13 Temmuz 2012 Cuma

Gemiler - 1 - Mitseaah!

Malum Newburyport bir sahil kasabasi! Cok degil bundan 20-30 sene evel pislik yuvasi imis. Kacakcilar, uyusturucu saticilari, hirsizlik, kavga gurultu hep buralardaymis, sonra ne olmussa sahil kenarinda mis gibi alani heba ediyoruz demis 'burali' olmayan bir iki zengin, islah edip adama benzetmisler! Iyi de etmisler, bir kasaba yana gecince anliyor insan eskiden nasil bir yer oldugunu :-)

Memlekette kiyi seridi klimali barlarla dolu oldugu icin en cok caybahcesi askim depresiyor! YahU iki dakika vaktin var, otur bir cay/kahve/gazoz ic, kurabiyeni ye kalk! Yok! Ya avaz avaz bagiran sarhos bir bar  ya da kendini lukus zanneden restaurantlarla dolu etraf, tabii ki klimali!

Biz de Viken'le boyle zamanlarda, bir termos kahvemiz, firindan el yapimi kurabiye veya kekimizi alip marinaya gidip yayiliriz! Yine memlekette (piyasa olmadigi icin heralde), sahil yuruyusu yalnizca sabah veya aksam kosusu amaci ile yapildigi icin, ortalikta yuruyen, cekirdek citleyen, dondurma yiyen bir deli biz variz! Yasli bile yok! Herkes klimali depolarda! Bu gece resimleri saat 10 civari, Yalova'da geceyarisindan evvel eve gideni dovuyolar diye biliyorum :-)))
Boyle aksamlarda dukkan/sirket dedikodulari disinda (sanki beraber calismiyoruz ya!) ortalikta salinan yatlara ve teknelere sulaniriz. Bizim marina da ufak filan ama cok guzel tekneler geciyor, her cesit mevcut ama bu devasa yat gibisi ile ilk defa karsilastik. Ismi Mitseeah. Arkadas ozel yapim bir tekne olup su anda 20 milyon dolara satilikmis! Alacaktik ama vakit yok binmeye diye vaz gectik! Zugurtlugun tasdiki olarak bu espiriyi de yapmis olalim :-)))
Icini filan gezdirmiyorlar, zaten ben girmezdim, o kadar da degil ama disaridan bir iki resim cektim. Internete girince seceresini dokuyorlar bir suru resim ile :-) 5 odali, salon salamanje masallah, resimlerden anladigim kadariyla arkada hut-tub bile var! Boyle bir teknesi olsa insan eve gitmez dedim, Viken boyle bir teknesi olanin sarayi vardir ne evinden bahsediyosun dedi :-))))))))) Yalniz bir depo asagi yukari 700.000 dolara (yazi ile yedi yuz bin) doluyormus, bunu alinca bir de tanker almak gerekir veya alanin zaten vardir diye dusunuyorum! Benim laf ettigime bakmayin, bir yelkenli icin boyle bir yakit israfinin tamamen gereksiz oldugunu soyleyenler var!

Bu yaziyi gecistiriyorum cunku bir sonraki yazida daha guzeli var, hem bu sefer icini de gorebilecegim! Ve kesinlikle param olsa boyle bir teknem olsun isterdim :-)

                                                                     ARKASI SONRA........:-)

Mitseaah icin  linkler burada, isteyen girip bakabilir :-) Forum da bahsedilen Newport bermuda bir yaris parkuruymus, haberimiz yoktu ogrendik, yarin oburgun gideriz felan...:-P
http://www.superyachts.com/sail-yacht-3284/mitseaah-photos.htmhttp://www.superyachts.com/sail-yacht-3284/mitseaah-photos.htm
http://www.yachtforums.com/forums/general-sailing-discussion/2829-mitseaah.htmlhttp://www.yachtforums.com/forums/general-sailing-discussion/2829-mitseaah.html

11 yorum:

  1. :) vaaay inşallah çok paran olur ve ondan bir tanede senin olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be kizim, bu kadar para istemem! Arada gezecek bi tanidik olsa fena olmaz ama :-))))

      Sil
  2. 6 m. balıkçı teknemiz olsa razıyız =) olta yapar, bir ömür balık yeriz mis gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birimiz karadan birini mi bulsa? Ben peynirsiz, ekmeksiz yasayamam ki! Dut, semizotu, ceviz, zeytin, bal, mantar... nasil olacak???

      Sil
  3. tamam sen karacı bul. banane ben balıkçı istirem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaci'da kulaga hic cekici gelmiyo! Balikci bulsak, kara ile iyi iliskileri olsa? Kabul et sen de otsuz yasayamazsin, rokasiz balik olur???? Sogansiz yahni olur? Bamyasiz, semizotsuz nasil mezgit pisiricen????

      Adali! Hem otu bol, hem zeytini bol, hem baligi bol bir adali!

      Sorun cozulmustur! Biz Atlantis'den mi geliyos acaba????

      Sil
  4. Atlantis bizden geloor =)
    Yok hocam, 2 tane balıkçı olsun. Arada mazot almak için karaya yanaştığımızda hemen ot toplarız. Balıklarla sebzeleri de bi yerlerden barter usulü hallederiz.

    YanıtlaSil
  5. Benim evde yelken delisi mevcut. Harbi yelkencidir üstelik, her tür hava şartında, her yerde...yan gel yat, motora bağla, kaptan tut falan değil yani:)
    Kendisinin son marifeti eski teknesini satıp, ta Malta`dan tekne almaktır. (geçen hafta marinaya girdi) Takım da mevcut, yarışlara katılıp kupa alır üstelik:)
    Buradan inceleyebilirsin: http://www.xtreme-sailing.com/
    Yaz-kış hiç fark etmez, tatile gelirsen haber ver:)

    YanıtlaSil
  6. Ben buna talih kusu derim baska da birsey demem :-)))

    YanıtlaSil