27 Mart 2011 Pazar

Ta taaaaam!

Canikom Banu'un dun dogum gunuydu, bir kaptirmisim kendimi goren bir ordu geliyor yemege sanirdi vallahi, aklima ne gelirse pisirdim. Guzel bir dogum gunu sofrasi oldu, insallah onumuzdeki sene kendisi de burda olur, beraber hazirlar beraber yeriz :-)))

Ot kavurma: Ilk defa cesaret edip butun otlari karistirip, bol soganla kavurdum, cok guzel oldu!


Pirincli kabak: Evet, her zamanki gibi kabakli pilav seklinde! Ogrenicem bi gun!


Kakaolu pasta seysi! kedi dili biskuvi, muhallebi, ahududu, bogurtlen receli, rende cikolata ve ceviz! Tek yazmak istedigim, muhallebi olcusu cunku cok guzel putursuz birsey oldu: Yarim bardak un, yarim bardak seker (biskuviler sekerli suyla islatilinca bu olcu tam geliyor yoksa cok tatli oluyor) bir yumurta, vanilya, kakao, bir dolu yemek kasigi tereyag, dort bardak sut. Hepsi mikserle cirpilip, atese koyuluyor, karistirarak pisirilip atesten alininca yine mikserle bir bes dakika cirpiliyor, cok begendim tadini gercekten, birde hic putur kalmadi!


Golden Beets: Eger bir sebze haslanirsa, uzerine zeytinyagi ve limon dokulur oyle yenir! Sarimsak da guzel giderdi ama bu sefer corek otu koydum icine :-)


Sucuklu Borek: Burdaki yunan yufkasi (baklavalik) ile borek olmuyor derken, kirinti kalmis bir parca sucuk ve peynirleri, yumurta ve yogurtla rondodan gecirip koyunca fena olmadi!



Sugar cookies: Cook's Illustrated tarifi. Ben tabii bazi degisiklikler yapiyorum ama neyi degistirsem hep cok guzel kurbiyeler cikiyor bu tarifle o yuzden benim favorilerim arasinda. Yaninda ki portakal receli kavanozu bizim evin kurabiye ve kek gelenegini gosteriyor. Kurabiye ve kekler yari olcu sekerle yapilip uzerine recel konup yenir, cok da guzel olur.



Marine edilmis biber: Tijen'cigimin tariflerinden! Iki gun nasil bekleyecegim bilmem!


2 yorum:

  1. Banu yoksa şef Banu mu? Hani kocası Kolombiyalı, hani ufak oğlu olan? Olabilir mi ki? Öyleyse çok gülerim! (Kaptırmışsın hakikaten, ellerine sağlık!)

    YanıtlaSil
  2. Yok yahu, benim kardesim Banu! Hahahaha sen gulmedin ama ben cok guldum! Blogu var mi Banunun?

    YanıtlaSil