(This picture is copied from this website which is where I was last weekend :-)
(Şamreling derken dalga geciyorum sanmayin! su siteye ve su siteye de bakin!)
Kim dalga gecmezdiki kicina pehlivan donu gecirmis gibi gezen, pantolon pacalari dize kadar sivali veya direk salvar donlariyla samreline sarilip kari kiz dikizleyen arada deve guresi yapan, kendince eglenen krolarla? Ben ederdim, sevmezdim ama elin amerikalisi yapinca adi 'Tubing' oluyor! Haliyle 'river tubing' ismini bu hafta sonu 'Şamreling' olarak degistirmis bulunuyorum ve yasasin agzinin tadini bilen krolar diyorum!
Resim cekmek mumkun degil pek, illa su gecirmez kamera goturmek lazim ama zaten cok mal tasimak da akil kari degil, rahati kaciyor adamin. Herneyse bu hafta sonu Vermont'a gittik, sabahin korunde yola ciktik oglen deredeydik vallahi. Toplam 6 kisiydik, iki tane ekstradan Şamrel kiraladik, biralari ve yiyecekleri koymak icin, yayildik pembe Şamrellerin uzerine 7 saat boyunca dereden cikmadik. Bu sene az yagmur yagdigi icin dere alcakmis o yuzden cok yavas akiyordu, e biraz biz de arada durakladik filan 6 saat gecmis ben 4 saat filan kaldik sandim. Muhtesem bir olay, etrafinda Şamreling yapilacak yer olan mutlaka yapsin, ben iki-uc hafta sonra yine gidicem oyle yani! Ha bu arada imkani yok river tubing demem aga ben bu ise!
Ertesi gun de Vermont Cheesemakers Festival'e gittik, katilim biletlerimizi nisan ayinda alip rezervasyonlarimizi yaptirmistik yoksa bitiyormus, ben bu kadar guzel bir festival gormemistim. Bu kadar cesit peynir yiyip bu kadar sarap istigimi hatirlamiyorum dogrusu. Sanirim 10 cesit peynir aldim, uc cesit et ve nacizane 6 sise sarap! Peynirler muhtesem tabiiki, bir kere cok uzun zamandir gourmet cheese dukkanlarina ugramadigim icin market peynirlerine alismisim, gercek peynirler aklimi basimdan aldi. Eve geldim peynirin yanina ekmek bile yemek istemedim, o kadar guzel tadlari vardi. Saraplarin herbiri ayri guzeldi fakat ben bu konuda bir usta olmadigim icin haddimi bildim, bir sise rose, iki sise kirmizi, bir sise beyaz, bir sise 'ice cider' dedikleri sikilmis elma suyundan yapilan bir sarap bir de 'Orleans' ismini verdikleri yemek oncesi aperatif olarak icilen muh-te-sem bir sarap aldim. Dun e-mail atmistim bu insanlara mailing listesine katilmak icin postayla da gonderi yapiyorlarmis, nasil sevindim anlatamam!
Bu cheese and wine festival'in yapildigi yer ayri bir yazi konusu olur aslinda, muhtesem bir ciftlik, ismi shelburn farm. Festivalin oldugu kisima arabayla gidiliyor, hani 'oralaaa, buralaaa hep bizim oleyyo' lafi burasi icin soylenebilir, o kadar buyuk. Ciftlik marmara denizi gibi bir golun! yaninda yer aliyor, cayirlarin uzerine ortunu serip sarap ve peynir ve bilimum yiyecekle mest oluyorsun! Vermont iyice kuzeyde oldugu icin hava 90 derece iken serin bir klima ruzgari sayesinde hic bunalmiyor insan! Yani golun de etkisi olabilir, orman havasi olabilir, daglardan geliyor olabilir ama surekli klima cik hissi mevcut! hahahaha Herneyse cok eglendim, resim ozurlu bir insan oldugum icin maalesef su anda yok, arkadaslarin cepten cektikleri resimler gelirse sonradan eklerim artik.
Not: Yazinin basligini okuyunca gulme tuttu birden, hem Şamreling'den bahsediyorum hem de kokos kokos cheese and wine festivallerinde surtuyorum, ne ironi degil mi?
peynirleri yemeden önce göster bize! bin sene mızıklarım banane :)
YanıtlaSil