9 Nisan 2014 Çarşamba

Annecik geldi gidiyor....



Bes ay cok uzun derken bitti bile. Iki hafta sonra Yalova'ya yolculuk zamani. Zaman kullanabilsen de kullanamasan da aleyhine isliyor, geride guzel anilar kalirsa ne ala!

O gelmeden evvel cok plan yaptim. Bir kere en basinda su tarifini alamadigimiz yemeklerin sirrini cozecektim. Olmadi. Is-guc derken, kar-kis derken, benim pilim bitmis annem etrafimda pirpir donerken olamadi. Saglik olsun :-) Annemin yanindayken bile tarif almak zordur zaten.

O sirrini cozdugum tarifleri de sirayla buraya yazacaktim! Ne hayaller kurmusum yahu! Peh! Tarif almak zor, resim cekmek zaten imkansiz! Ne elinin hizina yetisebilirim ne de soylenmesine yetisebilirim! Is yaparken resim cekilirmiymis de, resimle yemek ogrenilirmiymis de, kac kere yapmis nesini anlamiyormusumda diye baslar :-) Acimasizdir, kizi filan dinlemez, leb demeden Corum diyemiyorsan bittin!

Bes ay dile kolay! Eminim kalmistir birseyler yadigar. Mesela eksi maya yaptik! Bilinen butun teori ve uygulamalri yikti hatun! Bir maya yapti parmaklarimizi yedik! Hem de o Tutankamon'un fermani boyundaki aciklamalari elinin tersiyle itip bi de ustune gayet kendinen emin bir 'onlar yanlis' dusturu cekerek! Diet yapicaz mayasiz bir ekmek yarat dedik, pita gibi sisen ekmekler icat etti!

Cok sevdigim kizamik/lohusa serbeti imalati vardi! Sekerim neymis o serbet beee! Her geldiginde bir avuc getirirdi, kisin kaynatip icin sifadir derdi! Bu sefer getirmemis, ben yaparim onu cok kolay dedi ve ilk denemede bummmm!

Bosuna buyufiks demiyoruz hatuna. Yoktan var eden kadinlarin soyundandir benim anam. Hep arastirip ogrenerek ama eskilerin sozlerine paralel gider hayatinda. Kendini gelistirmeyen, bildigiyle yetinen insanlara tahammul edemez, hayattan zevk almayanlara da.

Boyle ilac gibidir, gelir besler, bakar, toparlar yoluna koyar seni. gerisine karismaz, kafani kullan dogruyu bul der :-)

Kirk yasinda cocuk gibi hissettim kendimi, ona bakarken hep beni nasil goruyor gozunde diye dusundum ama soramadim. Dunun bebesi kazik kadar olmus, hala hayata tutunmaya calisiyor...karsisinda anasi bunca badireye ragmen dimdik ayakta duruyor!



 


6 yorum:

  1. yasasin anneler!.. Kuzum ne sanslisin atom karinca her deva deva bir annen var bak. Eh gider gene gelir ucaklari ne diye yapmislar ama di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne buyumez cocukmusuz be kardesim :-) Yok hayirlisiyla gitsin insallah, cok ozledi evini :-) Su 2 saatlik jeti bi ucusa cikarsalar daha bi iyi olacak sanki :-)

      Sil
  2. Ayy! O kadar güzel anlatmışsın ki! Çok tuttum anneni çok:) Selamlar benden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soylerim mutlaka :-) oyle icimden geldi yazdim iste...

      Sil
  3. çok içime dokundu bu yazı...hakkı ödenmez hiçbirinin hele büyüfiksin hiç ödenmez.
    al onu yoğur, sar, sarmala azıcık daha.
    nazar değmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Butun analar icin gecerli bence :-) Seni de sarmaliyoruz buradan!

      Sil