11 Nisan 2012 Çarşamba

Anormal kanarya!

Evin sahipleri normal mi ki kus normal olsun. Daha evvel yazmistim bizim PomPom kesinlikle kus olmaktan cikti, boyle kendi kendine kedi/kopek/tavuk arasi bir karisim yaratti! Evin icinde genelde ozgur biraktigimiz icin at kosturuyor hayta!
Gecen paskalya bayrami diye Vikos corek filan getirmisti, kahveyle bir iki dilim yedik tabagi masa ustunde biraktim, tv seyrederken bir baktim ki bizimki boburleniyor icinde!!!! Hayir normalde kivircik, elma, havuc filan veririm ama hamur isine hic sulandigini gormemistim! Nasil yemek ama deli gibi! E madem sevdi dedim aksam uzerine pecete orttum tezgahta biraktim, sabah sen bu kalkmis, peceteyi kaldirmis, bir de ustune cikmis pecetenin yine tabaktan otlanmaya baslamis (vikos anlatiyor)! Tabii sekerli corekleri yiyince evin icinde 10 dk sorti atip durdu deli!

Butun bu yaramazliklarin sonunda yeni favori mekanimiz sandalye altina tunuyoruz bu sekilde. Hani kuslar tepede takilmayi severdi? Hani kanaryalar bas hizasindan yuksekte olmak isterdi? Yok abicim bizim mekan burasi, kopru alti gibi sandalye alti 'tunek kafe' cok afedersiniz pislemesi de kolay, basak elinde bez pesinde geziyor nasil olsa LOL

Soyleniyorum ama kafese kapali kus rahatsiz ediyor sanirim beni, biraz da boyle kendi iradesiyle dolassin filan istiyor insan, gelsin omzuna konsun, otsun filan....... Bizimki ancak 'ciyk' diye bir ses cikariyor (pardon sabahlari otuyor biraz o da bahar aylarinda haaa, yeni basladi bir aya susar yine....) boyle sandalye diplerinde, pervane tepelerinde geziyor, arada bahceye cikariyorum onu, oyle idare ediyoruz iste.


Boyle kuslar da var, bilginiz olsun.

11 yorum:

  1. Yalnız camlara dikkat kaçarsa dövünürsünüz aman dikkat biz zamanında paşanın kanaryasını kaçırdık çuvalladık tecrübeliyim :))

    YanıtlaSil
  2. Bolat'cigim burada laz muteahhit olmadigindan dolayi batakliklara (wet land diyoruz pardon!) bina dikilmedigi icin ve yine etrafimiz kuslarla/yabanil hayvanlarla dolu oldugundan dolayi ilaclamaya izin verilmedigi icin, butun bortu bocek, sinek ve hasarattan uzak duralim diye fare deligi kadar yerde bile tel ortu var! Alcatraz halt etsin! Fekat 'evin delisi' sevgili dayisinin aldigi sus kafesiyle kusunu park/bahce gezdiriyor :-))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diyorum ki bu kadar fark var, sen yok diyorsun bizim burada haberde okudum adam tenha yolda gündüz manda sürüsüne daldı mandaları öldürdü üstüne çobana saldırdı şehir hayvanı :) yat kalk o Alcatraz'a :)) dua et, tanrı seni korusun :))

      Sil
  3. benim Maviş de, köpeğim Çilek'in beynini deşmişti, didikleyerek.
    Çilek bben eve geldiğimde, dehşet içinde yatakların altına saklanmış oluyordu. Aman vre, burnumda tüttüler şimdi...
    boşver yapsın yaramazlık, armut dibine düşer =)

    YanıtlaSil
  4. Kizim, bugun asagi indim sabah, bakiniyorum nerede diye, ortalikta goremeyince dedim heralde ust kata cikti... Kahvemi aldim koltuga gelirken bi baktim bizimki pitir pitir koltuklarin altinda dolaniyor.... Hayir bit kadar sey gormesem ustune basicam!!!! Deli yaaaa! kedi gibi evin neresinden cikacagi belli degil, Bolat camdan kacar diye korkuyor ama benim baska onlemler almam lazim!

    Bu arada evet simdi yatiyorum :-P

    YanıtlaSil
  5. uzaktan kumandası da yok tabi, çaldırınca ötsün, yerini bulasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana bak fena fikir degil, ayagina takmalik alarmli kelepce var midir? Bi de varsa!!!! Hemen bakayim ben internetten...

      Sil
  6. Kedi demişken yorumlarda bir de kedilere dikkat!
    Annemin kuşunu dışarıdan eve giren kedi hırpaladı ve kurtaramadık:(

    Bolat`ın dediği de olabilir yani kaçma olayı, aman dikkat!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Semicigim yazik olmus kusa. Bizim civcivlerden birini de sahin yemisti balkonda!!!
      Benim evim ormanin ortasi gibi, kedi yok da rakun var, tilki var, sincap var, geyik var... Var oglu var, dikkat ediyoruz o yuzden, serseri ama yaaa, efe gibi dolaniyor ortalikta bit kadar sey :-))))

      Sil
  7. HAHAHA... Sen beni guldurdun Allah'ta seni guldursun Bolat emi! Hay bin yasa...

    YanıtlaSil