16 Haziran 2010 Çarşamba

ANCIENT KALAHARI BUSHMAN TRIBAL SONG

Su aralar "NISA" isimli bir kitap okuyorum, !Kung San veya benim tercih ettigim sekli ile !Kung Bushman kabilesinden Nisa isimli bir kadin ile yapilan yari otobiyografik yari antropoljik inceleme iceren muhtesem bir kitap. Cok uzun bir aradan sonra ilk defa "bit pazari"ndan kitap almaya basladim iki gun icinde 10 kitap ile yeni kutuphanemi bir hayli zenginlestirdigimi dusunuyorum! Herneyse kitabi okurken dogal olarak bir takim seyleri gorsel olarak arastirmam gerekti, bushman'lara bakinirken bu videoyu buldum ve sirf bu sarki yuzunden son uc gundur click ses haric onlar gibi "aaaaruvaaa..." diye sarki soyleyerek dolasiyorum etrafta. Kitaba kendimi kaptirdigimdanmidir yoksa spiritual olarak bizim sulalede bir afrika etkisimi var (benim yesil gozler ve kumral saclarin alakasi yok ama Turkiye sartlarinda gercek bir 'manav' olarak soyumuzun kimle karistigini bilemiyorum hehehehe) bilemiycem artik, accayip etkilendim bu sarkidan, keske tamami olsa da hepsini ogrenseydim!



3 yorum:

  1. Benim de güzel şeyler okumam lazım bu ara. Hoş elimdeki kitap da güzel ama şöyle umut veren bir şeyler istiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Masallar Tijen, ben kafamdaki karanligi hep onlarla dagitirim, eger o da yaramazsa Erasmus'un Delilige Ovgu kitabi basucumda durur :-))))) Bu kadar cok kitap sevmeme ragmen umutsuzluk zamanlarimda en cok film seyrederim ben, takintili oldugum birkac tane eski film var Dersu Uzala, White Nights ve Dr. Jivago benim terapi filmlerim, belki seninde vardir boyle filmlerin.

    YanıtlaSil
  3. Evet evet hemen topla Başak! Çiçekleri sapsarı ve açık olacak, mis gibi kokular salıyor olacak, tam zamanı. Çiçek ve çiçeğin tutunduğu açık yeşil, ince uzun yaprağı toplayacaksın biliyorsun değil mi? Sonra onları temiz bir kağıt veya beze yay, odalardan birinde kurut. Havadar olsun ama gölgede olsun tamam mı? Sonra da afiyetle iç. Tazeyken de iç, taze halleri bir başka güzel çünkü. Benim için de bol bol kokla!

    YanıtlaSil