5 Mayıs 2012 Cumartesi

Bugdayli mucver ve Firik salatasi!







Ben aslinda kalabalik bir aileden de gelmiyorum ama su 20 kisilik yemek pisirme huyum nereden geldi vallahi bilmiyorum! Oksuz doyuran, kitliktan cikmis, kazanla pisiren tabirlerine riayet etmek iki kisilik ev ahalimiz ve gurbet elde ekmegimizi paylasacak mizikci amerikalilarla cevrili oldugumuz icin pek mantikli olmuyor!

Calisma programim yuzunden, haftada iki gun full yemek pisirip gerisinde ufak takviyelerle idare ediyoruz. E bir kerede bes cesit yemek yapinca, bunlari 3 gun yiyecegiz diye kazanla pisirince bazen arada fire veriyor bizim dolap!

Ormanlik arazide bilimum kus/dort ayakli/bortu bocek nasiplense de e yazik ben vahsi doganin ozel ahcisimiyim ulen diye hayiflaniyor insan! Hani kurda kusa ekmek artiklari, boceklenmis tahillar, vs verilirde, saat saat ugrastigim yemekleri atarken rahatsiz oluyorum! Sirf kendi emegim icin degil, vahsi hayati yan urunlerle bozmak o kadar da akil kari degil o yuzden!

Neyse efenim, gecen hafta bir heves cok sevdigim soguk bugday corbasindan yaparim diye bir kase hasladigim bugday, havalarin soguk gitmesi yuzunde dolapta unutulunca evin obur uyesini de dusunerek kafamdan uydurma bu iki tarifi yaptim. Cok sukur yenilebilir birsey cikti ortaya, 'sakiz gibi oluyo, sevmiyom ben bugdaaaaay' diyen biricik ev arkadasimi da kandirabilmis olmaktan dolayi gurur duyuyorum :-)
Bugdayli mucver, obur klasik mucver ile ayni tarif, fazladan bir bardak pismis bugday ekledim icine, firinda pisirdim, uzerine susam serptim. Bence ayni tarif baska tahillarla da denenebilir.
Firik salatasi da ( Ozlem beni oldurecek )  kuskonmaz sote yapmaya calisirken lafa dalip 'kuskonmaz' musmula yapinca uzun zamandir denemek istedigim firik salatasina gun dogdu. Haslanmis firik bugdayini kuskonmaz musmulasinin icine katip sarimsakli yogurt ile salataya dondurerek muradima erdim! Firik bugdayini pilav seklinde pisirince cok agir gelmisti bana fakat tutsulu tadi yuzunden patlican kozlemesi gibi yogurtlu salatasi guzel olur diye dusunmustum, dogru dusunmusum!
Aman eksik kalmadim yanina da misir ekmegi yaptim cabucak, ne ise bu aralar benim bu misir, bulgur, bugday takintim!!! iki kilo eksigim var onu tamamliyorum sanirim :-p

E tabii iki tarife de ekstradan baska yesillikler, baharatlar ekledim ama bunlar tamamen istege/dolaptaki mevcut malzemelere/munis-huysuz ev ahalisine gore degistirilebilir. Denerseniz afiyet olsun, begeneceksiniz.

12 yorum:

  1. Keyifli tariflerinizi uygulayacağım, özellikle buğdaylı müjverinizi çok tuttum:)
    iyi pazarlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esmir, begenmene cok sevindim, boyle otlu tahilli basit tarifleri seviyorsan cok hosuna gidecek :-) Meze bile olur bunlardan vallahi :-)

      Bu arada sitene girdim, cok guzel yazilarin var, hemen iki arada bir derede Ataturk logosunu da kendi bloguma koydum :-) Ne iyi ettin yorum biraktin :-)

      Sil
  2. Özlemaki çok maharetli insan yahu bu frig salatasını ilk kez duyuyorum hayatımda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolatcim, bende ilk defa hayal ettim ve yaptim hehehehe! Firik aslinda tutsulenmis bugday biliyorsun degil mi?

      Ozlemaki akillara zarar, hamarat kadin, butun dunyayi kalbine sigdirabilecek kapasitede bilinen en BUYUK giritlidir!

      Bu kadar yikama/yaglama bile 'ayronvez'leri katletmemi hafifletmeyecek onu biliyorum :-P

      Sil
    2. destur! dünyanın bütün avronyezleri, karides dolgulu kalamar dolmaları, hatta en nadide enginarlar bi yana, sen bi yana kuzukam. sana kızan taş olur!

      Sil
  3. Burnumuzun dibinde bir gidemedik şu Girit'e yahu :)) Frik deyince aklıma sadece Şirinler ve onların Frig şapkaları gelir bir de ege :))

    YanıtlaSil
  4. Bolat, yine beni cok guldurdun, Girit seyehati icin olurda ayarlarsaniz mutttttlaka Ozlemaki'ye haber et, sana her konuda hicbiryerde bulamayacagin bilgileri verecektir.

    Ben cok istiyorum gitmeyi insallah bir gun Ozlemcimle ayarlayacagiz.

    YanıtlaSil
  5. şafak 60 arkadaşlar. Temmuz'da yolcudur abbas.
    eğer aksilik olur da gidemezsem, hastalanıyorum zaten, o koşulda saldırganlaşırsam şimdiden affola.

    ayrıca, resimde gayet şık görünüyor avronyezcikler. yarabbi şükür, boşver gerisini birader.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehe, ben sana ozel jet bile yollarim kuzumaki!

      Arvonyezlerin yogurda girismeden evvelki halini gorseydin, okkali bir tane yerdim! Ama dedigin gibi en azindan tadi ve goruntusu guzel oldu cok sukur :-))))

      Sil
    2. olmuştur o olmuştuuuur!

      Sil
  6. mücvere bayılırım beeenn ellerine sağlık denicem buğdaylısını :)

    YanıtlaSil