11 Mayıs 2012 Cuma

Surpriz Yumurtalar ve Anasi!


Burasi bizim evin girisi arkadaslar, tam ortadaki caliyi goruyormusunuz? Bugun is donusu sirf su asagidaki rezil gurultu cikardi diye dikkatimi cekti, bir baktim o calinin girise dogru olan kismina yuva yapmis! Ben de ufak bir kus felan saniyordum orada yasayan arkadasi, ufak bir guvercin boyunda!

Rahati kacinca, tepeden bana bayagi bir sovdu! Eve girdim yine de susmadi bende makinami alip ciktim! Niyemi? Bir asagidaki resme bakiniz lutfen :-))))

 

Zuzaylu yumurtalariiiiiiii! Ne kadar ilginc degilmi? Kusun rengi kizil, kahverengi, kuzguni filan yumurtalar mavi! Nasil sasirdim anlatamam, hemde gobek hizamda evin girisine yuva yapmis deli! Kizdi ama resim cekiyorum diye! Pek bagirdi! Bir yandan da cok sukur ettim bunlari gordugum icin cunku, hava duzelir duzelmez otlari agaclari budamayi dusunuyordum, simdi bu caliya dokanmicaz mecburen, ben artik hergun bakarim ciktilarmi diye!!!! Cikinca da resimleri koyarim haliyle!!!!



Blog hayrina kusumuz ile ilgili bilgi burada, Turkcesi de burada :-) Amerikan Nar bulbulu  (American Robin) deniyormus, onu da ogrendik :-)

11 yorum:

  1. Allaaaah torunlar geliyor desene :)
    hakkatten çok enteresam paskalya yımırtası gibin :P doğunca inşallah yakalama şansın olur çok güzel...

    YanıtlaSil
  2. E biz evde iki kisi her giris cikista bakariz artik! Bu gece disari ciktik, fenerle bir baktik, bizimki cokmus yumurtalarin ustune :-) Resim cekmeye calistim ama olmadi! Bir sure kus dinleyeceksiniz benden, ilk defa bu kadar yakindan sahit oluyorum, cok heyecanliyim valla!

    Yumurta suresi sanirim iki hafta, bu arkadas ne zaman yumurtladi bilmiyoruz tabii, normalde yazlik yere gocunce hemen yumurtlarlarmis. Yumurtalar catladiktan sonra da iki hafta surermis miniklerin ucmasi, bol bol vakit var, her aksam dikize devam :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şanslısın gerçekten çok heyecanlı bir bekleyiş ya bende meraklandım :) ayy

      Sil
  3. Başakcım, fotoğraf çekme itersen çünkü kuş yumurtalarını terk eder vicdan azabında telef olursun :)) ciddi söylüyorum biz kuş gözlemcileri bu konuda deneyimliyizdir:) ama şanslısın çok şanlısın mucize gibi değil mi, hayat sürprizlerle dolu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuslar cikinca dami cekemiceeezzz :-( Ya yuvada yoksa? o zaman da mi cekemiicez :-( Bu bizim burnumuzun dibine kurmus yuvayi belki alisiktir???

      Offff peki peki, rahat birakicam, soz!

      Sil
    2. Flaşsız bir makine varsa uzaktan çekmende mahsur yok ama anne kuş tedirgin olursa yuvayı terk edebilir!

      Sil
    3. Tamam piki! Sabah aksam el sallarim ben ona :-) yarin agaclari bicerken ellemicez o tarafa gurultuden korkar diye, aferim alabilirmiyim?

      Sil
  4. yeminle beni keklediğini düşünmüştüm, attachment olarak gördüğümde!
    paskalya da geçti ama hayırdır inşallah demiştim. Harbici bunlar!
    vay anasını. zuzaylılar her yanını sardı, bak söylemedi deme.
    soğanları da onlar bıraktı =)

    YanıtlaSil
  5. Evdeki zuzayli, zuzayli soganlarimin yarisini ezdi! Pazar gunu bahce temizligi var, sovanlarini al baska yere dik dedi :-(

    Ben buyukleri dograr yerim diyorum, kucukler tutarsa tohuma birakicam, ne de olsa daha organik taze sogan tohumu yoktur degilmi?

    YanıtlaSil
  6. Bloğuna geçen haftadan beri gelmedim, şimdi baştan sona doğru gelirken epey bir şey kaçırdığımı fark ettim:))
    Bebeleri görmüştüm, yumurtaları şimdi gördüm, adını da öğrendim:)
    Yumurtaların rengi harikaymış!

    YanıtlaSil
  7. Bende bugun email aticaktim artik sesin cikmiyor diye :-)
    Cok mutluyuz bebelerle sekerim, sabirla bekliyoruz hareketlensinler diye :-)

    YanıtlaSil