11 Mart 2012 Pazar

Populer Genclik!


Lise cagindaki zipirlarla calisinca insan bazen onlara ayak uydurmak zorunda kaliyor! E benimle beraber fasil veya jazz dinlemeyecekleri icin kapanis sonrasi muzik dinlemelerine izin veriyorum bazen, boyle bir aksam 'dubstep' ile tanistim. Her turlu mizigi dinlerim demistim ama Techno'ya bi turlu isinamadim fakat bu yeni tur bas ve ritm ile klasik melodileri karistirdigi icin (bazi orneklerinde) hosuma gitti ne yalan soyliim. Ozellikle bu sarki, bir anda kendimi sahneye atasim geldi! Cok halim var ya!!! Yalniz yuksek sesle dinlemek lazim yoksa i-ih!


 Ha bir de bu sarki var, melodiyi cok begendim fekat icerik zararli! Kesinlikle milletin yaninda mirildanilacak bir sarki degil! Hele bir de 'ot' olayina sicak bakmazken boyle bir sarkiyi i-pod'uma koymak sakincali bir durum :-) reputasyon acisindan ama benim i-pod asure gibi icinde bir tek ben yokumo yuzden yadirganacak birsey yok, zaten bir dokunan bir daha ilismiyor! 

Boyle haytalarla calisinca insan aslinda gundemi yakaliyor! Bosuna demiyor bazi buyukler, genclerle takilinca genc kaliyorsun diye. Boyle genclik bana gelmez ama kendi yasadigim hizli hayatin tecrubeleri uzerine bir de bu cesit bilgileri ogrenince, henuz bebe sayilan yegenlerimin elimden cekecegi var! Ayakta uyuyomus, yemisiz, yutmusuz gibi davranacagimiz yerler de olacak ama problemler yalnizca kilik degistiriyor yoksa jenerasyon farki felan yok ortada. Eskiden gazozuna ilac katarlarmis, simdi kapida direk satiyorlar veya icerde eline veriyorlar!Eskiden kalabalik yerlerde 'ezilmeyin' diye tembihlenirdi, simdi Pit mosh /wall of death olayindan haberdar olan ne yapiyor acaba? Diyorum ya genclerle kelime haznem de gelisiyor! Cok lazim!

Ben de onlara, neden yemege 'igrenc' denilmemesi gerektigini ogretiyorum! Gulmeyin ise yariyor! Yokluk gormemis ama o bilincle buyutulmus bir jenerasyonun cocugu olarak, yokluk gormemis ve duymamis jenerasyonun cocuklarina biraz insaniyet ogretmek de bir zarar yok.

Bugun de onlara cikolata kapli badem sekeri verdim, cok lukus buldular! Fancy M&M dediler!

3 yorum:

  1. Teşekkürler. Evet köftelerin dumanı tütmekte hala. Şöyle bir yazılarınızı okudum da ne güzel bir genç olarak düşünceleriniz . Keşke kızıma biraz daha yakın olsaydınız, kesinlikle çok iyi arkadaş olacağınızdan eminim. İki kızımız var ikisi de Amerika'da biri Virginia'da okuma ve yaşama savaşında diğeri Atlanta'da evli barklı bizlerde onların hasteriyle hergün telefonlaşmamıza rağmen yanıp tutuşuyoruz.Bundan böyle sizi izlemeye alacağım ))
    Başarı ve sağlık ve sanatla güzel günleriniz olsun...

    YanıtlaSil
  2. Nihat bey, hosgeldiniz :-) Yazilarimi begenmeniz beni cok mutlu etti, burasini biliyorsunuz beni daha iyi anlamissinizdir :-)

    Evet keske kizlarinizla daha yakin olabilseydik, ben de onlarla tanismayi cok isterdim. Burada yasam kolay degil ozellikle de sevdiklerimizden uzakta oldugumuz icin, o yuzden su 'magic jack' sayesinde biraz hasrret gideriyoruz ama herkes burnumuzda tutuyor, o yuzden sizi cok iyi anliyorum.

    Yaptiklariniz harika seyler, ben de sizi yakindan taki edecegim, butun sevdiklerinize selamlar :-)

    YanıtlaSil
  3. Yemek nimettir :) biz öyle öğrendik walla, her şeyin yokluğuna yetiştik herhalde. İnternetsiz bir dünyaya doğduk :))

    YanıtlaSil