2 Nisan 2014 Çarşamba

Sevgi Sozcukleri



Kendime pay cikardigimi dusunmeyin lutfen, herkesin garip huylari var biliyorum. Sanirim tek fark bazilarimiz bu huylarimizi kabullenip etrafimiza diretiyoruz, bazilarimiz bu huylari sorgulayip, kokenine inip, degerlendiriyoruz. Ben ikinci siniftaki cinslerdenim :-)

Bir huy eger basa bela ise degistirmek lazim, zamana gore sekil vermek lazim, yok eger vaz gecilmeyecek kadar seviliyorsa torpulemek lazim derim ama bazen oyle bir huy edinmissinizdir ki hem basa bela hem deva olur, o zaman isi sansa birakirsiniz.

Benim en sevdigim huylarimdan biri insanlara guzel sozlerle hitap etmektir. Sekerim, tatlim, kuzucugum, canikom, SEVGILIM bunlardan bir demet. Sevgilim'i buyuk yazdim cunku en cok onu seviyorum :-) Asna fisna gunlerinden hatira oldugu icin degil zira karsi cins ile munasebet soz konusu olunca 'canim' ile sinirlidir bu eli bol tutum! Neyse, bir de benim uydurduklarim gelir bu listeye ek; citlembik, kalamarim, karidesim (aslinda Ozlemaki'ye ozel bu ikisi), kanaryam, civcivim, kurabiyem, vs gibi. Arada cesit katar lokum hanim, şukela bey, kitir prenses filan gibi isimler uydururum.

Bilirim, cok samimi olmadiginiz birisine bu sekilde yaklasmaniz hos degildir, basit kacabilir, dengeli kullanmak lazimdir ama ben ayarimi bilemem. Bir de abartirim, 'ah canim, bitanem sekerim nasilsinnnnn' filan diye! Eski is yerimde bir musteriyi cok samimi ve fakat uzun zamandir gormedigim arkadasimla karistirip kafadan dalmistim boyle bir keresinde, adam nazikce kendisini karistirdigimi belirtti telefonda! Binbir ozur tabi arkasindan :-) Allahtan beyefendi bir adammis da 'guzel sozler kimseyi incitmez hanim efendi, telas etmeyin' dedi kapatti konuyu gulerek :-)

Ingilizce de durum daha bi degisik, 'honey' kullanmamak icin direniyorum mesela ama kaciyor bazen! Tamamen varos bir hava yaratiyor karsinizdakini tanimiyorsaniz! 'Dear' en usturuplusu ama o da cok bilmis! 'Darling' tam kokoşlarin diline layik :-) 'Sweetheart' fena degil fakat sanirim daha cok elemanlari uyarirken kullaniyorum :-) Igneleyici bir yani var! 'Sweety' bana gore 'honey' ile ayni basitlikte! Bi sakizin eksik agzinda!!! Simdi yazarken fark ettim de alisamamisim ben yabanci dilde sevgi dili konusmaya, belli.

Oyle veya boyle hangi dilde olursa olsun dilimden dusmuyor bu kelimeler. Insanlara guzel sozlerle hitap ettiginizde pozitif bir karsilik alacaginiz soylenir hep fakat ben 'bana sweetheart dedi' gibi bir tepkiyle karsilasmadim henuz, hahahahah! Yakinlarim bilir ama, sinirimden patlasam kotu soz cikmaz agzimdan ki kufurlu konusurum bazen. Hele o 'canim' la sinirlandirdigim sevgilime 'salak' bile demem! Kimseye demem! Gundemde ki ahlaksizlara araba dolusu soverim, utanmam! Damarima bas, Turkce'nin veya Ingilizce'nin en sade sozcukleriyle en fazla iki cumle ile alirim facani asagi, gururmla arkami doner giderim, arkandan en fazla 'idiot' derim! Turkce'de 'gerizekali' dememek icin 'hirdavat' lafina asina olmaya calisiyorum mesela, en yakin arkadaslarimdan birinin rahmetli dedesi kullanirmis, cok severim.

Belki de severek dovmek lazim insanlari, severek opmek, severek konusmak iyi hissettiriyor kendimi o yuzden cok fazla takilmiyorum bu huyuma ama bilin ki soyledigim her guzel soz bilincli olarak cikiyor agzimdan, konusmaya deger buldugum kisilere layik goruyorum o laflari, hepsi icten tamamen organik :-)

Herseye ragmen seviyorum insanlari!













2 yorum:

  1. Tatlı dilli olmak ne kadar güzel! Bravo bravo bravo sana. Ben herkeste beğenmem "tatlım, canım" laflarını ama inan senin -yazının sonunda belirttiğin gibi- içten olduğun o kadar belli ki, hiç aksi bir şey düşünmedim. Bayılıyorum sana Başakım!
    Bana da bir isim bul ayrıca:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de sana bayiliyorum zeytin tanem, yumagim, bal kasigim :-)

    YanıtlaSil