31 Ağustos 2012 Cuma

Geceyarisi mutfak macerasi :-)


Efenim biricik can dostum Viken, abisini gormeye Chicago'ya gidiyor yarin. Ne zaman telefonda konussalar, Viken utanmadan evdeki menuyu saydigi icin e bizim evde masallah hep dolu oldugu icin hem guler hem de biraz buruk kalirdik. Aslinda bu hafta sonu kacamagi olmasa bir paket yapip yollayacaktim ama hazir giden var, Ari'cik de tatli seviyor diye kek yapayim dedim. Neli kek yaparim diye dusunurken peynir festivalinden aldigimiz yarim kavanoz kalan karameli kullanayim dedim, icine de baska bir tatli icin aldigim -ama usengeclikten yapmadigim - badem kiriklarini koydum pisermi pismezmi derken basardim!
 Simdi beni bilenler hatirlarmi bilmiyorum ama benim kafadan uydurdugum tarifler, ozellikle kekler ve kurabiyeler cogunlukla uzuntu ve muz kabugu aromali olur!!! Biraz Banu'nun yardimlariyla (kendisi improvize kek ustasidir!) biraz sansla dogru yolu bulmaya basladim. Bu kek kesinlikle Ari'nin ve Viken'in sansina guzel oldu bence :-) Ha bir de karamelin etkisini de yadsimamak lazim hehehehe!

Keki firina koyduktan sonra dolaptaki baska bir 'bitirilmesi gereken gereksiz alisveris urunu' aklima geldi! Burada satilan bir krem peynir markasi cikolatalisini cikarmis ben de kor gozum ve bir karis havada aklim ile onu nutella gibi birsey zannedip almisim! Kim yer cikolatali krem peyniri, ancak boyle yanlislikla alinir! Basladim internetten bakinmaya, daha yeni bir urun oldugu icin cok fazla secenek yoktu, aslinda amerikalilar krem peynirli yani bizde labne peynir ile yapilan krema ve tatlilara ozellikle cheese cake'e bayilirlar ama dedigim gibi bizim evde yenmez oyle seyler, cikolatalisini birakip sadece krem peynirli kurabiye bakarken BU tarifi buldum, hersekilde cope gidecek belki guzel birsey cikar dedim ve yaptim,  yine bizim oglanlarin sansina guzel birsey cikti vallahi!
 Kurabiyeleri toz sekere bulayip oyle pisiriyorsunuz, sonra boyle asagidaki gibi yayilip catlak birsey oluyorlar hehehehehe! Tadi guzel ama bir daha yapmam ondan eminim, ben boyle 100% Amerikan kurabiyelerinden pek hoslanmiyorum, cok yagli veya cok sekerli oluyor, malzemelerle oynayinca da baska birsey cikiyor ortaya, neyse iste, bazen deniyoruz bir sekilde yeniyor :-)
Kekin pismesi, kurabiyelerin pismesi, benim resimlerini cekip buraya koymam derken saat oldu sabah uc bucuk! Benim icin bu aralar gec bir saat degil uyumak icin en azindan bu aksam yarin hazirlayacagimiz hediye paketinin icine girmeye deger seyler pisirebildigim icin cok mutluyum :-)))

Kek'in tarifini vermeye gerek yok sanirim, klasik kek tarifi, fakat kurabiyenin tarifi burada, isteyen deneyebilir, tercumesi gerekirse lutfen haber verin, Turk olculerine gore ve yapim tekniklerine gore cevirisini yaparim, kurabiyelerin disi kitir kitir ici - ki cok kalin degil- yumusak. Cikolatali krem peynir olmamasi birsey degistirmez krem peynirle yapilan kurabiyelerin guzel oldugunu biliyorum, labne ile denenebilir. Ben sivi yag olarak hindistan cevizi yagi koydum o da guzel bir aroma katmis falan filan iste...uyku basima vurdu herhalde gidip yatayim ben...

Onlar yemis, Basak ermis muradina, bu yaziyi okuyanlara selam ola :-)

16 yorum:

  1. ne hamarat bi hatunsun sen yahu görüntüler güzel ki tatlarıda güzeldir ;) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena olmadi cicocugum, yarim elma gonul alma iste :-)

      Sil
  2. Merhaba, kurabiyelere bayıldım.Bana da bklerim. fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatos hanim, kurabiyelerde neredeyse pisti olmusuz :-)
      Yorumunuz icin tesekkurler, en kisa zamanda ugrayacagim.

      Sil
  3. Çikolatalı krem peynirin tadını hayal bile edemedim şu an!
    Şu gelişmiş ülkelerin pazarlama taktiklerine saygım sonsuz:)
    Neler pazarlıyorlar, sade ürün arıyorsun, ara da bul bulabilirsen.
    Çilekli reçel aradın mesela, yok efendim çilek-vanilya, çilek-bilmem ne aroması, çilek-bilmem ne meyvesi karışık gibi gibi.
    Türkiye`de de başladı bazı ürünlerde. En çok soda isterken soruyorlar, neli soda? Elmalı, şeftalili, limonlu?
    Konu konuyu açtı bir güzel:)
    Karamelli kekin nefis görünüyor. Senin oğlanlar senin kıymetini biliyorlar mı bari?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugun bizim Amerikali kiza bahsettim, 'aman tanrim, cikolatali krem peynir, muhtesem bir tadi olmali' dedi!!! Adamlar bir yiyecegin sade tadini bilmiyorlar Semi, dolayisi ile alisik degiller. Sade yogurt yenmez, meyveli yenir. Sade sut icmezler kakaolu meyveli icerler. Su icmezler, aromali su icerler. Domates yemezler sosunu yerler, meyve yemezler meyveli pasta meyveli biskuvi yerler, kuruyemisler illa tuzlu kavrulmus ve baharatli yenir, icine baharat karisimi eklenmemis corbadan haberi yoktur cogunun, bir musteri uzrine yag gezdirilmis makarna alinca olay cikti dukkanda, o yenirmi diye! Liste uzar gider canikom, bizdekilerde buraya benziyor iste :-))))

      Benim oglanlar cok kiymet bilir, hatta candostum Viken normal bir kiz arkadasimla yapabilecegim butun replikleri ogrenmistir, nasil yaptin, icine ne koydun, aaaa o mu boyle kitir yapmis gibi sorulari ustalikla ve yerinde kullanir, yapilanlari (yenilmeyecek bile olsa) buyuk bir incelik ve itina ile tuketir. E daha ne olsun? hahahaha

      Karamelli kek cok guzel oldu ama karamel sos olarak kekin izerine dokulse daha guzel olurmus, sanirim pisince etkisini kaybediyor, daha evvel de fazladan krokan vardi onunla kek yapmistim ayni sekilde karamel tadini kaybetmisti! Nacizane fikirler efem :-)

      Sil
  4. Off çok güzel görünüyorlar bunlar çay ya da kahve ile çok güzel gider diyorum ben, bilmem sen ne dersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efenim bu kadar laf ettim ama yatmadan yanina kahve (kafeinsiz) yapip denedik :-))) Gercekten guzel oldu ama biz de annelerimizden gelen bir aliskanlik var heralde, ben kek ve kurabiye ile cayi daha cok begeniyorum Bolat. Uysa da yedik uymasa da yedik :-)

      Sil
  5. sabah kahvesine bandırıp yemek istiyooom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balim, gel biz yine eski usul selanik bugacasi yapalim, ozenmeyelim bu gavur yemeklerine :-)))) Kek fena degildi de daha iyilerini yaptigim icin pirim vermiyorum :-)

      Ulen seninle karsilikli zehir icsek guzel gelir len!

      Sil
  6. gözümün önüne gelen sahne:
    Başak ve Özlemaki taş plak dinleyerek, minicik tabaklardaki mezeleri lüpletip, rakılandıktan sonra çakır keyfin az üstü, biraz ibreyi şaşırmış halde meyhaneden TSM söylemeye çalışarak çıkar. Tekne gibi sallanarak, kıyıdaki bir banka çöreklenirler. Sızmaya üç kala, ne kabahati varsa denizi taşlarken, "pizzasına da, öğretmenliğine de" diye söylenirler.


    bizim filmimizi çekmeliler bence!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla 'kitap' olur diye malzeme topluyorum biliyorsun! Kitap cikarsa filimde oluruz...derkeeeen bi kitap vardi asil o noldu? Hani sen baslamistin felan?

      Sil
  7. cok sevimli post bu canim benim kekinde niyetinde yanlislikla aldigin cikolatali peynirli kurabiyelerde sende sahanesiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sizin sehaneliginiz efem, geri donmenizi temsili kursun dokme, tututu masallah pankartlari ve yasasin senlikleri ile kutluyoruz :-))))

      Sil