27 Haziran 2012 Çarşamba

SAÇ


Canikom Ozlemaki, saclarini kestirmis, hazir konu gundeme gelmisken hemen yazayim istedim!

Birincisi resimde gorulen ben sarisin degilim, kafamdaki Banu'nun sari extension saci, nasil diyoolaa Turkcede? ekleme sac? Neyse iste at kuyrugu yapiyormus benim kokos kardesim !!!! Ben henuz sacimi boyamadigim icin, dalga geciyorduk sarisin olsam nasil olur diye, boyle kaptan magara adami seklinde birsey oluyormus :-))))

Benim saclarim cok gur idi, son 10 senedir dogru surust gunes gorup hava almadiklari icin seyrelmeye basladi (yok tesettur degil sapka meselesi!) ama hala gur! Annem, kardesim ve Yeliz'le hep 'kafanizda ki iki tel sac..' diye dalga gecerim. Toka tutmaz, lastikli tokalari gemi halati gibi lastiklerle yapmak lazimdir iki gunde kopar, tac takarsin havada kalir, yandan toka takayim dersin dibine ulasamaz, fil kulaklari gibi havaya kalkar velhasil benim bugune bugun kullanabildigim tek toka renkli kumaslarla annemin yaptigi lastikli sac bantlari ve yanlardan cikan antenleri toplayan kucuk kelepceli tokalar olmustur, gerisi bos!

Kucukken, ilk okul 4. sinifta yine bir banyo sonrasi ben aglarken annem benim saclari bese ayirmis taramaya calisirken babam evdeki sac krizine daha fazla dayanamadi ve 'kestirin bari su saclari' dedi! O kadar bikmisizki annemle ertesi gunu gidip kestirdik! Teeeeee universiteye baslayana kadar ben asker trasi gezdim! Hayir baska model mumkun degildi cunku saclar kivircik/dalgali! O zamanlar bi de kut felan moda, e 70'ler gecmis Jimi Hendrix gibi dolasmanin imkani yok! O yuzden gider kisacik kestirir gelirdim. Lise'de adasim bir arkadasim vardi, o benden de kisa kestiridi ama onun boyle kemikli bir yuzu vardi ve cok zayifti, cok yakisirdi kisa sac. Birgun dedi ki 'ben erkek berberine gidiyorum' !!!!!!!!!!!!!!!!!! E ben de rock'ciyim (metalci pardon!) Ben de gelicem dedim, meger bizim evin karsi sokaginda ki 'kuscu dedeye' gidermis! Biz basladik Kuscu dedeye gitmeye, icerisi doluysa kizlar iki dakika sonra gelin derdi, giderdik, adasimin formulu yanlar sifir ustler 1, benim yanlar 1 ustler 3! Bir sac keserdi amcam, ne bir kil dokulsun, ne yamuk olsun, bir de o sac uc ay giderdi! Kadin berberler 15 liraya keserken biz 5 lira verirdik, halam ve annem utanmasa gidecekti o kadar yani :-)))

Sonra bir gun babam geldiginde konusurken, hava atmak icin ben erkek berberine gidiyorum dedim, babam 'kimmis o?' dedi (Yalova kucuk yer, bilinmemesine imkan yok tabi!) 'Kuscu dede' dedim, babam basladi gulmeye, 'ooo cok guzel sac keser, eskiden amerikan ussunde calisirdi cok iyi tanirim, biliyormusun niye kuscu dede dediklerini' dedi, ben de 'e kuslar var dukkanda ondan heralde' dedim, babam daha cok guldu, 'yok ondan degil, tarif etmedigin zaman kusa cevirir diye o lakabi taktilar' dedi!

Yaa, boyle iste, hala yasiyormudur bilmem ama lise bitene kadar orada kestirdim sacimi, sonra Kibris'a gittim, saclar Jimi Hendrix ama benim umurumda degil, birgun banyodan cikmisim, acele giyinip cikmam lazim, saclarima jole surerken bir baktim at kuyrugu oldular!!!! O gun bugun de oyle geziyorum. Turkiye de fon cekmeyi bilen var da gider duzlestirirdim arada, veya acik birakir salinirdik ortalikta artik o da kalmadi! Ha bu arada saclarim upuzunken fon'e gittigimde 'yine mi sen' derlerdi, illallah getirdim kuaforlere :-))) Saclarin coklugundan canim! Birbucuk saat fon olurmu? Iki kisi?! Cuss!

Cok ozeniyorum kisa sacli gunlerime, ben bir kere hic sevmem sacimla oynanmasini, kafamla oynanmasini, o kuafore gitmektense disciye gitmeyi tercih ederim o kadar sevmem! E kokosluk kanimda yok, baska sekillerde karizmatik olabildigimi dusunuyorum (hahahahaha), daha beyazlar cikmadi, o yuzden rahatim, saclar omuzda, idare ediyorum ama beyazlar cikipta boya baslayinca direk asker trasi! A-ha buraya yaziyorum! Ugrasamam ben oyle kuafor kriziyle, zaten burada kuafore gitmektense kendin kes daha iyi, dunyanin en kotu kuafor memleketi burasi, inanilir gibi degil, yatin kalkin sukredin halinize! Hersey kotu, hepsi yanlis, yemin ediyorum bizim kuaforlerle ancak hollywood kuaforleri yarisabilir! Ciddiyim!

Eminim benim bu sac hikayelerim yeteri kadar komik olacak ileride, kardesim gelirse cok hain planlari varmis, yesil gozlu oldugum icin once kizil, sonra sari bir ara morcivert yapicam diye tutturdu :-) Bence ilk boyamada biz bir kavga ederiz sonra benden vaz gecer :-) Asker trasindan sonra da benimle gorusmeyi kesecek adam cok olacak biliyorum, onun icinde saclar beyazlamadan uzatip kendi sacimdan peruk yaptirsam, bizimkiler delirdikce takar gezerim :-) hahahaha

Terapi gibidir sac kestirmek, butun dertlerini keser atarsin, cok canim cekti......




8 yorum:

  1. ben gidip bir sac kestirip geleyim:) mor yap bence oyna biraz renklerle ben severim :) gur sacli guzelim benim

    YanıtlaSil
  2. Kisa sac ozgurluk degilmidir Bestosum? Keser gezeriz hahahah Renk icin aslinda mavi/siyaha icim gider hep ama kismet bakalim, bi gokkusagi skalasini deneyip sonra ozume donerim herhalde :-)

    YanıtlaSil
  3. fotoğraftaki renkte çok güzel bence ama mavi siyah favori :)
    beyazının olmamasını çooook kıskandım ki çok uzun seneler daha kendileriyle tanışmanı istemem başlarda nazar boncuğu bi kaç tane sonrasında bütün teller neysee
    bende kısa saçı severim aynen anlattığın gibi erkek traşı benle dalga geçerlerdi köşedeki veliyemi gidiyosun diye daha iyi keseceğini bildiğim halde hiç gidemedim ama yemin kadar büyük konuştum bi daha asla bana hiç yakışmıyormuş anlamak için üçüncü sefer yeterli oldu bi sefer bırak sen kendini kardeşinin kollarına belki sende seversin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicooo, bak soyluyorum simdiden, benim saclarla ugrasmaya baslayinca ayri blog acacak kadar olay cikacak :-)))) Beyazlar genetik anacim, babadan, cok sukur, bu saclar simdiye beyazlasaydi ben coktaaaaan keloglan gibi geziyo olurdum :-)))

      Kisa sac cok buyuk rahatlik, kisin ayri rahat, yazin ayri ama uzun sacin da albenisi var..... diyorum ya bir de buradaki ozurlu kuaforler aklima gelince dibine vurasi geliyor insanin makasi...

      Sil
  4. Saç kestirmek insanı acayip rahatlatıyor. Bunun dışında kuaförde geçen zamana çok acırım, üzülürüm. Birkaç sene önce düzleştirici aldım, işimi görüyor. Her gün kullanmıyorum sonuçta, arada bir. Kuaför fön çektiği zaman daha çok yıpratıyor sonuçta.
    Saçımda çok beyazım var. (rahmetli babamdan yadigar)
    Evde kendim boyuyorum, sık değil ve hemen hemen saçımın kendi renginde. Ha bu arada kafam düzgün olsa en iyisi kısa kestirmek o kesin:)

    Nedense benim gibi tüy tüy saçları olanlar gür ve kıvırcık saça özenirler, senin gibi olanlar da bize:)Komşunun tavuğu hikayesi...

    YanıtlaSil
  5. Semi, kafa sekli sorunu bende de var, zenciler gibi arkasi yuvarlak degil, mesela cok ozendigim sac bantlarini takamam,bant yukari kaydigi icin uzun kulakli kopeklere bezliyorum hahahaha ve evet haklisin herles birbirinin sacina ozeniyor :-) Kuaforde gecen zaman gercekten kayip ama geldigimde ilk isim gidip bi ceki duzen veriyorum kendime, bir de bizdeki kuaforlerde bir ihtimam bir ozen, prenses gibi hissediyorum, terapi oluyor hahahaha uzaydan gelmisim gibi davraniyorlar bana o ayri :D

    YanıtlaSil
  6. kendimi daha çok kendim gibi hissediyorum, oh be! Eski ben'e geri döndüm. Telefon kablosu gibi kıvırcıklar artık resimlerde kaldı. Sıkılırsam bırakırım, uzar gider demi ama? İzmir sıcağında ı-ıh, olmoor balım.

    YanıtlaSil