26 Ekim 2010 Salı

Kizilciklar olmus...

Banu soylemese zeytin zannedecektim, kizilcigi tanimadigimdan degil de resimde oyle gorundugunden. Yakinda antika olacak ayakli kevgir icinde, sanirim marmelat ve biraz da kizilcik surubu olmak icin yikanmislar. Banu hanima Turkiye subesi olarak bol bol resim cekmesi icin makine aldik ancak bu kalitede resim alabiliyoruz, bir daha ki ziyaretimde fotograf makinesini geri almakla tehdit etmem de pek bir ise yaramiyor acikcasi, bir sure daha idare edicez artik. Hazir kizilciklari gormusken ben de cranberry serbeti yapsammi diye dusundum aslinda ama ugrasirmiyim orasi supheli.

Kizilciklar kismet olmayabilir fakat anniskom dayimla siyah ve yesil zeytinlerimi, gul recelimi, visne recelimi ve ilk defa denedigim hinnap recelimi yollamis. Ellerine saglik, gun isiginda evimde olabildigim bir gun resimlerini cekicem insallah!!! Hinnap receline biraz bozuldum aslinda, 'yav biz burda bulamiyoruz siz orda arap yagi bol bulmus gibi recel yapiyosunuz' dedim! Hakli degilmiyim y ani, zaten az yetisen, az satilan bir meyve, bizim cilgin Ratis sen tut ugrasip recel yap! Icine de itir koymus, pek guzel olmus. Degisik bir tat elde etmis ama sasirdim yani. Bu aksam Turk kahvemizin yanina cikardim, birer kucuk kase toz oldu :-)

Evet resim lazim biliyorum....

3 yorum:

  1. Eh sen de bunun şerefine bir "cranberry scone" yiyebilirsin oralarda. Çok severdim, yemeyeli çok oldu.

    YanıtlaSil
  2. Tijen'cim, sen istersin de yapmazmiyi, butun sene biz ozeniyoruz sen yiyorsun, bir kerede ben senin icin scone yiyeyim bari :-) Guzel bir scone tarifim var aslinda hemen onu yapayim, tembellik etmeyip tarifi de koyayim buraya bari. Sirf senin hatirin icin :-)))

    YanıtlaSil
  3. Kızılcık reçelini taneleriyle beraber dondurmanın üzerine gezdirmeye bayılıyorum!

    YanıtlaSil