24 Mart 2012 Cumartesi

Teknolocik takintilarim....

Gecen yazidan aldigim ilhamla, teknolocik takintilarimdan da bahsedeyim, aradan ciksin, 90 yasina gelince acar gulerim dedim...Soz konusu urunler artik antika oldugu icin resimleri internetten arakladim valla, umarim kimse kizmaz!

Cift kaset calarli teybim ve walkman'lerimi geciyorum, Onlar benim aldigim seyler degildi, sonrasinda da cok sey almadim zaten :-)))) Teknolocik aletlere hayranim, severim, en azindan fikir edinirim fekat kullanmayacaksam almam!

Nitekim okuldan mezun olduktan sonra Istanbul'a yerlesince Yeliz'in silah zoruyla cep telefonu edindim! O da 'hayatta para vermem o alete, sirf sen merak ediyorsun diye alicaz zaten, ne pimpirikli kadinsin, ben toplum icinde cep'le konusamam ki, surekli otobuslerdeyim zaten acik tutamam, niye aldiriyorsun, virvir dirdir...' kuruttum kizi yemin ediyorum. Bakti ben takildim bozuk plak gibi, inada bindirmisim, istemiyorum bir kere... bana eski telefonunu verdi!





Buna benzer bir seydi. Kare prizma, sliding kapagi vardi diye hatirliyorum, 'basak ruhsatli cep telefonu kullaniyor, kizdirmayin ceker dover' diye bayagi bir dalga gectiler! Cocuklugumdan beri dalga gecenleri kaale almama gibi bir huyum oldugu icin iplemedim tabii, ben cep telefonu istemedim ki! Zorla verdiler, onlari utandiracak bir telefon kullaniyor olmam beni degil rahatsiz etmek, bilakis sevindiriyordu kiiiiiii telefon bozuldu! hah tamam gittin aldin diyeceksiniz degil mi? Hayir! Cep telefonlari ilk ciktigi gunden itibaren her 3 ayda yeni model ciktigi ve butun herkes ennnnnn yenisi ile aninda degistirme yaptigi icin artik piyasa da telefon bol idi, hemen Yeliz'in Sony erikson'una terfi ettim! 

O da buna benzer birseydi! Konturlu telefon, zirt pirt biter! Zaten konusmuyorum sinir olurdum! Yeliz'le kavga ederiz, ben tuttururum yolda konusamam, yururken konusamam, kafe'de konusamam, vapurda konusamam, otobuste kapali zaten, ne o? basagin cep telefonu var! Yaa minibuste cantamdan cuzdanimi caldilar telefona dokunmadilar saka gibiydi yaa! Neyse buraya tasininca izdirap bittiiiii!

Gelir gelmez telefon almadik haliyle, biraz adam olduk derken kredimiz yeterli seviyeye geldi, hadi artik bir telefon alalim dedik cunku Turkiye'yle konusacagiz! Geldigimiz gunden bu yana kicimiz yer gormedigi icin ev telefonu almak cok gereksiz oldugu icin hemen bir....

Samsung alindiiii! Cok sevdim bu telefonumu ama! Kus gibi ufacik, yes/no tusu var, mesaj aliyo bi de yolluyorsun o kadaaar! daha iyisi Sam'da kayisi :-))) Bu telefonu aldiktan bir sure sonra hayatim araba tepesinde gecmeye baslayinca kablolu kulaklik'tan terfi etme karari verip hemen bir...

My beloved ear piece! Bir ust, iki ust modelini aldim, sony denedim, heeeepsi fasa fiso, bu kulakliktan baskasini tanimam vallahi. O yuzden, cok iyi performans sergiledigi icin, piyasadan kalkti tabii! E-bay'den cifter cifter alip zulaliyorum bende! Oh, bu arada bu kulaklikla cok 'sleek' bir telefon edindim...

Bu telefondan da bir bes tane aldim herhalde, e-bay'den! En son baktigimda 12 dolar'a satiyorlardi, tam alacaktim iki tane, koyayim kenara diye, normal telefon planini iki kati seklinde odedigimi anlayinca (Turkiye ile yaptigim limitsiz mesajlasmalar neticesinde) apar topar blackberry alindi!

Yine, cebren ve hile ile, yilbasi hediyesi olarak alinan simdi yanimdan ayiramadigim, her telden calan, muzik kutum;

Yine gecen sene, tamamen surpriz olan, aslinda Vikos'un eski sony'si ile mukemmel bir askimiz varken araya hediye olarak kacan yeni Sony! Macro'su guzel sesimi cikarmiyorum, ha bir de butun resimleri bi kerede siliyo, hem bir de panaromik cekiyo, seviyorum yani!

Budur! 8 sene evvel aldigim Dell bilgisayar hala saglam, calisiyor! Yalnizca iki kere format yedi, o da ben yalnizca ac/kapa yaptigim icin olsa gerek! Birsey olacak diye odum kopuyor, eski meski seviyorum ben bilgisayarimi!

Bir de benim bu mekanik/teknolocik aletlere bakarak isinma huyum vardir. Yanimdaki adami sinir etsemde, bilirimki hislerim dogrudur! Yanimdaki adam benim dogru oldugumu bilir fekat kullanmadan boyle bir hissiyata sahip olmamdan dolayi ekstra sinir olur. Giderim, bakarim, begenmem, hani derler ya bi kullan, kurcala, i-ih! Yok yani, baktigim an anlarim ben onu sevip sevmeyecegimi!

Bu sene baslamadan arabami degistirdim mesela! Benim duldulu geldiginde almistim, yani soyle soyliyeyim tepe,tepe,tepe,tepe kullandim! Odemeleri de bitmisti son bir kac senedir, degmeyin keyfime! Fekat bir araba 9 sene dayaniyor iste, daha fazla degil, burada ki (yasayanlar, yeni gelenler, bir sureligine gelenler...) Turk arkadaslar da az maytap gecmediler benle, yemezler dedim, araba aractir, benim araba hala gidiyor abi dusene kadar bunu surucem ben! Dustu...iki gun internetten yorumlara baktim, su anki maddi durumum itibari ile BMW-Z4 alamayacagim icin, makul fiyatlari arastirdim, Sakir'i buldum! (gulmeyin isim ablasi Ozlem, ben de cok seviyorum ismini!) Vikos cok heveslendi butun gun galeri gezicez, bir suru araba deniycez diye! Ilk galeriye gittik, arabayi bulduk, test drive'a Viken cikti, masaya oturduk, butun hersey tamam, ben birtek arabamda 'alektrikli cam' ve 'bipbip' istiyorum! Yani otomatik cam ve uzaktan kumandali kapi kilidi! Vikos'un beni bu kadar zamandir tanimasina ragmen, sadece misafir gibi gidip araba almam konusunu hala konustugunu soylemek isterim :-) Bu isler boyle n'apayim, sirf cins domates diye 45 dakika yol teperim, ekmegi ayri yerden, eti ayri yerden, sebzeyi ayri yerden, yumurtayi apayri yerden alirim, ama araba alirken al-cik! Hayatta tahammulum yok dolanmaya, bir de biliyorum! Muneccimmisin demeyin, bu degisik birsey, aradaki elektrik tutuyor bende!

Velhasili kelem, ne oldu? Dort telefon, bir kulaklik, bir bilgisayar, camera ve i-pod, uzerine araba! Bu mudur? Budur!


Not: Aaaa dikis makinami unuttum! Ama daha yakinlasmadik onunla, bir de onlar online alisveris, birebir munasebet soz konusu olmadigi icin alismak gerekiyor, elektrikli supurgem de oyle mesela, biraz zor isindik ama simdi iyiyiz :-) Deli mi dediniz, blogun ismine dikkatinizi cekerim! Hahahahaha














2 yorum:

  1. Zamanda yolculuk yaptım sayende :) neydi o öyle insanlar telefonun antenine ışık filan takardı zabıta gibi dolaşırdık :)))

    YanıtlaSil
  2. Ben orada kalsam hala erikson'da takili kalmistim! Yeminle :-))))

    YanıtlaSil