7 Mart 2012 Çarşamba

Pistiiiii!

Iki gundur beynimi kurcalayip ondan sonra bir de resmini gonderip o muhtesem pilavin kokusunu teeeee Amerika'lara ulastiran 'minik eristemi' pisti yapiyorum! Eminim onunki daha lezzetli olmustur fekat benimki de nefis korledi idareten :-)
Uzun zamandir uzerimdeki yemek pisirmeme istegi kayboluyor sanirim! Pazartesi gunu Vikos'la burger yemege karar verdik. Ben mizmiz bir adam oldugum icin oyle heryerden burger yemem, heryerden yemek de yemem, ancak evde pisiremedigim veya pisirmek istemedigim seyleri gidip yerim. Chipotle Burger yapalim mi? yapalim dedik, e burger, yapinca hemen yenecek birsey oyle biraz fazla yapip ertesi gune de kalsin denmiyor (evet kofteler piser de bizde pisen kofte yenir anacim, tabakta kalmaz, gunah, yazik, arkandan aglar....) yanina birsey yapalim derken aklima kara lahana dolmasi geldi! Misir unlu! Simdi su noktaya aciklik getirmek gerek; ben laz degilim, ailemizin kokeninde bilinen bir lazlik da yok, anam kara lahananin degil dolmasini hicbir seklini yapmis degildir, kaldiki ben hiiiiiic kara lahana dolmasi yemedigim gibi icine misir unu konurmu bilmem! Ama bogazina duskun olunca bir insan sen tut misir unlu kara lahana dolmasi aser! Yani bu zotzot ulkesinde yetisen pinpin meyvesini asermek gibi birsey oluyor!!!!
 
Neyse google ve dolayisi ile blogcular sagolsun gercekten varmis misir unlu k.lahana dolmasi! Tariflere bir baktim kiyma var icinde! Olmaaaaz, yalniz misir unlu olcak ama boyle bulgurlu da olabilir sanki, biraz agizda dagilsin filan..... allahim sanki hep yermisim gibi kivami konusunda bile ahkam kesiyorum! Neyse bulduk bir tarif, patatesli, soganli, misir unlu, vs yaptik. Hayalimdeki dolma olmadi tabii! cunku bulgur yok icinde! Kivam tutmadi, yeteri kadar eksili olmadi, uzerine kizdirip doktugum tereyag pistikten sonra tadini kaybetti felan... neyse yendi ama....dolma olsun tastan olsun, yogurtlu yogurtlu iyi gitti.
 
Sonra evdeki azmanlar 'raspberry square' istedilerdi fakat ciftlikte kalmamis, hadi gonulleri olsun diye bir tarif bulup ondan yaptim, hepsi cok begendi ama ben 'mizmiz' aynisi olmadi diye begenmedim. Kitir sevenler icin ideal bir tarif ama ben sanirim biraz daha yumusamis seviyorum.
 
Boyle iste...ha bu arada evde tonla yiyecek yokmus gibi (Ozlemaki'nin dedigi gibi millet bizi as evi sanir dolabimizi gorse, Allah eksik etmesin o ayri!) bu pilavin yanina po-ro-tein lazim deyu, Real Simple dergisinden bu et tarifini yaptim. Gecenlerde Tugce'ye gittigimde yemistim acaip guzel sandwich oluyor. Hmmmm evet pilavin yanina diye yapmistim ben onu degilmi? Olsun sandwich de guzel oluyor! Soganlar ayri, etler ayri, mantarlarla yesillikler ayri sotelenip bir araya getiriliyor!
Bugun teslim aldigim paketimden cikan bu torbanin da uzerinde delikleri olmadigi icin boncuk degil yenecek birsey olduguna kanaat getirdim!!!! Ilgili kisinin dikkatine! Zorla yunanca ogretecek bu kadin bana yaaa! Aga bu nedir?

11 yorum:

  1. aaa sondan bi önceki resimde udon mu kullandın???
    yoksa onlar ince kıyılmış soğan mı? canım aynısının udonlusunu istedi diye mi öyle görmek istiyorum, bilemedim.
    tarhanayı sütle yapasın. bu cinsi öyle istiyo.
    bi de kesik süt ve yarmayla yapılan tarhana var, o da bizimki gibi pişiyor.
    hem bi kere Percy (Shelley) amca ne demiş, "everything roots from Greek" adam haklı, yaşadıkça daha çok katılıyorum ve o yüzden senin de okyanusa gelmeni istiyom şekerparem :)

    YanıtlaSil
  2. pirinçlerin her birine enginar tadı sindi mi?
    o zaman olmuştur. (ben midyeli pilav muamelesi yaptım bu sefer. bol karabiberli & az limonlu, ohhh yaradı)

    YanıtlaSil
  3. Yemek ve Kultur diye bir dergi varmis, ordaki bir makalede (kimin yazdigini ve makalenin gerisinde ne yazdigini goremedim, dergiyi satin almak gerekiyor!) tarhana icin yunanca degil farsca diyo! Ben bu ulasamadigim Turk dergilerini protesto edicem!!!
    Neyse, o gordugun seyler evek sovan! Sen yalniz bu yaramazliklarinla beni delirteceksin, cok uzun zaman olmustu udon yemeyeli, onu da yedirme bana yaaaaa!

    Pirinclerin her birine enginar tadi sindi ama ben inatla seninki daha guzel oldu diye dusunuyorum! Bu arada listeye midye salmayi da soktum senin yuzunden ben yanmisim arkadas, okyanus otesi bir insan bu kadar gaza gelir ve getirilebilir!

    Yine de I love you!

    YanıtlaSil
  4. İnanamıyorum yaa! Vapurla Beşiktaş'a dönerken tablet pc denen zımbırtıdan okudum post iştah aldı yürüdü iyi mi! Bu pilava bayılırım ben ilk defa Ordunun Perşembe ilçesinde yedimdi :)

    YanıtlaSil
  5. Hepsi Ozlem'in sucu valla Bolat! Yazinin yorumunda bile aklima fikir sokuyor!

    YanıtlaSil
  6. Tabe, bol karabiber, az liman, enginarın tadına sindi... güzel oldu ama iyi yemek yedim postun üstüne yalnız çabuk uykumu getirdi :))

    YanıtlaSil
  7. Off yorum yazdım kayıt ettim ama eror verdi umarım yorum gitmiştir. Başak bu yorumlardaki kodlama olayını kaldırsan da biz de işkence çekmesek o incik boncuk harleri doldurmak için :)

    YanıtlaSil
  8. Bolatcigim, sitenin hali Cin Ali'nin evi gibi nereden ogrenicem ben onu :-) Du bi bakayim LOL

    YanıtlaSil
  9. yine kabak benim başıma patladı tabi demi?! :)
    haftasonu İstanbul'dan gelen arkadaşlarımla yediklerim arasında neler var sayayım mı?
    1-mezgitli bamya (evde)
    2-şevketi bostan (evde)
    3-iç pilav (evde)
    4-staka (yazlıkta)
    5-levrek & kalamar(Balıklıova'da)
    6-her çeşit gözleme (Şirince'de)
    7- çöp şiş (Selçuk belediyesinin yanındaki zula yerde)
    8- Kaynar (Saip köy kahvesi, Karaburun)
    9- reçelli lor.(Nergis, Karaburun)
    10- kahve çeşitleri (Miko, Alsancak)
    11- Tsikoudia (ev)
    yoldan enginar aldık 30 tane, bu akşam onlar pişecek bi de.

    good morrow :D

    YanıtlaSil
  10. Sen bunlari hep ben geleyim diye yapiyorsun! Amacina da ulasiyorsun!!! Benim de seni buraya getirmek icin bir yol dusunmem gerekecek! Nur'a danisayim.....

    YanıtlaSil