16 Ağustos 2012 Perşembe

Çon Çon!

Tanistirayim, Pom Pom'un arkadasi, yeni kusumuz  Çon Çon!
Ismi Ermenice, merak eden tanidiga sorsun, yalniz sessizce sorsun!!!
Ehehehehe!!!!

 Kendisinin ne yasini, ne cinsini ne de cinsiyetini biliyoruz! Onu oldugu gibi kabul ettik :-)
 Kanatlarini kesmisler yavrucagin, uzasin diye bekliyoruz, o zaman evin icinde fink atacak!
 Simdilik Pom Pom'un kafesine yerlesti! E cimrilik edip baska kafes almadik degil, bizim serseri PomPom kafes disinda her yerde uyudugu ve surttugu icin gerek yok dedim ama her gencin kendine ait bir odasi olmali degil mi? Hos eminim bu da ortama alissin yemek yemeye ve su icmeye girecek eminim!
 Sabah kalkinca yeni kusu alip bonzai'nin tepesine koyuyorum, oburu hemen kafese giriyor biraz yem yiyor cikiyor, aksam gelince bu sefer otekini alip kafese koyuyorum, simdilik bir ariza cikmadi!
 Pom Pom bu aksam eve geldigimde masanin altinda kivrilmis uyuyordu, Çon Çon Bonzai'nin tepesinde pinekliyordu, omzuma koydugumda kafese taktigim yesilliklerden yedigini belirtircesine yesil bir kaka yapti!!!
Boyle yani, tam emekliler gibi, kuslarin otuna bokuna bakip egleniyoruz, bir de emekliler gibi evde oturmaya baslasak onlardan hicbir farkimiz kalmayacak!!! 

Diyorum, bu dunyaya kus olarak gelmek varmis, ya Plum Island'da Marti olacaksin, ya da bizim evde Kanarya/Muhabbet kusu!!!

11 yorum:

  1. cici kuş cici kuş:)
    ne şekersin sen amanda aman :)
    anlaşmaları çok önemli inşallah elektrikleri tutmuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hicbir problem yok, bir tek biri ucuyor oburu ucamiyor sanirim biraz kiskanclik var hehehehe

      Sil
  2. Arkadaşım sen işten güçten ne zaman vakit buluyosun kuşlara yahu, en iyisi onları uzaktan sevmek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Bolat, kus bakmak hic de zor degil arti, cok sevimliler, arti tuy problemi yok, biraz pisliyorlar ortaliga o da bisey degil artik, temizlemesi kolay nasil olsa :-))))

      Sil
  3. abooovvv, kirk bin kere maasallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askim sen yolda degil misin yaaa? Ne ara yazdin bu yorumu canim benim!!!

      Sil
    2. 18/08 akşamı itibariyle yoldaydım kuzum. 1000 km. devirdim, dün bitiktim ama bugün daha iyiyim. tabi yarın yine yoldayım =)

      Sil
  4. Oy oy oyyy, bayılırım muhabbetlere. Benimde vardı aynı fotodaki gibi mavi. Adı Fıstık'tı. Rahmetli oldu. Bir daha da almadım. Çok güzel konuşurdu.
    Con con dişi ve yaşıda epeyce var sanırım. Erkeklerin burun eti mavi oluyor, dişilerin ise ten rengi. Yaşıda başındaki beyaz kısımdan belli oluyor. Güle oynaya büyüsünler. Uzun yaşasınlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol canikom, bizimki o kadar yasli degil sanirim yaa, cok kartlari satmiyorlar diye biliyorum hehehe olsun ama oyle de olsa seviyos yeni kusumuzu, istahi da yerine geldi, her aksam beraber evi turluyoruz, alisti bayagi!

      Sil
  5. Con con ne demek merak ettim, henüz arastirmadim.
    Annem de cok sever muhabbet kuslarini, üstelik konusur da anneminkiler:)
    Annem cok konustugundan, kuslar bir süre sonra konusmaya basliyorlar. En son kusunu maalesef kedi tirmikladi:(

    Seninkiler cok seker, güle güle büyüt seker:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi bizimde bir suru muhabbet kusumuz oldu ama ben haytaliktan eve ugramadigim icin pek ilgilenmezdim. Evdeki kus profesoru kardesim Banu'dur! Bizim de arada eceli ile olenler disinda iki tanesi telef oldu sanirim, dedim ya hatirlamiyorum, ne gezermisim beeee!

      Bununla da konusmak lazim ama sabah cikip aksam geliyoruz biraz zor! Belki bahar gelince kanarya otmeye basladiginda onu taklit eder :-)))))

      Sil