20 Şubat 2013 Çarşamba

Bos Isler Mudiresi :-)

Cogu insana sac bas yolduracak detay gerektiren monoton isler benim icin kafa dagitmak veya sakinlesmek icin mukemmel bir aktivite olur. Ne bileyim, pirinc ayiklamak (ayiklanacak pirinc kalmadi ya neyse!), dolma sarmak, liste yapmak, kes - yapistir - diz - ufala....boyle bit bit ne kadar is varsa atlarim uzerine, es dost arasinda da bilinir benim bu 'bos isler' merakim.

Resimdeki kagit boncuklar da boyle basladi, abone oldugum bir yigin dergiyi atarken kiyamayip ne yaparim bunlarla diye dusunurken rastladim bu el isine, hah! dedim benlik bu, her zaman oldugu gibi kafamda belli bir plan olmaksizin basladim kagitlari ayirip kesmeye, oyle her sayfadan boncuk olmaz dedim, cok yazili olanlari eledim, kestikce tarz gelistirdim, sanirsin dunyanin boncuk eksigi var yaptikca yaptim, bir kac bin olmustur her halde, kocaman bir tursu kavanozunu dolduracak kadar var o kadar soyleyeyim!

Hala proje yok, bir ara kasap perdesi yapayim dedim ama ev yeteri kadar rengarenk vaz gectim, taki veya hediyelik esya, bardak altligi, mumluk derken ivir zivir fikirlerle cok oyalanmadan uctu gitti aklimdan, ben boncuklari yapmayi sevdigim icin cok dusunmedim. Aslinda bu tur isleri sevmemin tek sebebi bu, beyin dusunmuyor, o kakafoniyi bastirabilen tek aktivite boyle sabit, monoton bir el ugrasi. Konsantre olmak zorunda degilim, cevap vermek zorunda degilim, tartismak, konusmak, olcup bicmek, takip etmek zorunda degilim, vitesi bosa almis gibi oluyor insan, sabit bir noktada tek amacin kagitleri rulo yapmak, yaparken renklerin ne cikracagini tahmin etmek....

Belki de bu yuzden bir turlu uretken olamiyorum, kisa yoldan basit bir eser yaratmam mumkun degil. Incecik dallar, minicik boncuklar, kucucuk yapraklar, varmis gibi gorunen hayalet motifler hep minimal detaylar pesindeyim, az olsun ama carpici olsun, oz olsun ama goz doldursun!!!!

Iki kutu kumas, bir oda dolusu malzeme, sayfalar dolusu fikir, teeeee Izmir'den, Yunanistan'dan, Istanbul'dan ve Bursa'dan gelen 'gaz' lar ve surekli beni tesvik eden 'mukemmel' ev arkadasim ve kardesime ragmen, burcumun sembolu Boga gibi cayira yayilmis boncuk yapiyorum! Cok ayip, cok buyuk ayip biliyorum, o yuzden buraya yaziyorum ki belki toplum icinde utanirsam hareket gecerim :-)

Biri ordan kirmizi hali sallasin, kaldirsin su okuzu yerinden hahahahahahaha

16 yorum:

  1. Başaaaaak, Karaburun'a da ister!
    dehşetsin sen hocam!

    YanıtlaSil
  2. Tam deli işi!!!!!
    Biz bunlardan bir ara çocuklarla denemiştik ama birkaç tane yapıp bıraktık. Seninkileri görünce dedim ki "bu kız bayağı bir kafa boşaltmış":)))
    Bloglardan bir araştır, çok güzel şeyler yapıyorlar. Senin miktar da çok, kolye yapmaya kalksan tüm kasabaya kolye çıkar bunlardan:) Dur bakalım hep birlikte düşünelim. Bu miktarda aklıma bir şey gelmedi şu an:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be Semi, bisey olmaz bunlarla, herkes taki yapiyor artik, cok orjinal bir tasarim yapsam bile (ki mucize diyelim) vakit yok satmaya, pazarlamaya...benim derdim de bu zaten ya bir gunu 48 saat yasayacak enerjim olsun ya da boyle isleri kullanacak bir yerim olsun, yoksa otistik cocuklar gibi boncuk sarmak da sinir bozuyor :-)))))

      Sil
  3. Amanın! Ellerine sağlık yahu1 Çok güzel olmuşlar. Değerlendirmek lazım gerçekten.
    Şaka maka gerçekten kafa boşaltmak için birebir bu işler. Boş değil yani:) Bende de etamin merakı başladı bu aralar. İşledikçe işliyorum:)Durduramıyorum kendimi:) Ama çok güzel desenler var artık. Eskisi gibi değil yani.
    Bir de resim yapmaya çalışıyorum. Bir resim, bir etamin. "Kafayı mı yedim?" diyordum kendi kendime ama:)))Değilmiş:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu seneler evvel hesap isi sehpa ortusu yaptirmislardi el isi dersinde (orta bir veya iki) hala yarim durur! Annem en sonunda atmmis bile olabilir!!! Cok severim nakis islerini aslinda, elimden de geliyor fakat hic cesaret edip denemedim! Iki tane kitap aldim butun nakis orneklerinin oldugu, oooooyle duruyor! Burda olsan ne eglenirdik :-)

      Sil
  4. Ben zamaninda bunlardan kasap perdesi yapmistim. Evet tam psikopat isi. Nihhahahahaha! Ama cok keyifli habire cigara sarar gibi kivir kivir dur. Yalniz kasap perdesi haricinde bunlardan ne olur ki valla dusunmekteyim.
    Renkler supermis yalniz di yunaytid siteytsdeki dergilerin rengi pek bir sukela imis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyordum begenecegini! Yalniz farkettinmi bir'den iki santime cikti benim boncuklar :-)))) neyse egleniyorum iste, farkinda olmadan psikopata baglamis da olabilirim! Neyse ne, istersen soyle yollarim sana, kullanan birine yarasin bari! Bi de dergileri nasil kesiyorum bi gorsen o renkler icin ayri bir didikleme soz konusu...

      Sil
  5. deli mi depti anam seni :)))
    bunlar ne ayol böle sar sar sar sar sar sar sar
    sen o güzelim aklını boşaltıcam diye daha çok sararsın
    beni dinle bunları kolye yap 23.nisanda ordaki kızanlara dağıt sevaptır :)
    nasılsa evdeki bütün dergileri kesip sarıcan sen, sülalene kasap perdesi çıkar
    :):):):)
    sabrınada hayran kaldım bilesin öpüldün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu boyle kagittan seylerle eglenen cocuklar ancak anaokulunda konusma cagina girmemis cocuklar arasinda ilgi gorurur :-)

      Yav, yapiyos iste, maksat muhabbet olsun, psikopata baglamayalim, dalga gecelim :-)

      Sil
  6. Kasap perdesi ne nedir Başakcığım :))) Du bir araştırayım geleyim ben :)Bana kalırsa bu hobilerden en güzeli dolma sorma, sen sar ben yiyem diyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yafu Bolat, yokmudur sinek girmesin diye boncuktan perde kapida! Onu diyorduk :-)

      Dolma senin icin feda olsun sekerim, onumuzdeki hafta bulgurlu etli yaprak dolmasi koyacaktim agzimdan aldin :-))))))

      Sil
  7. orgu or orgu su an hayatimi kurtardi diyebilirim :) onlari boyle sarip kap kacak bile yapiyorlar dolu ise donusuyor:)

    YanıtlaSil
  8. Beste, sanirim benim problemim su: deneme yanilma olayina adapte olamiyorum! Ilk yaptigim mukemmel olacak diye takintim var! Sana kart yapmaya karar vermistim iki kere denedim, olmadi (istedigim gibi olmadi) sinirlendim biraktim! Anladinmi? Halbuki denemeden tecrube edinilmez, denemeden yaraticilik islemez, benim beynimde bu bolgeler kisa devre yapiyor :-)))) orgu de denedim! Ignedenlik yaptim kendime, baksan 10 cesit tig var ama!!! Du bakalim, sayenizde kivama gelecegim insallah hahahahaha

    YanıtlaSil
  9. iyiki kart olmamis ben senin mektubunu hicbirseye degismeme sanat esezri gibi bakip bakip guluyorum :) yani denemeler aslinda sanat eserinin kendisi bazen :)

    YanıtlaSil