26 Şubat 2013 Salı

Dinazor Dieti :-)


Disler yapilmaya baslayinca aksayan dietimize goya bu ay basi geri donmustuk! Havalar eksi 15 dereceye dusunce bizim diet oldu sana Dinazor Dieti :-) Bu aksam yesil corba yerine fellah koftesine talim olduk! Tarifini tutturamiyordum isin sirri yogurmaktaymis :-)

Gecen hafta artik tam olarak tarifini oturttugum eksili bulgur dolmasi ve yanina Turkiye'den kacak getirilmis gercek Turk yufkasi ile yapilmis ispanakli borek yedik! Hani Bolat boncuk saracagina dolma sar dediydi ya ona istinaden soylemeden gecemedim :-)

Bu da Fransiz catlatan cikolatali muhallebi! Yilbasindan kalma bi torba cokolat ile ne yaparim diye dusunurken, cok kalorili olur diye David Lebovitz'in tarifinden vaz gecip daha beterini yaptim hahahah! Fekat muhtesem oldu, bundan sonra cikolatali muhallebi yaparken kakao kullanan namerttir! 

Bu resmi ozellikle bu sekilde cektim (ayrica plastik kase tamamen ise goturmek kolay olsun diye dusunulmustur, suslu muhallebi kaselerimiz mevcuttur!) cunku ben tasdikli ve meshur bir 'huysuz' olarak muhallebi de putur sevmem, uzeri kaymak tutmussa yemem! Annem sagolsun, keskul tarifinde mikserle cirptigini soylediginden beri butun sutlu tatlilarim aynen boyle suzme yogurt gibi oluyor! Benim harikulade muhtesem bir cirpma telim var (hikayesi pek yakinda!) onun sayesinde ne putur ne kaymak bir de bir kilo cikolata koyunca oldumu sana 'garantili 10 kilo' muhallebisi :-)

Neyse simdi Nisan'da hava sifirin ustune cikar, boylece biz dinazor dietimizi birakip normal Turk dietimize geri donecegiz, hala ogunlu yemeye devam ettigimiz icin verdigimiz kilolari geri almadik ama adam olmanin vakti geldi diyoruz, yaramazlik yapmayalim diyoruz....evdeki hindistancevizle kurabiyelerle sabah kahvaltisina katik olan kuru incir ve kayisi marmeladini da bitirelim sonra siz sag ben selamet :-)

Meraklisina not: Kendim karmaya usendigim icin muhallebiyi hazir kazandibi paketine eritilmis cikolata karistirip yaptim, paket muhallebi kullananlariniz varsa haberiniz olsun. Banu'nun (kardesim olur kendisi) soyledigine gore ozellikle kazandibi muhallebisi tart veya pasta kremasi olarak da kullanilabiliyormus, yiyenler cok begeniyormus..mus..mus..musss!





18 yorum:

  1. haha sen benim bugunku yazima hic bakma afiyet seker olsun tam dinazor diyetiymis:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktim! Destekliyorum aslinda bu kararini, gercekten dozunu kacirmadiktan sonra beslenme seklimizi en basite indirgememiz lazim bence. Tadindan da feragat etmek zorunda degiliz ayrica. Fakat bu tur beslenme programlarinin iyi analiz edilmesi lazim. Konu uzun, tartismaya acik, zevkler ve renkler derken lafi kisa keseyim sen bu dolmalari pazi yapragina sarsan oldu sana pismemis dolma :-)

      Sil
  2. Dinazor Dieti iyiymiş:)
    Kazandibi muhallebisini denesem mi ben de?:)Pasta kreması olarak kullanılması ilginç ve pratik geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzelim Banu herkesin cok sasirdigini soyluyor, tadi ve kivami cok guzel tutuyormus. Ben ayrica begendim kolay geldigi icin. Bence dene, hatta krem sokola bumudur, budur :-)

      Sil
  3. Yani şimdi bundan şunu mu anlamalıyız "çiğnemeden yutuyorum keyfime bakıyorum" ben yaprak sarmaya hasta oldu, canım çekti hatuna söyledim zamansız istekten zılgıtı yedim! Sayende :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolat, zaten senin hatun beni, Ozlemaki'yi ve Beste'yi ziyaret etmene yasak koyacak yakinda! Gorup gorup istiyorsun, hangi birine yetissin kizcaaz! Ah yakin olacaktik, kommsu olacaktik ki o zaman hepimiz obez olacaktik :-))))))))

      Sil
  4. Yemeyeceksek içmeyeceksek ne anlamı var yaşamanın :))

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of of of neler yenmiş böyle!!!!!
      Yarasın, afiyet şeker olsun:)
      Türkiye`den taze yufka gelir de börek yenmez mi, yenir tabii:))

      Sil
    2. Kacakci gibiyiz vallahi, ben aslinda yavaslattim ama getirene hayir demiyorum :-))))

      Sil
  6. Gnam gnam gnam en sevdigim yiyeceklerden yapmissin. Atin olumu arpadan mi olsun yoksa at saglkli mi beslensin? ben ne isterse yesin ama kilo almasin taraftariyim. Mumkun mu hocam?
    Gene de kamuya acik bir yerde boyle fotograflar koyuyorsan bir uyari yazisi da ekle lutfen. Acsaniz, rejimdeyseniz, obursaniz, gozunuz donmusse okumayin diye!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehehehe, sen borekleri koyarken koyuyomusun yazi? koymuyorsun, ben de koymicam :-) Yav en azindan senin orada biraz daha benzer degilmi lezzetler? Vallahi bizden sanslisin!

      Gel sana da yapayim, olmadi ben geleyim orda yapalim veya hep beraber Oslem'e gidelim hem yapalim hem yiyelim!

      Koy gitsin yaaa kilo bu alinirda verilirde bi de ona takmayalim bence :-)

      Sil
  7. deniz aşırı yutkunmak dayanılır şey değil!
    el insaf vre!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz sana yutkunurken iyiydi ama....lakerdalari unutmus degilim!!!! Bugun asil bomba pisiyor, koyunca biletini almazsan ben de Basak degilim!

      Sil
  8. abooooo, bu çok sert!
    (bu arada lakerdalardan ben de nasibimi sadece 300 gr olarak aldım o 22 kilo kaşla göz arasında uçtu. ama olsun yenisine bereket, bilgi baki nasılsa)

    dedi Özlemaki
    MS 2013 yılında
    sessiz bir Mart gecesinde
    İzmir göğünün altında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anlamam, nezaketen gikimi cikarmiim dedim ama kasla goz arasinda uctu lakerdalar, Beste ve Dilara'yi alip boykot edicem bi dahakine!

      Sil
    2. aman aman sizin elinize düşersem yanmışım ben! acilen telafi çalışmalarına başlıyorum, duyduk duymadık demeyin.

      Sil