8 Ocak 2013 Salı

Basak bu aralar leylaaaaaa!

 Baligin uzerine bir tutam hapsirik tuzu biberi :-)
Son yazidan beri bayagi oldu, benim agzimda yer degistiren dislerim, en son gerdirmeden iki hafta sonra ufak ufak kemirmeye basladi! Hemen sevinmeyin yarin doktora gidiyorum bir dahaki randevuya kadar ilk iki hafta sut ve yogurda talim olacagim. Neyse iste duse kalka gidiyoruz fakat sanirim eskisi gibi beslenemedigim icin vucut abudik gubidik tepkiler veriyor! ASIRI ACI YEMEK gibi mesela!
Yeni favorim; un, yumurta, sut ve baharatlar cirpilir...
Ben aci severim ama coooook aci yiyemem, gel gorki son iki haftadir acinin dibine vurmus durumdayim, goren dogustan Urfa'li sanacak beni! Yukarida ki videoda gordugunuz tabak benim tabagim, silme pulbiber kapladim, yetmedi ustune bastim Tabasco sosunu, o da yetmedi ama Viken siseyi elimden alacak korkusuyla daha fazla koyamadim!!! Gozumden yas bile gelmiyor, hissetmiyorum yerken bu kadar mi olur! Isin komigi bu kadar aci yenirse hacette problem yasanir ya, sanki benim yerime baskasi gideriyor butun acilari, buhar olup ucuyor mubarek!
...once bulamaca sonra ekmek kirintisina bulanir...
Is yerinde polenta fries yapiyorum, misir unundan koyuca bir lapa, peynirli yapip dilim kesip tekrar firinliyorum, gecenlerde uzerini eeeeen acilardan habanero biberi sosuyla kaplayip, aci jalapeno biberli humusa bandirip yedim! O-ha yani!
...az yagda kizartilir...
Neyse, butun bu aci sevdamin disinda deli gibi usuyorum, ben buradaki eksi 20 derecelerde tek bir yelekle dolanan cengaver bu sene kat kat lahana gibiyim ortalikta.
Ustune de Beste'min tarifi portakalli kahveli likor icilir :-)
Yilbasi malum benim depresyon zamanim! Bir sene daha bosa gecti, yine adam olamadim ustune ustluk anamdan bacimdan ayriyim diye surat bir karis dolandim ortalikta. Kimseye ses etmedim lutfen ustunuze alinmayin, genel olarak ailemden ayri gecirdigim her yilbasi gozyasi demektir benim icin o yuzden hic cekilmezdim gercekten!

Simdilerde iyiyim, hamile bir kuzumuz var, hatun tuttu boza aserdi ona boza yapiyorum, resimleriyle ceker koyarim artik, beraber guleriz :-))) Yeni bir oyuna sardim, Mystic Manor diye, yakinda Viken Ipad'i elimden alacak sanirim :-) Yani excel dosyasi hazirladim felan acaip teknik oynuyorum!!! Bir suru dergim, bir suru filmim bir o kadar da kitabim var ama bos bos takilmak daha cazip geliyor :-)

Hepinizi cok ozledim, gozum uzerinizde :-) Evin delisi cok uzun depresyona giremiyor biliyorsunuz, kendime gelirim yakinda :-)

Not: En tepedeki video tamamen tesaduf! Resim cekiyorum saniyordum meger video modundaymis, tam o sirada ac kedi gibi baligin basinda 'ne zaman yicez acim' diye bekleyen Viken'in hapsirigi da cikmis videoda, eklemeden duramadim :-)

12 yorum:

  1. Çok sevmezken birden acıyı abartman acayip ilginç geldi:))) Niye acaba?
    Sıkıntılı olmana da üzüldüm:( Çabuk toparlan. Buraları sensiz olmuyor:)
    Kocaaaaman öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezercigim, hava cok soguk enerji veriyor diye olabilir, daha evvelde bu sekilde aci aserdigim olmustu ama bu kadar degil daha dogrusu bu kadar tolerans edebildigimi hatirlamiyorum. Annem de istahin acilacak diye dalga geciyor benimle ama onda da bir oynama yok! Neyse, vucut dilini dinlemekte fayda var, ne istedigini benden daha iyi biliyor ne de olsa :-)

      Toparlaniyorum merak etme, ben genelde canim sikkin olunca koseme cekilirim uzun surmez gecer hemen, yakinda yolumu bulurum...yani bulmaya basladim bile :-)

      Ben de cok optum sekerim.

      Sil
  2. Ben de ne zamandir neden post girmiyor bu kiz diye merak edyordum. Demek ki "acilarin kadini" oldun. Bergen'im benim :)))
    Neyse az az yemeye baslamissin ona sevindim.
    optum
    p.s. zarfa isot da koyayim mi? ABD gumrugunden gecer mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caniiiim, Bergen benim yanimda hic kalir, ben acilarin kralicesi modundayim su anda :-) Azalmaya basladi ama, dun aksam corbama sadece bir tatli kasigi dolusu aci biber koydum mesela :-)

      Yavrum, dunyada bir tek bu ulke de posta gumrugu yok sanirim, gelen paketler sorgusuz sualsiz ya kapimiza gelir ya da biz gider postahaneden aliriz, ne bokluk varsa diger ulkelerden cikiyor!!!! Fakat yollamana gerek yok burada hersey var, ben de maras dahil uc cesit kirmizi pul biber var, ustune amarikan acilari var, eksik olmayasin! Hatta bir chipotle in adobo sauce var ki mumkun olsa herkese birer kutu yollarim!

      Dusunmen yeter gucelim :-)

      Sil
  3. acı ve üşüme kısmını okuyunca "aha" dedim. yağ kaybediyorsun. ben ağzıma acı koymazken şimdi pul biberi boca ediyorum kokoreç ekmeğinin içine. ben acı, kokreç ve üşümek aynı cümle içinde geçemezdi. şimdi ayrılmıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak sen! E iyiymis! hahahahaha

      Simdilerde azaldi biraz ama orta halli aci yaninda bir kavanoz balla dolaniyorum!!! Iki ayri uc, saka gibiyim :-))))))) Mesela kek yerken ustune dokuyorum, misir lapasi yapip ustune dokuyorum, acili tavuk yapip (kofte!) bala bulayip yemegi hayal ederken durdurdum kendimi!!!! Ulen arkadasim hamile ben aseriyorum nedir bu?????

      Sil
  4. aheey aheeeyyyy aheeeyyy aci de yirmiiş üstüne üşirmiiş hacetinide rahatlikla gorirmiiiş aheeey aheeey de aheeeyyy

    çatlak kurabiye hatunum benim üşüdüğün için acı yeyip acı yediğin için üşüyorsun ikisinide boşa kurtul :)

    oğlum olsun söz alıcam seni ona leeeyn evde boza hemi de taaa oralarda sen varya acayip bi dostsun ;) sevdiğin ve sana yakın olan insanları kıskanıyorum tamam biliyorum beni de seviyorsun ama portakallı kahve likörünü içemedikten sonra :))

    sen birazcık dinle kendini dep dep depresyonunda tepin biz burladayız ya kıızz ;) öptüm seni şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekerim benim, cok guldurdun sen de gulesin insallah :-) Likor'un tarifini vericem yaparsin, gelince iceriz nedir yani! Burun kivirma hemen, a-ha yaziyorum, gelince ozellikle elinden cikmis Selanik bugacasi getirmessen isin var benle! Ac asik olurmu ulen?

      Sil
  5. Çok acı yiyemem ben :)) dayanıklısın demek ki :) yine de dikkat etmekte fayda var arkadaşım. Bu arada ben acı yersem yanaklar kızarır burnum akar ne alaka ise :)) Hade bakalım hayırlısı ile şu diş olayını da bir bitir de rahata er.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dis olayi da amma uzadi degilmi Bolat? Allahtan kisa surecek cumleten kurtulacagiz :-)

      Aci devam, bedenbasak diretiyor :-) Ustune bir de bal sevdasi cikti, dur bakalim daha neler gelecek basimiza hahahaha

      Sil
  6. Ne depresyonu yaaaa, hemen girdiğin gibi çık ordan!

    Acıyı ben çok severim. Senin anlattığın kadar yiyebilir miyim bilmiyorum:))
    Diş olayın bir bitse kendini çok daha iyi hissedeceksin, eminim.

    YanıtlaSil
  7. içten yakmalı çalışıyor belki sistem alla allaa, demek ki vücudun acıya ihtiyacı var.
    ama depresyona kırmızı kart tabi. hem beni sensiz bırakma çok öslüyom!

    YanıtlaSil