4 Nisan 2012 Çarşamba

JIM KARLOVICH - MY HERO (OK, ONE OF THEM :-D )

 

Ben 'deniz' e asik bir insanim. Yalova'da ve Istanbul'da buyumus, sonrasinda Kibris'ta yasamis, simdi ise Newburyport'ta yasayan bir insan olarak, dusunuyorum da iyot kokusundan ve dalga sesinden hic uzak kalmadim. Hani hep derler ya 'deniz kiyisinda buyuyen bir insan ondan uzakta yasayamaz' diye, aynen oyle. Uyku tutmayan gecelerde dalga sesini acarim i-pod'umdan (evet o da var!) 15 dk sonra mutlu Basak :-) Atese bakip dalar gibi, denize bakar dalarim. Bazen anlatirim, annem der hep, derdin varsa denize anlatirsan alir goturur...
Gece dukkani kapatip bankaya giderken yol uzerinde The Walsingham Gallery var! Donusumlu olarak vitrine koyduklari resimlerden bu dalga resmine CARPILDIM! Ruyalarima girdi, onunden gecerken durup dakikalarca seyrettim, sonra yetmedi internetten girip gunluk dozda 'dalga'mi almaya basladim :-) Benim deniz ihtiyacim bayagi ciddi bir seviyeye ulasmis, Plum Island'daki sefa pezevengi arkadaslarima katilma zamanim gelmis!!!

Resimlere baktigim zaman, bu dalgalarin gercekten var olduguna, sanatcinin fircasiyla tuvale dustugune yemin edesim geliyor. Her turlu ruh haline hitap eden baska bir doga olayi var midir? Coskulu da olabilirsiniz, kizgin da! Sevincli veya mutsuz! Kizginligi da anlatabilir, romantik cirpinislari da... Dalgalar herseyi anlatir! Ruhun aynasidir, nasil bakarsaniz onu gorursunuz ama tek bir gercek vardir; ruh haliniz ne olursa olsun onlardan ayrildiginiz da size HUZUR kalir.


Resimler Jim Karlovich'e ait. Kendisinin ozel web sitesi burada. Resimleri bu siteden aldim. Bazi resimleri The Walsingham Gallerry'de sergileniyor. Bizim sehir aslinda sanatci dolu ama.....oyle iste.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
All these paintings are belong to Mr. Karlovich. I admire his work and wanted to share them with my friends here. If you would like to get more information about him or his artworks please go to links listed below. 

The Walsingham Gallery
Jim Karlovich
Wallery

17 yorum:

  1. ama bu resimlere çarpılmamak mümkün değilki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degil mi yaaa! Amcam surf yaptigi icin 'dalga konusunda egitimliyim' diye yazmis, bu kadar canli bir cizim icin egitim yetmez ucuncu goz lazim vallahi :-) begenmene sevindim cicocugum.

      Sil
  2. Hakikaten çok güzeller be:) Deniz seni çaarıyor hatta Akdeniz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akdenize kurban olayim ben! Marmara cocuguyum ama Akdeniz'i tek gecerim! Bizim soyda kesin bir Kibris'lilik var bak yemin ediyorum !!!

      Sil
  3. ilk resimde insanlar, savaşçılar, atlar var!

    YanıtlaSil
  4. babababa Ozlem'e bak:) ben denizkizlari gordum! bizim dalgalarimizda cok guzeldir BB sana alinacak dogumgunu hediyesi belli oldu!

    YanıtlaSil
  5. savaş alanı, mücadele, arbede, kan, ter var, herkesin karın kasları kasılmış!

    YanıtlaSil
  6. Ozlemcim, dagitalim askim o savas atlarini, boyle ucsuz bucaksiz kirlarda otlarin arasinda kosan atlar yapalim ha? ne dersin? hadi canikom, hadi bi tanem.... ;-)

    Beste, deniz olsun nerede olursa olsun :-) Bu sene 'green heads'lerden firsat bulabilirsem inziva plajima gidip doymak istiyorum :-)

    YanıtlaSil
  7. resimler gerçekten çok güzel. ben de yalovaya yakınım. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begendigine sevindim Buket. Yalova'dan gecersen sahilde benim icin bir tur at :-)

      Sil
  8. asılayım ben küreklere en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsin sen! Aslansin,kaplansin, tanidigim en buyuk Girit'lisin sen!

      Sil
  9. İfade ediş biçimin, dalgalara olan hasretin ve resimlerim muhteşemliği.... çok keyifle okudum baktım. Kesinlikle dalgan gelmiş olduğuna katılıyorum. Umarım dilediğin gibi gerçek Akdeniz dalgalarında yaşarsın bu keyfi
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik sozleriniz icin cok tesekkur ederim :-)

      Sil
  10. Dalgalar müthiş görünüyor!
    Yalova`da büyüdün demek, benim buralara yakın:)
    Marmara`yı ben pek sevmem, ben de Karadeniz kıyılarında büyüdüm:)
    Özlemini giderirsin umarım en kısa zamanda:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi'cigim tesekkur ederim, ben 7/24 denizin karsisinda otursam yine doymam gibi geliyor :-)))

      Komsu olmamiz ne teaduf, havasimi cekti nedir? Senin orasi neresi?

      Sil