19 Temmuz 2010 Pazartesi

Her gulun bir dikeni var derler ya....


Hani vardi ya bizim sefa pezevengi martilarin yasadigi, mor kumlu, ucsuz bucaksiz Sandy Point plaji, hani kus cennetinin icinde yer alan, park yeri cok olmadigi icin toplamda 20-30 kisinin gelebildigi, coluk cocuk gelseler bile kargasa ve gurultunun var olmadigi, istesen bile dip dibe oturulamayacak kadar ucsuz bucaksiz olan bu plaj bu sene benim butun hayallerimi yikmis bulunuyor!!!! Aslinda her sey cok guzel basladi, oglen bir gibi giyinip, soguk tutan cantami meyve, sandvic ve suyla doldurup, plaja yayiliyordum. Plaj girisinde kesfettigim (koruma parki oldugu icin diyecegim ama Newburyport kasaba/sehir olarak yesil ve cicekli bir yer zaten) yabani gulleri de recel yapmak icin giris ve cikislarda topluyordum. Benden mutlusu yoktu. Gecen seneden 'green head' denilen mendebur sinek icin de koruma faktorlu sinek ilacima da bulaniyordum, hersey yolundaydi yani. En son gecen hafta oyle bir saldiriya ugradim ki bu hafta degil plaja gitmek evin bahcesine bile cikamadim, varmi boyle bir ceza yaa! Hayvan sinek degil direk vampir, once et kopariyor sonra yaliyor, ne menem bir mikrop tasiyorsa oldu mu benim bacaklar davul gibi. Her bir sisik cay tabagi gibi kabariyor ve kabarik bildigin tas kesiyor, uzerinin kasintisina dayanmak mumkun degil. Efenim once, anniskomuza gecen sene ismarladigimiz Anestol pomatla basladik tedaviye, normalde herhangi bir sinek isirigini 2 gunde geciren krem hic bir ise yaramadi. Sonra eczaneye gidip okaliptus (kibris'ta eftokalipto derlerdi hehehe) yagi aldik surduk daha beter kasindirdi, sonra annisko (nam-i diger buyufikx) patates rendeleyip once alkolle sil, sonra rendeyi uzerine sar bir gece oyle uyu dedi, evet sisliklere yardim etti ama kasinti daha beter bir hal aldi! Ondan sonra ben gozumu karartip, lisede sivilcem ciktiginda uzerine sarimsak basardim diye her bir isirigin uzerine (sislikten ucunu kesfedebildigim ve kesfedemedigim heryere) sarimsak kesip bantladim. Kasinti kesildi, sislikler devam etti ama en azinda uyuyabildim. Ha bu arada internetten ogrendim ki 4 gun gectikten sonra doktotra gitmeliymisim ama gitmedim. N'olacak bana kortizonlu bir ilac yazip uzerine benadryl surup verecek, ben bunun karsiliginda doktora 300 dolar para verip sinir olup daha cok kasinacagim! Iki gun evvel internetten pop-up sinek teli aldim. Boyle eskimo kulubesi seklinde, katlanabilir bir cadir! El mi yaman Basak'mi yaman gorecegiz!!! Bu arada bahce sularken bizim sivriler uc yerimden daha sislediler, aloevera jeli surup gecistiriyorum. Kendi tukurugumu de surdum bazi yerlere gecici olarak kasintiya iyi geliyor. Hmmmm.... baska ne ogrendim? Haa bir de Tanqueray Gin iyi geliyormus (surulunce sinekler gelmiyormus!) ben surmeyi birakip icerim diye korktum onu denemedim :-)))) Ama bir sise rakiya goz diktim, hani icersem belki kasintiyi hissetmem diye, Viken "senin sarhos olman icin bir siseyi yarim saatte sek icmen lazim" diyince rakiya kiyamadim.
Sonuc: Ben bu plaji 'greenhead' lere yar etmeyecegim.

3 yorum:

  1. Bizimkiler sizin memleketten sivrisineklere karşı kovucu bir krem getiriyor, onu kullanıyoruz: Terrain adı. Tamamen doğal malzeme deniyor, Maya'ya da ondan sürüyoruz. Denesene bir! (Teşekkürler gözaydın dileklerin için.)

    YanıtlaSil
  2. Basak, yabani ot cikmasin diye topraga bir suru kimyasal atiyorlar ama ola ki denk gelirse ebegumeci arsizdir belki bi duvar dibinden fiskirmis halde gorebilirsin. Oracikta yapraklariyla ovala kasinan yerleri.

    YanıtlaSil
  3. Yahu Ozlemaki'cigim, ebegumeci degil semiz otu bile bulamiyorum bu ot cenneti memlekette, saka gibi. Ebegumeciyi tanirim, annem sanirim baharda filan "her sene en az bir kere yenmeli" diye borek yapardi ispanakla karistirip :-) Boyle bir faydasi oldugunu ogrenmek iyi oldu, ben yine de bir bakinayim, ne guzel seyler ogreniyorum sizlerden.

    YanıtlaSil