29 Ocak 2011 Cumartesi

Oradan Buradan....

Ben aslinda yamuk is yapmayi sevmem fakat bir heves su blogu actigimdan beri bir elim erip adama ceviremedim. Bunda biraz Banu'dan yardim bekleyip isi savsaklamamin da payi var! En son ona aldigim fotograf makinesi ile annisko'nun yemek ve diger mutfak becerilerinin resmini cekecek ve buraya koyacagiz diye umutla bekleyisimin de payi var! Gecenlerde sitenin ismini degistirsem mi diye dusundum ama huyum kurusun, bende geri vites de yok! Akillica oturup blog sayfasi duzenleme konusunda calismam lazim veya bu blogger'dan cikip baska bir yer bulmam lazim. Bakiciiiz!

Dun Ozlem'cim yeni yazi yok mu dedi? Hemen bahane hazir: 'e bi misafir gitsin, evi temizliim, kafami topliim...' Sinir oluyorum kendime boyle yapinca. O yuzden bugun ucundan birkac sayfayi topladim, blog listemi duzenledim, bugunun yazisi olarak benim bilgisayarimda olusturdugum 'wishlist' imden ornekler koyacagim ki bakalim 10 sene sonra kac tanesini alabilmisim, hangilerinden vaz gecmisim, neler eklemisim gorelim diye. Evet her telden caliyor am bu bir "online window shopping" daha neler vardi da cok param olsa bile o kadar vermem diye cikardim. Butun bunlarin uzerine birde 'alinacak kitaplar listesi' var o da baska bir yazi konusu olacak.

Basak's List:
Handscapes Gallerry : Aslinda buraya Kristina Kato/Satomi'nin kolyeleri icin girmistim bu baliklarla karsilastim, ne yalan soyleyeyim butun sanatcilari bakmaya korktum, hepsini begenip hepsini almaya kalkarim diye :-))) Cok arsizim coook!































Eyongs : Cok guzellerrrr! Hepsini alip takasim var! Haygus'un kolye calismalari icin orijinal boncuklar ararken buldum! Baskasina hayrim dokunsun derken kendimi yakiyorum, hic hos degil! Yoksa baskalarini bahane yaratip direk kendime mi calisiyorum? Bilmiyorum, olabilir.














Fancy Flour : Yaa goren de profesyonel pastacilik yapiyorum veya ilgim var sanicak! Ama site o kadar guzel ki hepsini alip denemek istiyorum, aslinda bu siteyi nereden buldugumu bile hatirlamiyorum ama kristalize edilmis cicekler icin listede tutmus olabilirim veya luster dust icin ama o da tamamen kimyasal bisey niye alinir ki???!!!
Elsa Peretti : Bu iki kolyeden kalpli olan degerli biririsine, fular gibi olan kendime! Kismet olur insallah :-)






















Neiman Marcus : Adama kafayi yedirtiyor bu site. O-ha buna bu kadar para verilirmi diye diye dolasiyordum ki taki bolumune gelince durdum! Kendime iki tane yuzuk sectim! Birisi sanki evlenecekmisim gibi cok kullanisli bir alyans!!! Oburu, evlenmedigimin ve ufukta bir evlilik gozukmedigi ve bu konuda aslinda herhangi bir cabam olmadigi icin tek tas pirlanta yuzuk takamayacagimi dusunerek, bu tur yuzuklere olan zaafimi giderecek baska cesit raw-diamond bir yuzuk! Aldigim gun, su cok meshur pirlantalar havaya sarkisini calarak resmi gecit yapmayi dusnuyorum, insallah 50'ye kadar bu arzum yerine gelir :-)




















Wear your Music : Cok sevdim bu siteyi, herseyi almak gibi bir amacim yok, yalnizca Santana bilezigini istiyorum ama bakalim, vazgecebilirim, o paraya 100 tane kitap alinir yani! Ikisi de belli bir amaca hizmet ediyor sonucta :-) Yan mi ciziyorum ne?










Ichiroya : Cok guzel kimonolar var, ben aslinda e-bay'den iki tane aldim fakat yine cok detayli arastirmadan baliklama atlayinca ve o arada biraz daha kilo alinca kimonolari giyemiyorum su an! Herneyse, fiyatlar ucuz, resimler detayli, ileride hediye olarak veya ev dekorasyonu icin alabilirim diye sakliyorum siteyi. Yoksa Japonya'ya tasinmak gibi bir gayem yok, en azindan simdilik!
Josef Frank : Cooook guzel design kumaslar vaaarrr! Bu site en uygun satis yapan yer sanirim, cok sukur Banu'nun myspace'den iskandinav arkadaslari sayesinde sorunsuz olarak alisveris yapabilecegim. Paramin olmasini degil evimin olmasini beklemem lazim once! Off piyango oynamaya baslamam lazim!!! Burasi da baska bir site, Amerika uzerinden satis yapiyor, fiyatlarin yanina yaklasmak imkansiz, sirf diger artistler hakkinda bilgim olsun diye sakladim. Daha detayli Josef modelli var burada.
Kutani Japanese Tea Set : Ben Kibris'ta okurken, butun arkadaslarimin anneleri bu takimlardan aldilar. Kiz anneleri hem kendilerine hem kizlarinin ceyizine aldilar, sonra benim etrafimdakilerin cogunun takimlari '99 depreminde kirildi!!! Sonra birgun, herzamanki gibi internette kimsenin aklina gelmeyecek seyleri arastirirken bu sete rastladim ve sok oldum cunku bizim aldiklarimiza benzer antika olanlari $1000'a satiyorlardi. Hemen Yeliz'e haber ucuruldu, ilk Kibris seyahatinde (aksi gibi bu ara hic gitmiyor!) alinacak. Anneme de haber ucurdum, eger giderse o da kendine alicak. Vallahi oradaki modeller bundan daha guzeldi, bambu sapli caydanligi, pasta tabaklari filan harikaydi, ben bile ceyiz lafindan nefret ederim, 'al koy' demistim anneme :-) Yandaki geysa golgesi de fincanlarin dibinde, isiga tutunca gorunuyor, lithograph deniyor teknige sanirim.

Lenox : Bu tabak takimindan vaz gececegimi sanmiyorum, hele lifetime garanti verdiklerini ogrendikten sonra hickimse beni caydiramaz! Biraz kahvalti takimi gibi duruyor ama degisik aksesuarlarla her yemege uyacaktir. Cook guzel dimi? Anneme gosterdim, 'hmm, guzelmis. Kuslu kuslu...' dedi, yani bu daha duzgun birsey bulamadin mi demek! Ustune bu takima hiiic gitmeyen ve tanesine $45 vererek nasil 12 kisilik 4'lu set yapabilecegimi anlamadigim bu bardaklari saklamisim! Deliyim ben yaaa! Sildim tabii, adam gibi birsey bulunacak zamani gelince. Zaten ben Yeliz evlenirken pasabahce maceramizi hatirliyorum, bu takim isi cok boktan is haa, sarap bardagini begeniyorsun, su bardagi duduk gibi, hadi onlari begeniyorsun, raki bardagi uymuyor, birinden birine kil olduk sonra 24 tane duz raki bardagi alip cikmistik milletin acaip bakislari altinda. Sonra n'aptik hatirlamiyorum. Bu sene Kibris'tan aldigi Churchill yemek takimina mavi bardak ararken ben Noritake bardaklari buldum. Indirimli aliyoruz diye sevinirken, defolu mal gondermisler, bardaklarin disi mavi film ile kapli cikti, aaa catlak mi var diye tirnagimizla kaziyinca bardak soyulmaya baslamazmi? Sinir olduk, pasabahce'den alicak sanirim bardaklari. Halbuki Noritake'ye de cok guvenirdim!

Franz Porcelain Tea Cups : Harika sanat eserleri bence! Ha tabii akla su soru geliyor, Kutani cay takimini alip ustune birde bunlardan mi alicaksin??? Sanki bir de malikanede yasiyorum, aksam bes cayimi haytta kacirmiyorum! Yok oyle kokos bir durum soz konusu degil ama sevdigim bir arkadasimla karsilikli bu fincanlarda cay icmeyi isterim. Bilmiyorum, ben oyle alip bufeye tikacak bir adam degilim, illa yeri ve zamani bulunur kullanmak icin :-) Bunlara benzer porselen caydanliklar satiliyordu bir ara, seyde, Pier1 Imports'da.


Venus Flower basket : Akli hayali almiyor insanin degil mi? Bu siteyi de cok seviyorum adi da cok guzel; The Nature Company!
















O-YUN-CAK! : Evet, cocuklugumda birsuru oyuncagim vardi. Evet, bebeklerden ziyade mekanik seyleri severdim, el isi dersine bayilirdim. Barbi bebegini bas asagi cevirip supurge olarak kullanan, anneannesinin bir hevesle aldigi utuyu ters tutup tabanca yapan bir cocuktum ben. Aile dostumuzun ogluna tank alinip, bana jeep alindi diye cingar cikardim! Amaaaa, anneannem avuc ici kadar aluminyum bir tencere almisti, saksida cikan iki sap fasulyeden zorla yemek pisirttim onun icinde, bu kadar bogaz meraki o zaman baslamis yani! Sitelerden biri ozellikle super-magnet toplari icin, biri abudik gubudik japon oyuncaklari icin, biri de daha abudik bilimsel oyuncaklar icin saklaniyor. Bir de su 'coexist' bumper sticker var ya, normalde sevmem oyle seyler ama buna bayiliyorum!








Berkemann SABO! : Dunyanin en iyi sabosu! Baska soz yok. Butun universite hayatim bu, kisa tayt (Kibris'ta okuduk ya!) ve t-shirt ile gecti. Ben uzun bas parmagim dolayisi ile iki tane eskittim, annem en son balkon yikamak icin kullaniyordu! 17 seneden bahsediyoruz! Bu kadar mi dayanikli olur. En son Yeliz'e tutturdum bul bana onlari diye, Istanbul'da bir tek yerde bulmus ona da ismarlamis (cunku canikosu kirmizi diye tutturdu!). Ayakkabi parasina sabo aliyorsunuz 15 sene giyiyorsunuz bence adil bir anlasma!



Samsung Phone : Anneme almayi dusunuyorum, 67 gun standby, 22 saat konusma suresi veriyor!!! Anniskonun kronik, telefonun sarji bitti krizi sona erer diye dusunuyorum :-))) Cok pahali da degil, $100, bakalim ne zaman gelicek buraya.










Puzzle : Cok seviyorum bunlari! Eskiden deli gibi yapardim, gozum 8000 parca olanlarda veya daha ustu! Kafayi yermiyim, sacimi basimi yolarmiyim bilmiyorum ama boyle bir puzzle alinca ona sanirim oda da ayarlamak lazim, o yuzden simdilik duruyor! School of Athens'in resmini koydum ama secim yapabilmis degilim henuz!
















Holland House Candles : Sanirim ben bunlari PBS'in bir programinda gordum. Cok degisik olduklari kesin!






















Pysanka : Internette bir suru site var, satisini yapan, kursunu veren. Bu yumurtalari yapan unlu bir sanatcinin belgeseli vardi yine PBS'de, oradan kalmis aklimda.















Nick Merdenyan : Off ki ne of! Kapali carsi farz oldu bu eserleri gordukten sonra! benim kuruttugum yapraklara ciziktirsem mi diye cok dusundum vaz gectim. Ama yakinda tracer projector alip midye kabuklarinin uzerine cini motifleri uygulamak istiyorum.























Vu Kimson : Sedef kasiklarina ve buffalo boynuzundan tokalara bayiliyorum. Cok pahali degil aslinda ama su anda alirsam simarikligimdan almis olucam o yuzden bir bahane gerekiyor. Aslinda cok pahali olmadigi icin dogumgunumde cok ideal hediye olabilir bunlar! Evet en guzeli bu. Son uc senedir dogum gunu ve yilbasi hediyelerine 20 dolar siniri getirdik, cok guzel oldu cunku artik en son limitin ucunu kacirmistik. Zaten sene icinde herkes herkese birseyler aliyor, maksat abartiya kacmamak olsun, hediyeler kucuk ama anlamli seyler olsun diye ugrasiyoruz, bence daha eglenceli oldu :-)

6 yorum:

  1. İlk resimdekine bayıldım!

    YanıtlaSil
  2. Biliyodum!!! Biliyoduuummmm :-)

    YanıtlaSil
  3. çok fenasın Başak! Hepside çok güzeeeel!!
    Ben yazın kıyıda bulduğum ve yontulması çok kolay olan sübye kemiklerinin üzerine desen yapmaya bayılırım. Bwb haricinde sen başımıza başka çoraplar örmeden, online store mu açsak ne?

    YanıtlaSil
  4. Ben dendimden korkuyorum bildigin gibi degil! Online store isi cok mantikli ama orayi da cifit carsisina benzetirim ben bu arsizlikla!

    YanıtlaSil
  5. olsun, güzel olur bi kere :)

    YanıtlaSil
  6. İlk saboma anaokulunda sahip oldum. Kırmızı sabolar. O zamandan beri hiç sabosuz kalmadım. Nisanda geçiririm ayağıma, ekim sonuna kadar takırdaya takırdaya gezerim :),nerede değişik bir sabo bulsam atlar alırım. Son olarak geçen kış Berkemann'ın shetland kazak gibi baklava desenli yeşil süet bir modelini bulup aldım Frankfurt'tan. Bence de çok rahatlar. Sevgiler.

    YanıtlaSil