19 Mayıs 2011 Perşembe

Hediye!

Gecen ay kendime aldim bu kolyeyi, ne zaman takarim allah bilir! Bu siteden. Bu ay da kendimi 10 sene sonunda Cumhuriyet Gazetesine uye yaptim! Cok kayiriyorum kendimi, simartiyorum bu aralar, haftanin yedi gunu calistigim icin biraz yan destege ihtiyacim var sanirim :-) Belki de yok, yalnizca kendi kendime simariklik yapiyor olabilirim.
Gecen ay Vikos, Turkiye tatilinden donerken sirf bana calismisti zaten, kat kat simardim! Yelizcim yememis, icmemis, o kadar kosturmanin arasinda doldurmus yollamis, Viken'in can kuzusu ailesi yollamis, Banu yollamis, herkes bana odaklanmis, hediye yagdi resmen! Ben baskalarindan hediye almayi sevmem, hep vereyim isterim ama sevdigim kisilerden almaya bayilirim :-) Hergun hediye alsalar off demem yani :-) Cok sukur boyle de oluyor. Hem de istedigim seyler sanki ismarlama gibi geliyor. Cok ogundum degil mi? Halka acik bir sitede boyle boburlenilmez, ayiptir :-P Bugun guzel bir gun ve ben, beni seven insanlar tarafindan cok sevildigim icin cok mutluyum. Ben ozel bir insanim! herkesin oldugu gibi, bazen bu gercekleri unutuyoruz, elimizin altinda olan seylerin farkina kaybedince variyoruz, klasiktir bu ama ben hergun beni cooooook seven insanlarin varligini hatirlayip mutlu oluyorum.

Sevgilim yok, kocam yok, cocugum yok ama annem var, Banu var, beni gorunce veya sesimi duyunca gozleri isildayan insanlar var, ben yanlarinda olmasam bile beni dusunup benim icin birseyler yapan insanlar var, halimi hatirimi sorup iyiligim, mutlulugum icin dua edenler var, daha ne olsun? Ask olsun dimi? O da olur bir gun :-)))

36 yasinda hayatin guzelliklerne deger verme ve tadini cikarma olgunluguna erisiyor insan.

Bir de hamur mayalama konusunu cozebilsem cok mdaha mutlu olacagim! Gecen bir hafta boyunca hergun hamur mayaladim! Iki kere zeytinli, iki kere pastahane pogacasi ve bir kere de patatesli ekmek hamuru denedim, heeeeepsi fos! Kafayi yemek uzereyim!

Ilk zeytinli de maya tutmadi, kabarmadi! Ikinci zeytinli de tuttu, kabardi, bu pismistir diye firindan cikardim, kek gibi sondu, hamur kaldi! Birinci pogaca hamuru cok sert oldu, kabarmadi, e haliyle pogacalarda cok sert oldu! Ikinci pogaca cok guzel kabardi felan derken dun gece saat 2:30'da eve gelip hamuru dolaptan cikarip sekil verdim, sabah pisiririm dedim, sabah gec uyaninca, acele ile firina attim, atesi yuksek gelince bu sefer alti biraz fazla pisti, vs vs vs! Onumuzdeki cumartesi annem geliyor, ilk is zeytinli yapilacak, sonra manti, sonra dolma yaptiricam (ben ne zaman yapsam midye dolma gibi kokuyo diyolar, baharatini cok kaciriyorum!). Baska? 'e Basak hala beceremiyor musun, pes yani' lafini TEKRAR yiyerek, cilek receli yapicaz, sanirim Bursa'ya ozgu olan cevizli lokum dedikleri bir hamur isi var, benim Yalova'li arkadaslarim bilir ama gerisi duymamis, ondan yapilacak, kesin yeni yarattigi bir kac corba vardir, onlarin tarifini yazarim, cok is var yani.

Bu siteyi acarken Banu anniskonun yaptiklarinin resmini ceker de, arada tarif yazar boylece resimli olarak annemin tariflerini arsivleriz diye dusunmustum! Olmadi, simdi annem gelmisken ben biraz bu hevesimi tatmin ederim insallah. Tabi annemi yapim asamasinda cekmek mumkun olmayacak cunku kendisi, ayni anda bir saat ile bir gun sonrasinin ayri ayri planini yapip, goreceli olarak farkli yiyecekleri farkli zamanlarda pisirip, ayni anda veya daha sonrasi icin bunlari hazir edebilme hunerine sahip oldugu icin ve bunun adina 'herseyim programli benim' dedigi icin, yemeden evvel resimleri cekip, tarifi daha sonra degistirecek olsa da hemen yazmayi dusunuyorum. Biraz kel alaka olacak bundan sonraki yazilar ama yine de.............. oyle iste.

Bu siteyi okuyan insanlar: Tesekkur ederim :-)

3 yorum:

  1. burnumda tutuyosun kiz! korkudan yazamiyorum :-) ama aklimdasin hep!

    YanıtlaSil
  2. harbiyim kazan kaldırıcam artık, kaynatmalıyız!

    YanıtlaSil