27 Ekim 2013 Pazar

HAS YALANCI DOLMA :-)

Yalova'da buyumus ve feci becerikli bir annisko tarafindan itina ile beslenmis olan ben, zamaninda kimin ahini aldiysam bu hersey bulunan ama 'orjinal ve gercek' lezzetlerin cok zor bulundugu memlekette yasamaya mahkum olmusum!!!
Bizim evde bahce biberi disinda normal biberle dolma yapilmaz. Annem zeytinyagli yapacagi zaman ozellikle o kahve fincani boyundaki ( eski usul Turk kahvesi fincani anacim simdiki damacanalar degil!) biberleri tek tek secer, guzelce doldurur pisirir. Bendeniz de kesinlikle ve kesinlikle mutlaka tencereden, hap gibi yutarDIM onlari! Ey gidi ey!
Neyse burada 'italian peppers' dedikleri kucuk boy ketcap sisesi boyundakilerle cok guzel dolma oluyor! Diger nutella kavanozu boyunda olan yesil biberlerle biber dolmasi aci oluyor :-) Eger duz ve limonata bardagi boyunda olanlarina denk gelirsem yapiyorum arada ama 'oksuz doyuran' boyundaki bu dolmalara ne tencere uyuyor ne hacmi yetiyor!!!
Gecen gun yine dolma diye hayal kurarken aklima sarmaya usenip borek gibi sarma yapan bir hanimefendi geldi :-) Dalga gecerken ayni duruma dustuk iyimi?
Ben de biberleri dograyip yaptim! Yeni bahar sisesinin agzi acikmis biraz fazla dokuldu ve rengi koyu oldu ama pek guzel oldu :-) Bir dahaki sefere biberlerin yarisini alta, ortaya pirincini, ustune yine biber dizerek yapacagim cunku pirincin dibi tutuyor! Yani yavas ateste pisirecek vaktiniz varsa tutmayabilir ama ben de vakit yok, dinmeyen bir istah var o yuzden olsa da olmasa da uydurdum diyelim!

Dolma olsun dolmamis olsun, kimin umurunda!

9 yorum:

  1. Başakım gelmiiiiş!
    Bence "dolma olsun, dolmamış olsun kimin umurunda" isimli çalışman hiç de fena görünmüyor:) Çok ciddiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin canim benim, valla Pazartesi arkadasim geliyor annesiyle onlarada yapicam, guleriz hem :-)

      Sil
  2. "Öksüz doyuran" ı "öküz doyuran" okudum önce:))) Şu renkli sarı, kırmızı, yeşil satılan biberleri mi kastediyorsun? Bizim millet de ayrı alem. Markette bazen bakıyorum bu renkli biberlerden alan hatunlar var. Ulen güzelim dolmalık biber dururken alınır mı bunlar:))
    Senin yaptığın dolma/dolmama her türlü gider, "barnaklar" bile yenir:)) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda okuz doyuran daha mantikli, biberler insan boyunda degilki gulum!!! Tembellik ve istah bir araya gelince her yol mubah hehehe!

      Sil
  3. Semi Allah senin tependen baksın :)))) Öküz dolması mı olur yahu :)))) Başak sen rahatına bak tadı güzelse yemeğin görüntüsünün önemi yok :)) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktim sekerim, dolmalarin kiymeti bilinsin tek dilegim budur hahaha!

      Sil
  4. Ellerine sağlık olsun. Afiyet olsun )) buradaki her şey gibi biber de patlıcan da hep çok büyük. bir aydan az kaldı dönüyoruz. Ve Antalya'mıza kavuştuğumda o tatlara tekrar kavuşacağım için anlattıklarından sonra nedense kendimi biraz suçlu hissettim ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Nihat bey, hersey kocaman degilmi? Hayir lezzet olsa yine uzulmeyecegim :-) hayirlisiyla donun insallah, iyi yolculuklar dilerim, benim yolum oraya duserse bir dolmanizi yerim artik :-)

      Sil
  5. sekerim biberleri tencere niyetine kullanmayi hic denedin mi? :)

    YanıtlaSil