19 Kasım 2012 Pazartesi

Hayalini kurmak bile cetrefilli :-)


Arkadaslar cok uzun bir ara oldu bu, yazmak istedigim, anlatmak istedigim, bunlari yapmak icin soz verdigim konular boyumu asti, baliklama daliyorum, simdiden kolay gelsin :-)

Once Semi'nin bir sure once basima sardigi su 'kendi evini kendin dizayn et, senden iyi dekorator mu olur anacim' sitesinde yaptigim hayali kutuphane ve calisma odasini gostermek istiyorum fakat once su anda sahip oldugum 'ikisi bir arada - buna da sukur' isimli sahsima ozel alanin resimlerini koymak istedim. En tepedeki, kutuphane oldugu gunlerin anisi, asagida ki resimde su anki rezalet :-))))))
 
 Bu bolum ayni zamanda bahceye acildigi icin gordugunuz uzere, bahce sandalyeleri ve mangal malzemeleri kosede istif :-) Yaz bitti ben coktum hemen :-)

Bu da kendi imalatim :-) Site guzel de anacim benim gibi bir pimpirikli hatuna dar geldi! istedigim renk raflari bulamadim, hali cok islemeli, koltuk babaanne isi dolayisi ile yer dosemesi dahil hepsine sembolik bakin. Mesela ben uygulamadaki kirmizi masa koltugunu cok begenmistim asagida ki resimde beyaz cikmis, neyim ben? Beyaz Dizi yazari mi?
 Bir de anlamadim 'snapshot' dedik, laptop yere indi HAHAHAHA! Bu koltuk yerine 'day bed' diye asortik bir isimle anilan aslinda bildigimiz divan olan arkadasi tercih ederdim ama seceneklere koymamislar! Hali icler acisi ama idare edilmesi gerekiyor :-) Arkam cama donuk evet, bilincli yaptim cunku onumde olsaydi ben butun gun disariyi seyredebilirim, boyle bir huyum var!

 Calisma odasinin ustune kat cikayim, ofisimi kurayim dedim, yukari kata merdven girisi koyamadim, o yuzden orayi saksi ciceklerle belirledim! Yine cami halisi, aslini bahar dallari ile tercih edecegim koltuk (Josef Frank deseni de olur ama oyle bir secenek mummmmkun degil! Cok yayilip yatan bir imaj oldu degil mi?) bir de kahve takimi koydum :-) Bir bastik 'snapshot' diye, esyalari odanin kosesine yigmisiz :-) Arti bir de artistik calismalarim icin kesip bicme yeri olarak uzuuuuun bir masa istemistim, kaybolmus, onun yerine ortada halay cekmek icin alan kalmis :-)))))Kirmizi masa sandalyesi yine beyaz!!!!
Haliya niye takildin Basak demeyin, ayagimin altina puf koymak gibi bir takintim olmasina ragmen halisiz olmaz! Odanin geri kalani ahsap olsun ki temizlemesi kolay olsun...Merdivene takilmamak lazim, in/cik zor oluyor, bu yasimda bile kufur ede ede cikiyorum ust kata! Kucukken bosuna ozenmisim merdivenli ev diye!

Baktim para var ama imkanlar kisitli, kirk yilda bir hayal kuruyoruz actim google amcayi, soyle dibimin dusecegi bir dizayn bulayim, hazira konayim dedim:
 Bana yetmez ama sirin :-) Aydinlik, derli toplu, hali istemez, iplik toplar! Kapali dolap yok gibi, raflarin tozunu almak zor gelir!
 Guzel ama koltuk da lazim! Yayilarak okumak genlerimde var! Hos odanin geri kalan kismini goremiyoruz ama....
 Cok guzel! Fekat cok erkeksi! Bi de kitap okurken icicez anladim da mahseni kutuphaneye kombine edersek olmaz, bir kere sarap dayanmaz! Ustelik, sarap tek icilmez, peynir ekmek meyve derken ben mini buzdolabi, set ustu ocak alir cadir kurarim iceride! Gerek yok!
 Bak bu da sert hatli ama sevdim yine de! Temizlemesi kolay hahahahahaha! Biraz karanlik mi? Yine de begendim...
 Iste boyle sicacik, renkli ama huzurlu olsun dedim perde kutuphane icinmis! Aga kitaplar sevisiyo mu nedir? O perdeyi cikar, yika kolay is mi? Istemem, konsept guzel pratikte islemez! Bir de haliya yine takildim! Fazla kokos bu da! Gereksiz bir suru sey konmus, cok soylendim sevmemisim ben sanirim burayi ama genelde bakinca sirin duruyor! Koltuk rahat sanirim o yuzden hahahahahahah!
 GUZEL! Gercekten guzel!
 Burasi da guzel de abicim, raflar Rubics kubu gibi! Aslinda aydinlik, ferah, retro duruyor ama modern...Bir de merdivene takildim, bu isin yasliligi var onu gec, agaca tirmanmadan buyumus bir apartiman cocugu icin fazla tehlikeli :-) Yukarida ki asma kat neycun? Masa basi kismina isindim sanirim ben...baktikca kusur buluyorum! (sanki cok zor benim icin :-)
Bu da GUZEL!
Neyse iste, millet acar sayfayi, yapar duzenini, koyar sayfasina, cok eglendik der, ben bunu da cetrefilli yaptim ya, korkulur benden! Allah o yuzden cok para vermiyor belli, verse ev yaptiricam derken kafayi yerim ben! Benim su anki kutuphanem icin Viken'le anlasmistik, her sene dogum gunu hediyesi bana bir raf alacakti (yani 5 rafli bir bolum!) Bakti obur seneye kalmadan benimki doluyor, hem yilbasi hem dogum gununde birer tane aliim dedi cocuk, dedim guzelim dur orada! Yarin obur gun evimiz olursa duvardan duvara kaplicaz her yeri bu raflari napicaz o zaman! 
Bana komple bir kutuphane versinler diyorum, kimse uzulmesin!!! Veya sunlardan alip asalim :-) Butun dunyam bu kadar olsun, kitabimi versinler evren benim olsun :-))))


Kalin saglicakla, eski tempoya ulasana kadar hatalarim olursa affola :-)

Linkler: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

20 yorum:

  1. valla ben en üst iki fotoğrafa bayıldım neden mi yaşanmışlık senin yaşanmışlığın :) umarım hayallerini gerçekleştirir ve onlarda yaşamaya başlarsın yaparsın sen :)
    sondan dört şu yeşil puflu kapılı ben onu sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi gordun hemen perdeli, kokos yastikli kutuphaneyi, bayildin demi? Benim tarzima aykiri ama bir seytan tuyu var orada :-))))

      Benim yasanmislik doludizgin pusurluk anacim, gozum yoruluyor eve baktikca, sonra kafam bulaniyor bir geliyorlar bana yarisini atiyorum, yine oyle bir ayardayim bu ara....minimal olalim, sade kalalim, temizligi kolay olsun :-))))

      Sil
  2. Kalin saglicakla demissin ben su son koydugun salincaklarda kalsam? Benim icin kalin salincakla diyebilursun yani.
    Onun haricinde ustteki oda super. Su sominenin iki yanindaki mevcut alti dolapli cumbamsi yerler ne guzel degerlendirilir aslinda. Bahce & mangal malzemelerini kiskisliyorsun, sominenin karsisina iki kisilik bir daybed koyuyorsun, pencerenin karsisina da rahatca konuslanabilecegin bir masa koyarsan tamamsin.
    Tabii ki bu kadar kolay degil fentezi yapiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda cok kucuk aslinda sayin Kontes, divan sigmaz ama var ya ahtim var yarin obur gun bir koy evim olursa koltuk sokan namerttir :-) Pek severim divanlari :-)

      Kiliksiz masa zaten camin onunde, masaya oturabilsem hem disariyi seyredicem hem saheserler yaraticam :-)))

      O sominenin yan kisimlarina minder koyalim filan demistik fekat benim o odada oturmaya bile vaktim yok, kicim minder gormuyor ki koyayim :-)

      Begendigine sevindim, daginik maginik huzurludur bizim ev :-)

      Sil
  3. Başak! Başak! Kalbimiz birmiş. Benzer bir şey yazacaktım ben de bugün:) TV ünitemi kitaplık şeklinde yaptırdım. Hazır kitap fuarı, kitap konusu gündemimizdeyken paylaşayım diyordum. Ama tahmin edebileceğin gibi "ayıp olur mu acaba?" diye düşünüp duruyordum:) Olmadı, "Başak istedi, paylaştım" diye ekleyecektim:)) "Bana komple kütüphane versinler" demişsin ya... Aynı şekilde düşünüyorum. "Keşke kütüphanecilik ve arşivcilik okuyup bir kütüphanede çalışsaydım" diyorum hatta:)))
    Kendi evini kendin dizayn et" olayına giremedim ben.Çok severim öyle şeyleri. O yüzden çok vakit harcarım diye hiç bulaşmayayım dedim. Yoksa bayılırım yani.
    Çok çok öpüyorum seni şeker insan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kizayim yahu! Boyle gordukce yazasi geliyor insanin, hem pisti oluyor, ayni konuda farkli yerlerde konusmus oluyoruz, benim kopyaladigim o kadar cok konu var ki :-)))

      Senin unite guzel, yazdim zaten, kutuphanecilik konusu hala cok cazip :-) Ne guzel olurdu degilmi???? Bir hayalim var, hic gercek olmayacak ama cok guzel bir hayal, bir gun onu da yazmak istiyorum, cok begeneceksin....

      Sil
  4. ben hiç bulaşmamalıyım bu işe, hepsini de isterim diye tuttururum kesin.
    veya evin her odası kütüphane olur, ne güzel olur hem de!

    YanıtlaSil
  5. bi de benim sandalyem nerede? koltuğuna göz dikerim valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koltuk, divan ustune sandalye senin kopeen olsun :-) Ben ikide bir laf atar rahat birakmam yalniz :-)))

      Sil
    2. sanki ben seni rahat bırakırdım allaa allaaaa

      Sil
  6. Demek sana bu program yetmedi!!!
    E anacım senin de isteklerin bitmiyor:))) Halı benim için de önemli bu arada. Bir de ahşap olacak mümkünse:)

    Yaklaşık 3 sene önce komple ev yaptırmış bir insaoğlu olarak şöyle diyeyim; bu işin sonu hiç yok. Bir yerde durman gerekiyor. Başlangıçta çok zevkle başlıyor insan, sonlara doğru karar verme mekanizması kafayı yiyor, saçmalamaya başlıyor:)) Hele o en son kalan küçük detaylar. Misal, dolap yaptırmışsın, hazır yalnız gidip kulp seçmen lazım. Ok. gidelim, gittiğin yerde binlercesi karşına çıkıyor! Ulan altı üstü ne ki bu, bu kadar kafa yorayım. Bu sadece bir örnek, daha niceleri var. Bizim birlikte çalıştığımız mimarla çok iyi anlaştık da sıyırdım bazı şeylerden:))



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kafa dengi bir mimar butun problemleri cozuyor ama dedigin gibi bu isin sonu yok canim. Benim donem herkesi evlendirdigim icin ve hatta artik 2., 3. evlerine tasindiklari icin aslinda yakindan biliyorum bu detaylarin nasil adami delirttigini :-)

      Seneler evvel Yeliz evlenirken bastik caddedeki Pasabahceye gittik, amacimiz kristal bardak takimi secemek! Yahu sarap bardagini begendik, raki bardagi uymadi, su bardagi guzel mesrubat bardagi yamuk, sinir olduk, birsey begenemedik 24 tane duz raki bardagi alip ciktik :-))))) E ozaman daha yeni mezun olmusuz fazla fazla olsun kirili filan dedik tabi!

      Kiz ikinci kocayi, ucuncu evi aldi hala bardaklar tamam degil :-) Onumuzdeki ay gelecek buradan halledecegiz artik evladiyelik olarak :-)

      Sil
    2. Neyse ki benim öyle çanak çömlek takıntlığım yok.
      12 yıllık evliyim, öyle misafire ayrı, bilmem kime ayrı takımım yok. Bende her şey kullanılır:)
      Şarap kadehlerim, su bardaklarım ya da rakı bardaklarım hepsi ayrı tellerden çalar. Var mı var, kullanılır mı, evet! Daha ne olsun:)))
      Evde pek görsel detaylara takılmadım, daha çok fonksiyonellik ve pratik olması ön planda oldu.
      Bazı şeyler zaten göze hoş geliyor (dergilerde vs.) ama işin kullanım yönü arızalı çıkıyor. Bu konuda mimarın (beni anlamış, güvendiğim mimar) yönlendirmesi önemli.

      Sil
    3. Yok be kuzum, bizde de takinti yok, ne annemin evinde ne arkadaslarimin evinde oyle ayrim gormedim, ne varsa kulanilir, bizim hic oturma odamiz olmadi mesela, salonda buyuduk :-)

      Ve kesinlikle tipine bakilip alinmasina karsiyim, ayni sekilde sirf marka oldugu icin alinmasina da karsiyim :-) Herkesin secimi kendine tabii ama bir sey fonksiyonel ve pratik olmayinca bana alerji yapiyor hahahaha

      Sil
  7. AMA bu cok agin sulandirici, keskeli bir cok cumle kurdurucu bir yazi olmus :) Oy en buyuk hayalim kendi evimiz oldugunda agac raflardan yerden tavana yukselen ve bir duvari tamamen kaplayan bir kutuphaneye sahip olmak..Sundugun seceneklerin cogu hos AMA benim tercihim ya Guzel ama koltuk da lazim ya da su erkeksi olan olurdu. AMA odayi daha karanlik yapar ve o yemek masasi kilikli seyi disari cikarirdim :) Camlari da tek parca cercevesiz yapar, tulu kaldirir disariya da medeniyetten uzak bir orman koyardim :) Sonra oturur tahta masama ya keyifle okur ya da yazardim... Ohh hayali bile guzel geldi Basak sagolasin :) Mucks ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim yaaaa, hepimizin ortak hevesi ama degil mi bu kutuphane isi :-) Insallah kismet olur her birimize :-)

      Sil
  8. Bu ilgini ceker diye dusundum :) Ingiltere Nin meshuuur kirmizi telefon kulubeleri sokak kutuphanesi olmus!
    Cep telefonlarinin kullanimin yayginlasmasiyla terk edilen kulubeler satisa sunulmus. Ve sonucta film setlerinde
    Kullanilmak, evde dus kabini olarak kullanilmanin yani sira bazi sokaklarda kutuphane olarak kullaniliyormus! Sokagin sakinleri aralarinda para toplayip aliyorlarmis kulubeyi! Sokaginda Boyle bir kutuphane dusunsene :) Bazi
    Insanlar daha mi iyi yasiyor ne?!
    Her Neyse asagidaki adresten fotografina ulasabilirsin :)
    somersetcountygazette.co.uk

    YanıtlaSil
  9. Oake villagers respond to call for books, yazarsan haber daha kolay ulasirsin sanirim :)

    YanıtlaSil