da ayri. Zaten o kadar yetenekli olmasa ikisinin carpismasi mumkun olmazdi! Asagidaki resim en begendigim. Belki bir gun.....

















JoAnne: Cam urunlere asigim, saydam olduklari icin mi? Uc boyutlu olduklari icin mi? Parladiklari icin veya binbir cesit renk ve dokuya burunebildikleri icin mi bilmiyorum. Bir tek cam masa veya sehpa sevmem, o da leke ve toz gosterdikleri icin beni deli ederler ondan!


Bunlarla sinirli degil tabii benim arsizligim, daha bir suru obje, tablo, el isi, vs bilimum sey var hayalimde. Hepsini alabilsem, hepsini bir araya getirmek istesem dunyanin en kitsch evine sahip olurum heralde. O yuzden akillica secim yapip, benim olanlari uygun bir harmoniyle evime serpistirmem lazim. Bakalim, goriciiiiizz.

4 yorum:

  1. Heeepsi cok guzel!
    ama Joanne calismasina ekstra bayildim!

    YanıtlaSil
  2. Yazi da eksik var, bir bolum kaybolmus, ben kizmaya basliyorum bu blogspot'a yaaa. Dur bakiim duzelecekmi?
    Joanne guzel de onceki yazid abuldugum bir artist vardi camla deniz canlilari, deniz kompozisyonlari yapan o da guzel.

    YanıtlaSil
  3. Yalnış okumadıysam eğer Giger e sıradanmı dedin??? :P hahahahahahahha


    ps: bu arada bunlar Banuluk diyosun ama ben sanat zevkimi kimden edindim aceba :/ bilmem artık :))

    YanıtlaSil
  4. Hahahahah! Evet hakettim ben bu imayi!

    Bu arada evet Giger'e siradan diyorum, begenmedim o kadar, kabul et sadece yetenekli, yaratici degil. Beksinski'yi gordunmu? Bence muthis. Tam senlik dedigim listeye asagidakiler giriyor kesinlikle, kesin biliyorsundur :-)
    Stephen Gammel
    Joel Peter Witkin

    YanıtlaSil