23 Ekim 2012 Salı

KINA NIGHT A LA AMERICAN!

Tugce, Ursula, Ben, Lauren

Bastaki deli gelin benim 20 senelik arkadasim. Universite 1'de tanisan gurubumuz , Tugce, Yeliz, Ebru, Sebnem ve Ben! Tabii bazisi transfer oldu, bazilari zamaninda bitirdi filan derken, barlar ve meyhaneler uzerine master yapan ben onlardan sonra mezun oldum ama bu cilgin besli hala cok yakiniz! 

Neyse, biz daha siftah yapmamisken Tugce ve Yeliz ikinci tura donuyorlar :-)))) Ilk dugun acemilikleri, telaslar, is guc derken bir cok arkadasima yapamadigimi Tugce'ye yapabilme sansi buldum: Kina Gecesi!
Lauren ve Michelle
Simdi sunu soylemek durumundayim, ben hayatimda hic kina gecesine gitmedim, hep kitaplarda okudugum veya etraftan duyduklarimla bir konsept olusturmak zorundaydim. Isin zor kismi kucuk bir gurup evde kutlayacaktik ama 2 Turk, 1 Polonya'li, 2 Amerikali icin biraz renk katmak gerekiyordu! E bizim gelin evlenicem diye zip zip ziplarken oyle aglatmak ne mumkun, mecburen isin dalgasina vurduk :-) 

Once girip bir bakayim internetten nasil yapilir bu is, nedir kurali dedim, amanin asmis millet kendisini korktum kapadim! Cico'ya sorayim dedim tam uzerine o da kina hazirligi yapiyordu malum, yok anam ona yetismeye imkan yok, oturdum liste cikardim kendime! Malum bu aralar haftanin 7 gunu calisiyorum, en sadik hizmetcim E-bay sagolsun bir ton taklit altin bilezik, gerdanlik, dansoz esarplari, hint kinasi bindi'ler filan derken iki kere alisverise giderek 5 kisilik bir set hazirlamayi basardim. 
Damat Jason! Asagiya yolladik sonra onu!
Boyle dugun ve davetlerde butun hatunlarin evde ne kadar altin varsa taktiklarini hatirlayarak herhalde bir 10 duzine altin bilezik aldim! Imitasyon altin kolyeler (en cafcaflisindan), Tugce'ye Aztec paralarindan besi biyerde! Arti uzun zincir! Baktim bazilari duvak yapmis, bekarlarin basina kirmizi duvak! Ursula'da yok cunku o evli! Ona da Lauren'in dansoz kiyafetini takmaya calistilar :-)))) Alnimizda bindiler! Ne kadar parildasak yeridir diye :-) Dudaklara en kirmizisindan ruj! Resimde gorunmeyen bazi muzir nesriyat! Burada, ozellikle bekarliga veda partilerinin vaz gecilmezi olan jello-shot'lar. Kavunlu vodka ve limon aromali efenim! Bu arada Tugce'nin besi biyerdeyi gecenin sonunda kestik ve herkese ugur diye dagittik, hani kinanin icinden cikarmis filan ya.....eksik kalmadik yani!

Kollarimizda bantlar, kizlarda 'baldiz', ben de 'kaynana' yaziyor, Tugce'ye de 'Hurmuz #2' yaptim, hatunun sagi solu belli olmaz, ikinciyi aliyor, uce goz kirpiyor!!!! Cok kucukken 'benim kocalarim' der gezermis :-) 
Ben herseyine karisirim da biraz!
Kinalari hazir siparis ettim, hani desenli yapilan hint kinasi setlerinden aldim, onun icin tepsi hazirlamadik ama suslu bir tabak yaptim, en komiginden :-) Mumlar da hazirladim ama ulen Turkce sarki ogretmeye vakit yok! Ingilizce soylesek bizimkine en guzel 'It's raining men' uyar onda da gobek atamayiz, vaz gectim, masada yaktik onlari :-) 
Mumluklar...
Pullu sehpa ortusu...
Benim oyle kafadan resim cizme kabiliyetim cok yoktur, yani ben var oldugunu umid ediyorum ama gelistirmek icin bir caba harcadigim soylenemez :-) O yuzden kinalari ismarlarken sablon filan da ismarladim, evde deneme yaptim, elim titremiyor onu ogrendim, gecenin sonuna kalinca bizim kina isi, her yerimize yakamadik ama herkesin eline ayagina yaptik bir seyler....
 Kina kralicesi hahahahaha! Lauren Tugce'nin kedisiyle sevisiyo!
 Tugcem esasli bir Yogi'dir o yuzden 'om' yaptik avcuna! Kenarina 'ask' kondurdum :-)
 Ursulanin direktifleri ile serbest calisma! Diyorum ya ugrassam adam olurum ben!
 Sablon ile Lauren'in kinasi...
Bu da deli gelinimizden gelinlik show! Ertesi gunu Jamaika'ya uctular evlenmek icin, bir ay sonra burada parti yapilacak, boynundaki altinlar kadar piriltili bir omur diliyorum ikisine, bu son olsun artik :-) (Diyorum ya kaynana gibiyim, surekli azar!)
Bu minik kutularda kina hediyesi, baktim herkes bisey veriyor dedim hadi hatira olsun, ismini 'kina capkini' koydugum kucuk periler yaptim, gozler ve burun T & J diyor! Iclerine artik sakizdan, meyve kurusuna, kucuk miknatisli saksi icinde bitkiden canta boyu dudak kremine kadar bir yigin ivir zivir sokusturdum. Ha bir de ugur olsun diye bunlari buldum:


Birer tane bunlardan :-) Akik tasindan yapilmis, tee ne zaman once almistim, birsey yaparim, hediye veririm diye, kismet Tugce'ye oldu. Aglamayin hemen bir 20 tane daha aldim tukenmeden, zamani gelince postalanacak hepsi :-))))

Yaa arkadaslar, yani bu kadar calismaya, yatmadan yatmadan eve gelmeme ragmen aradan bu kina isini de cikardim ya, kendi kendime helal olsun dedim. Tugce cok mutlu oldu, kizlar cok eglendi, benim icime sindi cunku dedim ya bir cok arkadasima bu kadar yapamadim, icimde ukte kalmistir hep, kismet bizim deli kiza oldu :-) Siparisleri aldim, Ozlem'e ve anneme de aynisindan yapilacak :-) Ben, Banu ve Viken kendimizden umidi kestigimiz icin, Banu gelince ucumuz bir kina gecesi yapip totomuza yakicaz artik :-)))) 

Bu kadar heyecanli ve eglenceli olmasa da yazilara basliyorum :-)

Herkesin bayrami kutlu olsun, Allah Cumhuriyetimizi korusun!






18 yorum:

  1. Bezgin bir sabah için daha şahane bir yazı olamazmış! :))
    Müthiş görünüyorsunuz hepiniz, bayıldım! :))
    Ve tebrik ederim, az zamanda çok iş başarmışsın!
    Bu arada bizlerin bindi kullanmadığını anlattınız ecnebilere, di mi? (Takıntılı Banu) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Banu, ben de senden az degilim, bilmedigim var mi diye okudum ogrendim, aslinda amacim suslu kagitlara kina tarihcesini ingilizce yazmakti ama yetismedi, ben de hepsini ezberledim (cok zor olmadi) gece boyunca ara ara anlattim, tabii ki bindi'nin bize ozgu olmadigini, kinanin bu sekilde yakilmadigini, bu tur abartili takilarin gosteris meraklisi hatunlar tarafindan yapildigini birbir anlattim, hatta su 'uc seye kina yakilir' hikayesini bile cevirdim!
      Takinti kardesiyiz biz :-)))

      Sil
  2. amaniiiinnnn ii iii iii ii :))))
    Allahım hatun sen neler yapmışsın öyle :) hepicine bayıldım :) ya nerde azlık orda azgınlık ben küçük arkadaş gruplarıyla eğlenilen ortamlara bayılırım önce fotolara baktım boynunuzdakileri görünce kahkahayı bastım şirketin ortasında :)) alemsin sen :) bütün ayrıntıları düşünmüşsün sen süper bir dostsun ;) gelin hanım gelin hanım kır kıçını otur ikincisinin yanında mutlu yaşa sağlıklı yaşlan aşkla kal dediğimi de ilet lütfen ellerine sağlık tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Cico, gercekten cok kararinda bir gece oldu, hatun ertesi gunu sabahin korunde ucuyor diye geceyi uzatmak istemedi, kizlar erken kafayi buldular, Ursula 12'de kacti, saat 2'de de ben eve yollandim. Kararinda ictik, kararinda sapittik, bolca gulduk, daha ne olsun!

      Geline soylesem kac yazar, birinden girer oburunden cikar, masada ucuncuyu almayacagimin garantisi yok, hatirlatirim diye kadeh kaldirdi deli! Cok gulduk o ayri!

      Sil
  3. Üleyyyyyyyynnnnnnnnn, bu ne zenginlik :))) Allah tepenizden baksın sizin, iyi eğlenmişsiniz, oh oh :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha! Tugce altinlara bakip bakip 'ulen keske bunlar gercek olsaydi' diye gezinip durdu :-) Ha bir ara da kendi aralarinda 'boyle yururken singirdamak cok guzelmis, her yerimizden ses geliyo' diye kikirdiyorlardi :-)

      Kim derdi ki varos adetleri Amerika'da populer olacak :-))))

      Sil
  4. Gerçekten helal olsun sana, sen ne becerikli bir hatunmuşsun:) Çok tatlısın yaaa! Her ayrıntıya bayıldım. Evliliğinin kınası gibi keyifli geçmesi dileğiyle tebrik ediyorum arkadaşını da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sezer bir de vaktim olsa ne planlar vardi kafamda, diyorum ya, saklabanlik konusunda ustume yok :-))) Daha bir-iki ayrinti daha vardi ama muzir nesriyat koyamadim buraya :-)))

      Sil
  5. Tugce'ye soyle inanilmaz sansli biri cunku senin gibi deli bir arkadasi var. Ulen kim kime yapar boyle kina gecesi? E-bay'den sangirdayacagim diye sari bilezikler alir, aztek altinlarindan besibiryerde yapar, kina buldugu yetmiyormus gibi bir de elim yatkin degil diye gider sablon bulur? Okurken gozlerimden yaslar geldi Aris mutfaktan firladi, kedilerini ikisi birden "neler oluyor miyav" diye kulaklarini diktiler.
    Ben okurken bu kadar eglendiysem kimbilir siz ne denli eglenmissinizdir..
    p.s. Amerika'da gelinler kina gecelerine boylu poslu adamlar da cagiriyor bildigim kadariyla o adamlar varken fotograf cekmediniz mi yoksa ayip olur annem gorur diye buraya mi koymadin? Maille gonder diyorum hemeen1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canikom, o dedigin ademleri cagirsak hic de korkmaz koyardim :-) Benim annem de az degil, kendi kinasina da isterdi mutlaka!!! Fekat program kisitli zamanda yapildigi icin o kadar organize calisamadik :-) Bi dahakine artik hahahahaha!

      Begendigine cok sevindim.

      Sil
  6. Herkesin senin gibi bir arkadaşı olmalı. Harikasın. Ellerine sağlık. Çok güzel hatta mükemmel olmuş her şey. :) Kına desenlerinede bayıldım,yapasım geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fusun bence denemelisin, mutlaka bizde de satiliyordur, 0.9 kalem uclarini dusun ondan 0.5 ucuna kadar degisik incelikte uclarla kucucuk siseleri var, acaip kolay :-) Ah dusunuyorum da sende bu yetenek varken ne desenler dokturursun!!!

      Sizlerinde resimlerle eglendigini gormek cok sevindirici :-)

      Sil
  7. canim benim hayatimda gordugum en guzel ve orijinal kina gecesi hos pek orijinal kina gecesi bende gormedim:) eskiden yoktu simdi moda oldu Istanbul'da! harika geçmis çok emek vermissin ne sasnli arkadasin tabi bizde içimi isttin kuzum benim tesekkurler sagol varol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu bu kina + bekarliga veda gecesi modasi bir acaip olmus! Ama kina yerine orjinallikten uzak tamamen kopya/ozenti seyler yapanlar da var, sinir oldum acikcasi!

      Amerikalilar cok eglendi, cok begendi tabii gecenin yarisi boyunca anlatmak zorunda kaldik boyle takip takistirmak herkesin huyu degil diye :-)

      Sizlerinde eglendigine cok sevindim, hep beraber gulduk iste :-)

      Sil
  8. Bir helal olsun da benden sana gitsin!
    Ne ugrasmissin, ne büyük emek var arkasinda. Özenli, düsünülmüs...
    Arkadasin sansli, sansi da evliligi de ömür boyu sürsün.
    Cok eglenceli olmus, benim kina gecem olmadi. Bakinca özendim simdi:))

    YanıtlaSil
  9. Bir dahaki evlilik yildonumunde yapin sizde guzelim :-) cagirin arkadaslarinizi, kostum partisi olsun, mum isiginda yemek baymistir artik :-)))) cocuklari da kina capkini yaparsin :-)))) ah ben orda olsam sana da yapardim :-)

    Begendigine sevindim, gercekten eglendik.

    YanıtlaSil
  10. aynısından ve hepsinden istiyom yeminle cıngar çıkarırım! =)
    ellerin dert görmesin balım. o muzur neşriyattan özellikle çok çok isterim ona göre!!!!

    YanıtlaSil