19 Haziran 2012 Salı

Ole ve Bubu'ya tesekkurler :-) Eylem'i unutmadan :-)

Bolat'in sitesinde su muhtesem resmi gordugum zaman bayildim! Ilk isim Trend Kupu'nun sayfasina girip bakmak oldu. Bir de ne goreyim Ole ve Bubu illustrasyonlarini da satiyorlar, atladim hemen resmi bulmak icin gormedigim sayfa kalmadi! Bulamayinca en mahcup halimi takinarak bir email yolladim kendilerine :-) Hemen Olcay'dan cevap geldi, megersem cankusu kankasi Eylem'e yapmis o resmi, kendisinden bir hatira kalsin diye... ama cok begenmissin sana da yaparim dedi o 'guzel' kiz :-)

Once emin olmak istedim bu ozel resmi gercekten paylasmak isteyip istemeyeceginden, resim zaten yeni dogmus cocuk gibidir, kim vermek ister? Bir de ustune kanka soz konusuysa eger adam gibi izin almak gerekir degil mi? Ole dediki problem olmaz, sen resimde ne istiyorsun onu soyle, bizim kankayla resmimiz bizi anlatir senin Istanbul'un ne anlatsin?
Orada aldi beni bir dusunce, ben Yalova'liyim ama 8 sene yasadim yalnizca. Dogdum Istanbul'a tasinmisiz. Goztepe'de acilan gozler, Gozcu Baba'da atilan ilk adimlar, Mecidiyekoy'de ilkokul, sonra Yalova. 8 sene sonra Kibris, sonra yine Istanbul :-) Simdi de Amerika!
Istabul deyince ilk aklima gelen Yeliz'im dedim. Kadikoy /Ortakoy caybahcelerinde caylar, mutfak sohbetlerinde tursu-simit, sahaflar sevdasina uzun yuruyusler, vapur sefalari, beyoglu alemleri, raki-balik....Ogrencilik donemi bitmis ama ruhu gitmemis iki fistigin her an, her yerde, her sekilde gulmesi, aglamasi ama en onemlisi paylastiklari. Beraber can sikintisini bile paylasabilen bu iki delinin, arkada berduslar horlarken kiz kulesinin karsisinda unutulmaz anilari :-)

Bogaz'a gittigim zaman sorarlar bana 'ne dusunuyorsun' diye, gayet sakin hep ayni cevabi veririm 'bogazi gozlerimle iciyorum' diye :-)O yuzden cocuklugum, arkadasim, diger sevdiklerim, havasi, suyu, isiklari ama en onemlisi anilari ile hayatimin cok onemli bir bolumune dahil olmus bu sehrin, teeeee oradan kader arkadasligi yapip bir resimle ayni ulkede farkli eyaletlerde yasadigimizi kesfedip, cyber alemde el ele tutustugum sevgili Olcay ile buradaki hayatima gunes gibi dogmasi nasil bir tesaduftur bilmiyorum....

Uzun, karmasik, duygulu ve gercek bir yazi oldu bu cunku icinde hem uzun arkadasliklar, yollar, tesadufler, anilar var hem de gercek dostluklar, gercek insanlar ve GERCEK bir sehir var.

Herkesin Istanbul'u farklidir eminim, benimki bu kadar kisa degil ama emin olun bu resim hemen hepsini kapsiyor.

Yeliz, 20 sene evvel okulumuzun ilk bahar festivalinde baslayan askimiz omur boyu surecek tatlim!
Olcay, bir resimle baslayan arkadasligimiz icin nice uzun seneler diyorum :-) Bubu'ya da buyuk alkis :-)

Obur 'kanka'lar kocaman kocaman bakiyorsunuz ekrana biliyorum, sizleri de cok seviyorum :-)



9 yorum:

  1. Düşüncen doğru, herkesin şehri, ülkesi farklıdır.
    O yüzden gittiğim, gördüğüm yerleri yazarken bile çekinirim. Herkesin ilgi alanı farklı olduğundan tatil öncelikleri de farklı sonuçta.
    Fazla uzatmayayım, harika bir yer bulmuş kendine, çok güzel bir çalışma...

    YanıtlaSil
  2. Bu yaziyi yazarken bir hafta dusundum semi! Yine de yamru yumru tam oturmadi ama icimden geldigi gibi yazdim ve biraktim :-)

    ben de cok sevdim resmi :-) Bir gun gelirsen buralara altinda kahve iceriz artik :-)

    YanıtlaSil
  3. Umarım o günleri de görürüz:))
    Kafamda Afrika var yıllardır, çocuklar biraz daha büyüsün diye beklemedeyim.
    Geçen ay Peer Ole'nin sınıf arkadaşı Amerika'ya döndü. Kız giderken liste bıraktı. Eve geldiklerinde muhabbet şuydu. Peer Ole "ben gitmek istemiyorummmmm!" diyor, Kai Felix "ne olur anne gidelim" diyor. Güzel, kağıdı gösterdiler, üzerinde pijama partisi için davetiye yazıyor. Ve sıralamış yapılacak oyunları....Hava alanı karşılama diye başlıyor yazı:)) P.Ole kızları zaten sevmediğinden hayatta gitmem diyor, K.Felix yalvarıyor:))
    Hımm süper:)))
    Komikler, bizim evde her daim tartışılacak konu itinayla bulunur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de Kenya'li bir arkadas sayesinde heveslendik ama cok fazla belgesel seyrediyorum sanirim sogudum bu dusuncelerden.... Seninkileri ust uste koyar yerim ben, en sevdigim donemleri biliyormusun? yegenlerimi ozledim sanirim...

      Sil
  4. aaaaaaaaaaaayy süper bayıldım çok sevdim yine kendilerine hayran bırakmışlar sanada bu istanbul çok yakışmış bee valla
    bende Bolat sayesinde takibe başladım sonra bende illustrasyon istedim mail falan attım ama ulaşamadım falan neyse sen çok şanslısın :) güle güle seyreyle güle güle hayaller kur güle güle yeni anılar ekle üstüne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak Olcay'a ilettim sekerim ama sen bir daha e-mail at onlara :-)

      Butun o guzel iyi dileklerin icin cok tesekkur ediyorum, biliyorum anilari salkim yapacagiz resmin altina :-)))

      Sil
    2. sağol canım :) sağolsun Olcay mail attı hemen yorumu görünce ;)

      Sil
  5. Basakcim cerceve cok guzel olmus, evinize cok yakismis. Umarim bir gun altinda cay iceriz karsilikli. :) Dostlugumuz bana kalirsa bortu bocek, ot dayanismasi ile uzuuuun yillar surecek. Opuyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ambalaji birak ellerine saglik diyelim :-)))

      Son lafina cok guldum.

      Ben de seni cok opuyorum canim arkadasim, tekrar eline saglik, supersin!

      Sil