25 Nisan 2011 Pazartesi

Gyoza!


En sonunda becerdim. Isin sirri neymis? Bir tarifin orijinalini denemeden icindeki malzemeleri degistirmeyeceksin! Bu Japon mantisi gibi seyleri en guzel North Reading'de ki Mandarin restaurantinda yaparlar ki resimde gorulenler hala onlara yaklasamadi! Fekat, daha evvelki deneyimlerimde tamamen amerikanlastirilmis malzemelerle yaptigim icin hic basarili olamamistim ve cok uzulmustum, cunku Gyoza aslinda dondurulup istendigi zaman pisirilebilen cok kolay bir yemek, aperatif, atistirma... o yuzden benim icin cok pratik olacakti, olamadi!

Tarif bu link'te. Cookingwithdog! Ozlem bulmustu bu adami, harbiden ilk goruste tamam bu tarifte is var dedim. Bugun gittim ne gerekiyorsa aldim; ginger, oyster sauce, sake. Evde susam yagi ve gyoza sosum vardi zaten, garlic chive buralarda bulamadigim icin yerine taze sogan koydum. Harika oldu, tek problem sanirim hamurunu evden yaparsam o zaman daha ince ve lezzetli olacak, ben hazir hamur aldim, kesilmis cok kalin geldi. Bu hali ile Cin mantisina (manti diyorum dumpling demiim diye!) daha cok benziyor. Gyoza'nin hamuru cok ince olur ki kizartinca hafif seffaflassin ve alti daha kitir olsun.

Neyse, puf noktalarini yaziyorum, ne kadar cok sogan ve yesillik o kadar guzel oluyor. Ozellikle bu sonradan eklenen sebzelerin cok kucuk dogranmasi gerekiyor. Orijinal tarifte domuz kiymasi kullanilmis ben sevmedigim icin bu tarifi yari dana yari hindi kiymasi ile yaptim, gayet guzel oldu. Sirf dana yapinca metalik tad olusuyor, tavuk ve karides de guzel olur bence, veya veal (sut danasi?) Ha bir de manti gibi dusunmeyin, bir avuc kiyma 25 tane gyoza yapiyor diyor video'da ben tabii herzaman ki gibi yarim kilo et ile yapinca onumuzdeki bir sene her hafta gyoza yiyebilecek kadar ic oldu! Benim gibi ginger sevmeyen varsa, sakin koymamazlik yapmayin, onsuz olmuyomus harbiden! Chive taze soganla degisebilir. Ben biber koymayi unuttum, evde beyaz sogan degil kirmizi sogan vardi onu kullandim, bunlar tadini bozmadi.

Cok guzel oldu yahu! Bu resimde gordugunuz tabagin hepsini yedim bu arada!!! Okuzum ben :-))

4 yorum:

  1. ben eve paket servis istiyom!

    YanıtlaSil
  2. Aşmana az kaldı şekerim ha gayret. Bi paket de bize lütfennnnn...

    YanıtlaSil
  3. vaoov super olmuslar aman allahim bende bayilirim ha! demek oralara bir yolculuk yapmak gerekecek yemek icin:)Ayva lokumu niye olmadi acaba aslinda o kadar kolay tutuyor ki kivami uzuldum simdi bu mevsimde sen zar zor ayva bul sonra olmasin!

    YanıtlaSil
  4. Bestecigim, oncelikle hosgeldin :-) LOL! Begendiginize sevindim, herkes cat kapi gelebilir zira muhtesem donuyor bu lokumlar, buzlukta her daim mevcud olacak! Olmadi buzlu paket siparis yollanabilir! hehehe

    Ayva'dan henuz vaz gecmedim, bir deneme daha yapicam, lezzeti cok guzeldi ama biliyorum sabirsizlik yapip iyice pisirmedim, suclu benim.

    YanıtlaSil