2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kuzuuuu!


Seneler evvel (5-6 sene iste) minik kus Nuku'nun Joseph Fiennes kilikli ilk jenerasyon italyan bir sevgilisi vardi. Severdik enisteyi, modu yerinde olursa cok eglenirdik :-) Bir gun sohbet ederken Santarpio's diye bir pizzacidan bahsetti bize. Salas bir pizzaci oldugunu, kucuklugunden beri oraya gittiklerini, kimseye mudaanalari olmadigi icin cok kotu bir servisi oldugunu fakat Boston'da yenilebilecek en iyi kuzu sis'in orada yapildigini soyledi bize.
Butun italyanlar biliyor burayi. Eskiden mafyanin bulusma yeri gibiymis, zaten birseye laf etsen begenmiyorsan git derlermis, birgun bizim eniste kucukken, yan masalarda bir gurup adamin bir aksiyon konusunda konustuklarina sahit olmus falan filan! Biz deliler hemen atladik tabii aman gidelim n'olur gotur bizi diye! Isin ucunda kuzu var kacarmi?
Gercekten baska yerleri bilmem ama butun massachusette'de yenilebilecek en guzel kuzu etini pisiriyorlar. Ben eminim kuzular ithal veya ozel aldiklari bir ciftlik var! Mangalda pisiyor! Tabaga uc parca (buyuk) kuzu, aci biber tursusu ve iki/uc dilim koy ekmegi koyup servis ediyorlar!!!! Menu de pizza cesitleri (lukus degil, temel pizza malzemeleri var!), kuzu ve domuz sucugu var! O kadar!
Boston'daki dukkanin resmini koydum buraya, bize neredeyse 1 saat uzakta, iki/uc ayda bir giderdik. Yakin zamanda bize 20 dk uzaktaki bir yere de actilar, nasil sevindik anlatamam. Biz Vikos'la gidince direk ikiser porsiyon kuzu ve sarap aliyoruz. Eger acsak, bir pizza birer porsiyon kuzu :-) sonra yine keske uc porsiyon alsaydik diye hayiflaniyoruz :-)
En son gittigimizde kapanisa kadar oturmusuz fark etmeden, gecenin sonunda bize iki somun ekmek getirdiler atilmasin alirmisiniz diye :-) Atladim hemen tabii cunku cok guzel odun atesinde pismis koy ekmegi her zaman bulunmuyor :-) Vikos'da kadinin arkasindan atilmasin diye kuzu yokmu onu da alsaydik dedi ama duymadilar sanirim hehehehehe ekmekleri dilimledim koydum buzluga simdilik.
Simdi sira geldi kiraz cicegi Cicooooo'ya! Odul vermis canim arkadasim, odulun gereklerini yerine getirelim. Benim site sanal alemde raki sofrasi/komsu kapisi tadinda oldugu icin (Ole bu lafi cok sevdim ben yaa) maalesef kimseye yollayamiyorum ama gerisini halledelim:

3-) Kendinizle ilgili 7 gercek paylasin:
      -Resim cekilmekten nefret ederim! butun hayatim boyunca cekilmis toplasan 50-60 resim vardir!
Bu blog sayesinde resim cekmeyi sevdigimi fark ettim, yetenekliyim de aslinda haa :-)
      -Ingilizce kufur etmem ama Turkce saydirdigim cok olur! Domino's Turkcesi deriz biz burada! negatif enerji yaratiyor, sigaradan once birakmak istiyorum :-)
      -Kitap almak icin ac kalabilirim cunku kilerim doludur nasil olsa hehehehe iki kere sigarayi biraktim          istedigim kitaplari almak icin.
      -Evet sigara iciyorum, bu konuda herhangi bir sucluluk duymuyorum! Bu konuda bir yazi yazicam...
      -Kiyafet alisverisinden nefret ederim, sisko degilkende ayni dertten muzdariptim!
      -Sinirlendigim zaman yakarim!!!! Ama soylerim yaklasmayin diye, uyaririm onceden yani!
      -Dua etmeden uyursam kabus gorurum hep, o yuzden hic unutmam :-)
4-)Bu odulu verene tesekkur edin : 
     Sevgili Cicooooocugum, blog arkadaslarimdan bir oldugun icin cok mutluyum inan. Hepinizin yeri ayri benim icin, hatirladigin, yorumlarin ve guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim, gurbet elde vitamin gibisiniz hepiniz :-)))


Bugun bir de Pazartesi gunleri komik birseyler post etmek gibi bir huy edinme karari verdim! Bir parola lazim baslik icin, oneri bekliyorum....

Not: Yukaridaki kiraz agaci bizim dukkanin bahcesinde, bu dibindeki cicek her sene acar, cok severim onu, en dibinde tek basina, dik kafali, suruye uymayan hehehehe cicooooya benzermi bilmem ama bu cicek kadar sirin oldugu kesin:-)


4 yorum:

  1. tey tey teeeyyy amaaaann allahım şahsen çok mutlu oldum iki gübek attırmadan tadı çıkmaz :):):)
    afiyet olsun kuzular yakınada gelmiş şenlik ohh :)
    ay bittim kiraz çiçeğine bayıldım dik kafalı sürüye uymayan banada çok benzettim o senin şirineliğin :) sanırım benimde bırakılacaklar listesine sigaradan önceye küfrü almam gerek :] yanıtladığın için çok teşekkür ederim benide ne kadan güzel anmışsın varya bittim :) öperim seni ay dur bide sarılıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazir sarilmisken halaya devam :-) butun soylediklerimde samimiyim.
      Pazartesi komiklikleri icin isim onermemisin, kacamak yok, hadi bakem!

      Sil
  2. Mimini keyifle okudum. Sigara ile yazacağın yazını merakla bekliyorum:)
    Bu arada var mı oralarda burdaki gibi sıkı yasak? Bazı yerlerde deliniyor burda ama gene de millet uyumlu şaşkınım:)
    Kuzu eti bulmak sanırım normalde çok kolay değil. Ve Avrupa`da oldukça pahalı, senin orayı bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Semicigim burada sigara iceni direk asagiliyorlar! Fakat esrar iciyorsan bir tebrik etmedikleri kaliyor! Yarinki yazimi direk bu konuya ayirayim zira cok uzun :-)
    Kuzu var ama lezzetli degil ve evet pahali cunlu kuzu toplu uretim yapilamayan bir hayvanmis, inekler gibi kapali meralarda uretilemezmis, dolanmasi otlamasi lazimmis o yuzden aslinda en saglikli et sanirim!!! Bu adamlarin eti cok lezzetli ve kokmuyor.
    Evde mangal zor gelince gidecek ocakbasi bulmusuz acaip sansliyiz :-)

    YanıtlaSil