22 Nisan 2013 Pazartesi

Mim Destani :-)

Mr. E'ye buradan gelmis (sanirim), oradan Semi'ye gitmis, oradan dagilmis bir ucu bana gelmis...Hemen basliyorum zira uzun :-) Sirasiyla benim cevaplar, Semi'nin sorular sonra da Dilara'nin sorular....off yazarken yoruldum :-)

Kendimle ilgili 11 acaiplik:
  1. Kiyafet alisverisinden cooooook bunaliyorum, birak pazara-manava unut beni ama don al de, bin dereden su getiririm!
  2. Para idaresinden hic anlamam, 10 lirayla yasa desinler yasarim ama 10 lirayi idare et desinler....demesinler abi yaaa!
  3. Korku filmi seyredemem ama kadavra, ameliyat, suc mahali resimlerine anlamsiz anlamsiz bakarim!
  4. Tencereden yemek yemeye bayilirim.
  5. Eskiden beri tuvalette mutlaka birsey okurum, hicbirsey yoksa sampuan, deterjan arkasi okurum! Delidiiiir ne yapsa yeridir!
  6. Dolma, kofte, pattes kizartmasi, baklavayi elimle; karpuzu, borek, tatliyi catal bicakla; pastayi kasikla yemek gibi hallerim vardir! Allahtan evde yaparim bu acaiplikleri! 
  7. Genis agizli bardaktan icerken ustume dokerim! Mumkun olan her durumda pipet kullanirim! Turk kahvesinde bu sakarlik sorun degildir :-) Neymiiiis genis agizli bardak bunyeye zararliymis!
  8. Hava atmayi seven, ilgi cekmeyi seven insanlara hic tahammulum yok! HIIIIIIICCCCCC! 
  9. Tahammulumun olmadigi huylara sahip insanlar da var etrafimda fakat yapi olarak OLAYLARI ve INSANLARI oldugu gibi kabul etmek gibi cekilmez bir huyum var!
  10. Sigara icmeyi HALA seviyorum ama kokusuna HALA tahammul edemeyorum. 
  11. Her turlu uyusturucuya karsiyim ve evet OT'a bile!
Semi'nin sorular:

  1. Takip ettiğin köşe yazarı/yazarları var mı? Kimler? Yilmaz Ozdil, Emin Colasan, Bekir Coskun, Mustafa Balbay, Ugur Dundar, Erdal Atabek, Kursat Basar
  2.  Bugün Dünya için ne yaptın? Dun aldigimiz kahve bardaklarini yikadim, bir daha kullanicam! Hazir firin yanmisken uc cesit sey pisirdim, bayat ekmekleri kuslara attim.
  3. Yemek konusunda yaratıcısı mısın? Evet, mesela bugun Izmir Kofte diye baslayip firinda turlu ile son buldum :-)
  4. Sinema mı, DVD mi? Ikisi de! Buyuk ekranda seyretme gerektiren filimler icin sinema, digerleri icin DVD.
  5. Blog, Facebook, Instagram, Twitter...senin için bir sıralama yapar mısın? Yalnizca Blog! Oburleri yok zaten :-) Ha pardon, Pinterest var ama bi ben varim :-)
  6. Rakı-balık masasında sence hangi mezeler olmazsa olmazdır? Humus, tarama, beyaz peynir, kavun! Baska birsey aramam.
  7. "Burada yaşarım işte" dediğin şehir/şehirler var mı? Rivendell! (Yuzuklerin Efendisi!)
  8. 'Hayatın tadını çıkarmak' senin için ne ifade ediyor? Cikaramadigim icin pek birsey ifade etmiyor desem cok mu depresif gelir kulaga??? Vallahi baska bir cevap gelmedi aklima!
  9. Küçüklüğüne dair hatırladığın en komik olay ne? Anneannem televizyondaki filimde okunan ezani gercek sanip bir uc kere namaz kilmis en son yine ezan duyunca 'ay yeter be bu ne, hoca sapitti uctur abdest aliyorum ne namazi bu' diye isyan edince anlamistik durumu! Hala guleriz!
  10. "İyi ki icat etmişler" dediğin şey ne? Neden? Camasir makinesi, Ocak ve Buzdolabi! Telefon icin hala cekimserim! Bir dusunun hayat nasil olurdu!
  11. Blog takibi yaparken kriterlerin var mı? Varsa neler? Aslinda bakmayin boyle zirzop olduguma cok seciciyim blog konusunda. Once bastan sona okurum, not alirim, yorumlara kadar okurum, sonra karar veririm. Ayni goruste, ayni kafada olmak degil aradigim, yeterki samimi ve degisik seyler olsun, gulelim eglenelim, paylasalim, ogrenelim.                                                                                                          
Simdi Dilara'nin sorulari:
 
1) Tam da su an nerede olmak isterdin? Dag basinda, deniz kiyisinda... ama bir koy evinde!
2) Kediler mi kopekler mi? Hangisi senin arkadasin? Ikisi de degil sanirim, olsaydi kopek olurdu mutlaka!
3) En dayanamadigin insan tipi hangisi? Gosteris meraklisi, dikkat cekmeyi seven tipler!
4) Guzellik mi bilgelik mi? Bilgelik!
5) Hic kutuphaneden kitap alip iade etmedigin ya da kitapcidan kitap caldigin oldu mu? Hayir ama o potansiyel var bende, en yakin arkadasimdan cok kitap yurutmusumdur, simdi bavullarimi kontrol etmeden yollamiyo beni! Tanidiklarimin evinden el koyacagimi bilerek odunc alirim mesela!
6) Politikaci olmak ister miydin? KESINLIKLE HAYIRRRR!
7) Insanlari ikna ederek tatli dille egitecegini dusunur musun yoksa bazilarina kizilcik sopasi ille de lazim mi? Adam olmayana sopa bile yaramaz bence! Direk beyin nakli lazim!
8) Hangi yasini tekrar yasamak isterdin? 24! Cok guzeldi!
9) Sayamayacagin kadar paran olsa ne yapardin? Dagitirdim! Cok para kimseye mutluluk getirmez, hepsini dagitirdim!
10) Asla yemem dedigin birsey var mi? Kaymakli sut!
11) Ne olacak bu Turkiye'nin hali? Kotu olacak, bekledigimizin otesinde belalarla ugrasacagiz,  sonrasinda topralayacak ona da eminim ama biz gorurmuyuz bilmem!

Buraya kadar okuyanlar mesaj biraksin, plaket gondericem!!!!!!

Kucak dolusu opuyorum herkesi, icimden geldi :-)

23 yorum:

  1. Plaketimi isterem!.. Senin anane de iyiymis rahmetli cok guldum..
    Buyuk bir nezaket gostererek isim belirtmeden sordugum sorulari cevaplamissin.Yirim seni yirim yirim!
    not: Dayimin yaptigi sakayi yazdim git oku hadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plaketini gonderecegim soz! Vallahi ben hata var mi diye ikinciye okumadim! Hahah
      Bende seni yirim kuzu, sapur supur...

      Sil
  2. İkinizi de tebrik ederim, yani Dilara ve seni. Hızınıza hayran kaldım:)
    Sonuna kadar okudum ve ben de plaket bekliyorum:)
    Tuvalette ben de hep okurum, dergilerim kesin vardır. Özellikle Penguen ya da Erdil Yaşaroğlu:)
    Hayatının tadını niye çıkaramıyorsun? Çok çalışıyorsun bence, ondan mı?
    Türkiye`nin hali için kötümsersin ama ben de senden farklı değilim. Bazen Niels`e diyorum, çekip gidelim diye. Onu da yapasım yok aslında. Pes etmek gibi geliyor bu yobazlara karşı.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi demek ki biz seninle o yuzden iyi anlasiyoruz. Benim de banyoda cilt cilt Penguen var. Turkiye'den gelen herkesten de PEnguen ya da Uykusuz dilenirim.

      Sil
    2. İnanmazsın Semi, bizim tuvalette de Penguen'ler var:))) Orhun yığıyor hepsini, biz de faydalanıyoruz. Ay çok fena bir muhabbet oldu:)Penguenciler duysa "ne oluyoruz" diyecekler:)

      Sil
    3. Dilara, o zaman sana ne getireceğim belli oldu:))

      Sezer, Peer Ole`ye de bulaştırdım ama Türkçe öğretmeni hoş karşılamadı:) Benimki gidip kitap fuarından sadece Penguen ve Erdil Yaşaroğlu alınca:)))
      Ben izin veriyorum valla, okusun ya. Bu da bir kültür.

      Sil
    4. Semi, tadini cikariyorum arada ama kisitli zamanlarda yapilan seylerin degerini bilemiyoruz sanirim, yetmiyor veya olmuyor diye takinti yapiyorum bazen, halbuki kucuk seylerle mutlu olabilen bir insanin bu kadar mizmiz olmamasi lazim :-)

      Tuvalet konusunda sunu belirteyim, cok uzun bir sure mizah dergileri eslik etti bana fakat sonra illa birsey okuma aliskanligimi faydali bir 'zaman gecirme' operasyonuna donusturmek icin, dergi sepetimi normalde okumadigim kitaplara ayirdim, Amerikan Tarihi, Sarap Sozlugu, Reflexoloji gibi :-) Cok basarili oldugum soylenemez hala araya yemek dergileri veya populer bilim dergileri ve hatta kataloglar karisiyor :-) Misafir tuvaletimiz ise tamamen eski mizah dergileri ile dolu :-)
      Neymis? Birgun birbirimizi ziyaret edersek tuvalet seanslari uzun olacakmis :-)

      Hey, bu arada o Turkce ogretmenine soyle cok konusmasin! Ben kendimi bildim bileli (harbiden ilk hatirladigim Aysegul serisi sonra Girgir!) mizah dergisi okurum, hayata gulen gozlerle bakabilmek, baskalarinin fikirlerine saygili olabilmek, degisik kulturlere yakinlasabilmek vs gibi bircok ozelligi onlarla kazaniyorsun, adam olacak cocuk kendi secimini yapabiliyor ona laf etmiyor da kucumsuyor dergileri, bir bilse neler var iclerinde!!!

      Sil
    5. "Birbirimizi ziyaret edersek tuvalet seansları uzun olacak":)))) Çok iyi ya:)))

      Sil
  3. ben da isterim plaketimi!
    gözümün önüne geldi su içişin bi de =)
    kaşık, çatal meseleleri, güzel çok güzel!!
    çok seviyom yahu seni =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevi sahsina munhasir bir huysuz olarak bu kadar sevildigim icin cok sansliyim!

      Ben de seni sefiyom, bugun arican dimi?

      Sil
  4. Öncelikle ananeye tvdeki ezanı anlatmayan ebevenylerini kınıyorum yahu :)) Böyle evlat mı olur allasen:)) Sen gösteriş meraklısı insanları sevmem demişsin ya, seven var mıdır ki!
    Benim katlanamadığım insan tipi, cimri olandır. Turboya bağlar kaçarım :))Semi, doğru söylüyor bu ne hız gözlerim yaşardı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara verince seneye kaliyor yazmak o yuzden hemen atliyorum artik :-)

      Yaa ananemin ne yaptigini biz de anlamadikki!!! Kalkip kalkip gidiyordu, isyan edince caktik meseleyi :-)

      Cimri de kotu Bolat harbiden!

      Sil
  5. Ben de plaket isterim, sonuna kadar okudum:)
    Bloglar hakkında not alman ilginç geldi bana da:) Gerçi ben de yaptım bir ara aynı şeyi, sonra başa çıkamadım:)Benim not alma sebebim de herkesi birbirine karıştırmam:) Hayır bazen benim hakkımda mesela ayrıntı bir bilgiyi söyleyen oluyor utanıyorum "anaaa! bu arkadaşın çocuğu var mıydı, ne iş yapıyordu? niye ben hatırlamıyorum?" diye:) Neyse ufak ufak oturdu, hiç karıştırmadığım birkaç kişi var artık.
    Ben de kucak dolusu öpüyorum seni güzel insan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezer iste ayni problem bende olmasin diye bu kadar didikliyorum, bir de vakit ayirip ugrasmadan oturmuyor blog arkadasliklari, bu kadar samimiyiz, herseyi paylasiyoruz sirasinda, o yuzden ince eliyor olabilirim.
      Ise yariyor ama, bak bir suru guzel insan tanidim, surekli bir iletisim var, ne guzel seyler ogreniyoruz, seviyesizlik yok, icimizden geldigi gibi, pohpohlama yok, herkes ne dusunuyorsa duzeyli bir sekilde yaziyor, daha ne olsun?

      Ben o yuzden diyorum ya bu blog 'komsu kapisi' gibi diye, sabah kahvesini alan caliyor kapiyi, gece gunduz fark etmiyor, bazisi ses cikarmadan oturuyor dinliyor sakince, bazilari beraber halay cekiyor :-) Giren cikan belli apartmana :-))))

      Kucak kucak opucuk :-)

      Sil
    2. Ben aslında şöyle araştırdıklarımı falan yazıp entel entel takılayım amacındaydım:) Fakat bir gün bir yazımı Okan Bayülgen'e tweet atınca sabaha karşı bir saatte, o da RT edince, dolayısıyla birden takipçi ve okuyucu sayısı artınca "blog alemi" denen şeyi keşfettim:)Meğer herkes iletişimdeymiş ve benim haberim yokmuş. Hal böyle olunca günlük hayatıma da daha fazla yer verir oldum postlarda. Pişman mıyım? Hayır:) Bir çok güzel insan tanıdım. Biri de Evin Delisi:)))

      Sil
  6. Ha bu arada plaketler hazir olunca haber vericem :-) Korkmayin yilbasina kalmadan gelir :-)

    YanıtlaSil
  7. blog ismini nerden bulduysanız bu kadar olur :) samimi ,sıcak.
    Evet bende plaket istiyorum baştan sona okudum Sigara icmeyi HALA seviyorum ama kokusuna HALA tahammul edemeyorum. (bende )
    Takip ettiğin köşe yazarı/yazarları var mı? Kimler? Yilmaz Ozdil, Emin Colasan, Bekir Coskun, Mustafa Balbay, Ugur Dundar, Erdal Atabek, Kursat Basar( bende )
    Bugün Dünya için ne yaptın? Dun aldigimiz kahve bardaklarini yikadim, bir daha kullanicam! Hazir firin yanmisken uc cesit sey pisirdim, bayat ekmekleri kuslara attim.İŞTE BU :)
    Bende kendi rahmetli annemin yaptığını anlatayım ;anneciğimin kulakları az duyuyordu karşı apartmanda gençler akşam saz çalıp türkü söylüyorlardı annemde onların yazsin okuduğunu zannederek abdest alıp hem dinliyor hemde tespih çekiyordu ta ki ben balkona çıkana kadar sonuç annemin benim ve kızımın gülmekten altına kaçırmamız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden nereye :-)
      Bir karsi hikaye de size :
      Annemin dayisi cok guzel saz calar ve saz yapardi, ananemi ziyarete geldigi birgun, kahveden birisini bulup saz almis (yine!) aksam eve gelince sazla oynarken hadi size calayim istermisiniz dedi, yaz aksami balkon kapisi acik, dandara dandara basladi calmaya 5 dk sonra ananemi bir gume tuttu ardindan annem katildi, dayi durdu hemen 'n'oldu be ne guluyonuz' dedi. Annem 'dayi, iki dul kadinin evinde alem var dicekler bizim evde duyulmus ses degil ona guluyoruz' deyince bastik kahkahayi :-) Belki bizdeki muzigi de oyle anlamislardir hahahahahah.

      Mesajin icin tesekkurler, plaket listesine aldim hemen sizi :-)

      Sil
  8. bingo ! benimde 25 yasim cok guzeldi samimiyet en onem verdigim ve aradigim ozellik bloglarda bile :) direk beyin nakline cok guldum hahaha:) bend ehep guzelik degil akil demisimdir bne cok ortak nokatmiz varmis kuzucum:) ama bana paket yollama daha yolladigin guzel zarfa karsilik totomu bir kenara koyup dusunemedim borcluyum zaten simdiden ikiletmeyeyim! operim guzel yanaklarindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaa! Duymamis olayim, gucelim ne demek borcluyum filan! Ben onu yolladim o zaman sen hastayken moral olsun diye, sen neredeyse iyilesirken geldi :-)))))

      Yok, bu plaketler tamamen kendimi gaza getirme amacli cikti ortaya, size degil bana yariyo yani :-) Sen nasilsa yorum atarsin diye sana da hazirladim o yuzden adet yerini bulsun deyu dediydim!

      Lutfen sakin birsey yollama, zaten yollamadiginiz zaman daha cok seviniyorum, boyle karsisindakini mecbur birakmis gibi oluyor obur turlu :-) Hem ben gelince gravlax yicez, ahududlu tart yicez, onu da isterim bunu da isterim diye tutturucam o yuzden sen ben gelinceye sakla :-)))

      Sil
    2. ah sen bir gelsen yedigin onunde yemedigin arkanda olacak :) yok mecburtiyet degil ama seninki kadar citen, hos ve anlamli olsun istiyor ondan gecikiyor canim benim. yarin IRM makinasina girecegim bakacaklar bobrege bakalim. sonra sirasiyla nefrelog, kalp doktoru filan gorulecek bazen hala sanki baskasi yasadi bunlari ben degilim gibi geliyor.

      Sil
  9. ** O tuvalette bir şey okuma, hiçbir şey bulamazsan şampuan kutusu arkası okuma bir tür ata geleneği şekerim! Misal çocukken geliştirdiğim Latincemi, az çalışan bağırsaklarıma ve Palmolive'ye borçluyum :)))

    ** Pinterest'te ben de varım, senin haberin yok!

    ** Rakı-balık masası rakısız balıksız olmaz öncelikle! (Laz damar hortladı!) Bir de fava :D

    ** Sayamayacağın kadar çok paran olduğunda lütfen önce bana haber ver; ama bir de kaça kadar sayabildiğini bildir!

    Te te o ka!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Co milyon sayabiliyorum ben :-) E paralari elaleme vermicez tabiiki, tanidiklara dagitacagiz, o yuzden hemen haberin olur sekerim :-) Pinterest'de Beste'de var yahu ama ben resimlere bakip cikiyorum :-)

      Yorum icin tesekkur ederim efenim, eksik olmayasin :-)

      Sil