19 Aralık 2012 Çarşamba

Yemek yemek zor is vesselam...

 Dukkanin arkasindaki golet icinde yasayan ordeklerim! 

Insan, kaybetmeyince elindeki nimetlerin degerini bilmiyor derler ya? Aynen oyle! Aslinda bu nankorluk farkinda olmadigimiz icin cikiyor ortaya! Su teller takildi takilali yemek yeme gudusu uzerine yakinda kitap yazacak kadar gozlem yaptim bir ayda!

Bir kere cignemeden ancak bebekler mutlu! Cignemeyince tad alamiyorsunuz! Damaginizla ezseniz bile sanki yememis gibi yavan geliyor agzinizdaki. Hadi ite kaka cignemeye calistim diyelim bu sefer de disler duzgun bir sekilde ogutemedigi icin mide isyan cikariyor; 'ne oglum bu? zaten hizli yer yutardin onunla ugrasirdik, bir de bunu mu cikardin basimiza? iyi vallahi hazir elimizde asit var diye yolla gitsin, nukleer reaktor mu ulen burasi!' diyor!!! Bir kucuk lokmayi (yumusak bir patates parcasi veya pismekten olmus bir parca pazi yapragi mesela) 3 dakika cignedik diyelim, butun agziniza bulasiyor bu sefer, hemen dudaklar isin icine giriyor, yemek yerken yapilan cigneme hareketleri ve dil ile yemekler toparlanip yemek borusuna gonderiliyoooooor derken hooop tellere takiliyor, kaymiyor yiyecekler bu sefer dil kendini paraliyor yara bere icinde kaliyor, telef olmasin diye su icip isi kolaylastirayim derken agzimin bir koseciginde findik kadar bir lokmayi cigner yutarim dediginiz aktivite sonunda halsis kalip son gucunuzle ve en yuksek seviyedeki sinirinizle banyoya gidip disleri temizleyip 'ulen bir daha yemek yersem iki olsun, sut icip yasicam 6 ay diye' yeminler ediyorsunuz!

Bu arada teller yuzunden zaten cigneme degil kendi varligi bile aci veren dislerden, 'feyk' cigneme olarak adlandirabilecegim agiz hareketlerinden telef olan dudak iclerinden bahsetmedim!

Kafayi yemis gibi bir durum soz konusu degil mi? Vallahi isi, gucu ve ozel zevki yemek yemek olan bir insan icin imkansizi basariyorum! Gecen gun gittigimde doktorum bile cok sasirdi yasadigim sorunlara ama orali da olmadi! Muhtesem Turk diyor bana :-) Hatta ilk takildiginda agrim sizim olmadigi icin ekstra gerdirdi telleri bu sefer sagolsun! Bu sabah buyuuuuuuuk hevesle Turk bakkalindan aldigim sade pastahane pogacasinin ilk lokmasi direk cope gitti, degil cignemek damagimla bile ezemedim o durumdayim yani! Sinirden bir demlik cay ictim (pogaca nostaljim peynir, zeytin, cay olmadan dusunulemez, yani bu imkansizlikta hala kafam tam tesekkullu calisiyor!), o arada uzuntuden ne yapacagini sasiran Viken'i azarladim, oglen bir kase muhallebi yedim, aksama dogru arkadasim kek yollamis iki dilim onu yedim caya batirarak, aksam yogurtlu Yesil Corba! Kesmedi tabi!

Aksam eve donunce gozum donmus, barbunya pisirdim, iyice pisirdim ama, yarin catalla ezmesi kolay olur, yaninda bol limonlu salata cok severim, oyle bir alternatif sansim olmadigi icin Turk bakkalindan aldigim tursu kavanozundan en yumusak salataliklari secip onunla yemeyi dusunuyorum, olmadi suyunu icerim! Kesmedi bir de karnabahar corbasi yaptim ama boyle mantarli sebzeli filan! Tarif listeme girmis bulunuyor, acaip guzel oldu, Viken karnibahar yemez o bile bayildi, tabi yine bakkaldan aldigim sucuktan bir parca kesip kizarttim, taneler Viken'in corbasina yagindan biraz benim corbama!!!!

Diyecegim odur ki, benim gibi bir bogaz duskunu ac kalmaz! Bu alti ayin sonunda bir yemek kitabi cikacak kadar tarif toplarim gibime geliyor hahahahaha kilo vermek isteyen demeyeyim ama acliktan olmek isteyen hemen tel taktirsin! Ben buradan destek olurum :-)

Simdi hepinizi mimiyorum!

Benim icin yenecekler:

Salata
Isirarak elma, salatalik, armut, mandalina filan!
Borek
Kuzu sis veya tavuk sis yaninda pilav!
Turlu
TOST
Havuc salatasi
Bol cevizli kek
ZEYTIN
Makarnaaaaaa!

Bu arada yazmisken aklima geldi mercimek koftesi yapayim ben bir ara, yogurtlu havuc salatasi olabilir, cevizleri de toz haline getirsem keki de hallederim sanirim :-)

22 yorum:

  1. hatunum benim yaaa :( kıyamam ben sana :(
    ama hakkikaten muhteşem türksün vesselam sen
    canım çok yanıyor sinirlerin bozuluyor ama yılmadan hala mutfaktasın
    Viken yetmezse beni de ara azarla zevkle karşılık veririm tadından yenmez
    ha olurda bu kitabı çıkarırsan okumam katkım olsun satın alırım ama imzalarsın :):):):) seviyorum seni kuşum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben takildim, illa yemek yaptiracagim sana :-) Annen izin verirmi mutfagi kullanmana acaba? hahahaha

      Sil
    2. verir verir bu arada diğeride ev mutfağına girmezmiş mesajı aldım ben, sen gelince artık benim yemeklere talim hahahahaaa:)
      haaa unutuyodum ya laa mimledim seni yeni yıl istek listesi :)

      Sil
  2. hahaha pardon ama cok guzel yaziyorsun :) canim benim bu agiz tadi tutkusuna hicbirsey engel olamaz sen neler gelistirirsin simdi. sinir bozuklugu fena bilirim. geçici sure deyip sevindirelim benim ilacta 6 ay surecek:) alti ay kardesim benim:) sucuk yagina bitim ben! opuyorum zayiflamis fistik yanaklarindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sucuk yagi pek tehlikeli :-) Aslinda corba da kalori bombasi olmus ama kimin umurunda! Acim ben acim! hahaha

      Sil
  3. bak muhammara da yiyebilirsin o da pure seklinde.
    ayrica dislerimde bir egrilik yok ama cemcuk kuzenlerim var bahanesiyle ben de doktora gidip tel mi taktirsam acaba? Baksana kilo verdiriyor diyorsun ki fotoda gordum fistik kibin olmussun.
    dudaklari tek bir pipet girecek sekilde diktirsem demistim ama o zaman da konusamam. Gerci Aris bu fikre cok sicak bakiyor niyeyse..
    pogacayi cayla ezsen yiyemiyor musun?
    Bu gece sarkida oldugu gibi " bu salata senin serefine emmoglu" diyip gotureyim bari.
    p.s. ne zaman bitecek bu iskence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilosum, muhammara iyi fikir ama onu da ekmekle yemek guzel beyav! Neyse bir torba biber aldim, krismis partisine yapicam, ucundan tirtiklarim artik!
      O kilolari aslinda Mehtap'in dietiyle verdim, teller takildigindan beri gram oynama yok, yemeyince kilo verilmiyor sekerim! Istersen gir bir bak, mevsimlerdenroma.blogspot.com, bu benim ikinci deneyisimdi, ayda bir beden veriyorsun ben cok memnun kaldim ama devam edemedim ne yazikki!!!!!

      Bu iskence 5 ay sonra bitecek insallah, ondan sonra disler yine carpilmasin diye bir aparat takacagim ama o sanirim takilip cikarilabilen birsey olacak, bir 6 ay da onunla gezecegim diye biliyorum!

      Sil
  4. Of yazık sana ya :( Biliyorum yok aslında bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla cok sıkıntılı bir olay tel :S
    Eminim onlarca kere denemişsindir ama patates püresi, taze soğanlı bol kekikli patates kavurması (ben bayılırım), kıymalı patates yemeğisi falan bilimum patates yemeği çeşitleri sana çok uyar gibi yumuşacık olmaları sebebiyle..? Aynı şekilde kabak da pişmesi kısa süren ve lokum gibi olan sebzelerimizden.. Aşure biraz zahmetli ama besleyici olması açısından belki düşünülebilir..? Gerçi onun da fasulyesi nohutu var.. Olsun iyice haşlarsın. Benim ennnnnn favori tatlım olur kendisi. Günün bildiğin her saati yiyebilirim. Kızma ama aklıma istiridye geldi :D Hani direk yutulan ıyyykk bir yiyecek ya kendisi :)
    Kış mevsiminde olduğumuz için Portakallı Pelte ye ne dersin? Kuzey'in tatlılarından :) 1 bardak Portakal suyu, 1-2 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı nişastave bir bardak suyu tencerede çırp. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi haline getir ve hüplet :)

    Sayılı gün çabuk geçermiş Başak'çım. Söylemesi kolay tabi ama en kısa zamanda keyifle çiğnemeli yutmalı günlerine geri dönmen dileğiyle :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betulcugum, tarifler icin tesekkurler, en azindan fikir olur, yazdim aklimin bir kosesine :-) Aslinda yenilecek sey yok degil ama ben bu tellerden evvel diete baslamistim simdi butun karbonhidrat agirlikli yersem verdigim kilolari geri alacagim diye korkuyorum, ustune bir de taze sebze, meyve salata manyagi bir insan oldugum icin herseye sinir oluyorum :-) Bazi yemeklerin icindeki taneler, isirarak yemeler, agzina gelen kitirlar o kadar onemliymiski, mesela pure mucver yaptim firinda pisirdim, acaip lezzetli oldu ama midem bulandi! Neyse gececek, ben de bu bogaz varken ac kalmam herhalde :-)))

      Sil
  5. Canım benim yazık sana ya:( Ama neyse ki geçici ve bir kaç ay sonra düzgüüün dişlere kavuşacaksın. Verilen kilolar da cabası:) Öptüm seni güzel yanaklarından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu kilo veremiyorum Sezercigim! Vucut tikandi kaldi, yemek yemeyince gram vermiyorsun bunu cok iyi anladim! Yemeden zayiflamak yalanmis yani!
      Evet dedigin gibi sonunda mutlu mesut dolanacagim ortalikta :-)

      Sil
    2. Hımmm! Metabolizmanın da çalışması lazım değil mi?
      Bu arada,alakasız olacak ama profil resmim çok hoş:)

      Sil
  6. ben senin için çiğ balık yerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoooop! Kaytarmak yok! Onu zaten yiyosun, baska birsey bul! Dako ye mesela! arapsacli oglak eti ye, neydi o butun yesilliklerle pisen ciporta'mi? ondan ye! Hatta otlari cig cig ye benim icin! Zeytin yeeeeeee!
      Sonra da ben seni yicem!

      Sil
    2. oluuuu
      (notbuk hayata geri döndü bu arada, acil skype sinyali veriyorum)

      Sil
  7. Başak'çım valla seni öyle iyi anlıyorum ki taa içimde duydum yemek özlemini. Bende tel taktırmıştım. aç kediler gibi buzdolabını tırmalamışlığım vardır hani. Ama bizde boğaz varken diş teli değil inşaat demiri taktırsak na mümkün zayıflamak. O yiyemediğin 6 ay var ya sonra öyle bir çıkartıyorsun ki acısını, telefi etmek için 6 sene lazım diyim sen anla gerisini. İlk 6 aylık sürende hayırlı başarılaaaaar. GEçmiş olsun Başak'çım bir gün tanışmak umuduyla. Hafize TÜRKKAN. Hi from yeşil BURSA :=)

    Sağlıcakla kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafize, tesekkur ederim yorum yazdigin icin. Aklima annem geldi sen bu bogaz meselesini soyleyince, hatun kanal tedavisinden cikip cayla simit yemis, kardesimle cok gulmustuk! Dogru siyorsun, yemek yemeyi seven adam illaki bir yolunu bulup yiyor :-)
      Ben inatla, alternatiflerim kisitli olmasina ragmen yediklerime dikkat ediyorum. Son uc sene de cok gereksiz kilo aldim ve normale donmek icin karar vermistim, bu teller isi aksatti ama bu konuda taviz vermeyecegim. Fakat bu demek degil ki teller ciktiktan sonra yiyeceklerimin listesini yapmiyorum, her gecen gun liste uzuyor, 6 ayin sonunda is cigrindan cikarsa doktoruma 'ben adam olana kadar kalsin bunlar' diyebilirim :-)
      Anneannem Bursa'li, bir Yalova'li olarak Yesil Bursa'nin yeri baskadir efem :-)

      Sil
  8. İçim gitti seni okurken:(
    Anlayabilirim seni. Eskiden damaklı tel kullandım ama çocuktum çok iyi hatırlamıyorum. Ne yer ne içerdim...Yemek yemeği seven biri için özellikle kabus olmalı. Viken de aç kalıyor muhtemelen:)

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım, geçmiş olsun, mercimek köftesi şimdilik senin için güzel bir yemek :)) yassık sana bea :)))
    Eeeebu kadar gülücüğe bir ayar çekersin artık!
    Selamlar sevgiler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Başaaak! Nerelerdesin? Yoksun epeydir.

    YanıtlaSil
  11. Balım, seni çok seviyorum!
    http://www.youtube.com/watch?v=8YQICV_eerI

    YanıtlaSil
  12. Başakcım mutlu yıllar. Yeni yılda bol bol yemek yemen dileği ile. Sevgiler.

    YanıtlaSil