10 Eylül 2012 Pazartesi

Neye niyet, kime kismet :-)

Uzun zaman once yapmaya karar verdigim ufak bir kacis planim Kansas City'de noktalandi. Bundan aylar evvel, Bolat'in sayesinde tanisip bir anda kaynasiverdik Olcay ile. Ayni memlekette farkli eyaletlerde olmamiz bizi daha cok yakinlastirdi sanirim, ha bir de semizotu ozlemi, eski dostlar, Istanbul sevgisi ve daha niceleri :-)

Dedim ya kacis plani idi bu, spontane ruhlu fakat spontane hareket edemeyen bir Boga burcu kadini olarak ucaga bindigimde bile kendimde degildim. Havaalaninda Ozlem'i tacize basladim zaten, tatile cikmaktansa kor bir adamin pesinden gitmek daha mantikli geliyordu bana, o kadar uzak kaldim ki bu ozgurluk hissinden, Viken neredeyse kovarak ugurladi beni :-)

Ucaktan inip Olcay'in arabaya binince hepsi uctu gitti, sanki biz ayni sehirde ayni apartmanda yan yana yasiyormusuz da ben yolculuktan gelmisim beni almaya gelmis gibi hissettim! Gurbet mi bizi bu kadar duygusal yapiyor, biz mi yaslaniyoruz bilmiyorum ama bence imkansiz olasiliklar bazen gercek oluyor hayatta, bizim karsilasip benim 'cebren ve hile ile' bu yolculuga cikmam ve sanki ilk defa degilmis gibi hissetmemin baska bir aciklamasi yok!

Kucuk bir alisveris, ardindan evde mola verdikten sonra hemen kendimizi Greek Festivaline isinladik. Tabii her iki lafin arasinda Ozlemaki'nin kulaklarini booool boool cinlatarak. Olcay'in belki de hayatimdaki en onemli kismetlerden birini kacirmami saglamasini saymassak cok eglendik! O hikayeyi onumuzdeki Gulentesi'ye birakiyorum! Neyse, Greek Festival'de cenemiz konusmaktan durmadigi icin sadece 'kofte doner' yiyip, Yunan birasi icip donduk! Masamizi hazirladik, meyvelerimiz ve sarabimizla beraber sohbete dalmadan en yukaridaki resmi cektik sizin icin.
 Allahim ne kadar kotu oynuyorlardi anlatamammmmm! Yani inatla Yunan Halk Oyunlari'nin bu kadar kotu olmadigina inanmak istiyorum! Lutfen olmasin!
Ozlemaki eger burada olsaydi yemin ediyorum dagitirdi buralari :-)))))

Ertesi sabah, Olcay'in 'BAHCE'sindeki hain semizotuna selam ederek cok guzel bir kahvalti yaparak attik kendimizi disari. Once The Nelson-Atkins Art Museum'a gittik ki onu yarin yazacagim cunku bir suru resim cektim ve detay vermem lazim.

Harika bir gezi idi, yalniz muze icinde dugun filan vardi (biz 3 adet gelin/damat saydik ?????) kapanisa 15dk kala sutladilar bizi hehehe ama gezilmesi gerek en onemli kismi gezdik. Sonra oradan OKLAHOMA JOE'S BBQ restaurant'ina gittik! Evet, haklisiniz bu da ayri bir yazi konusu ve bunu coooooook hakediyor!
Sonra oradan bastik Plaza diye anilan bolgeye gittik ve yediklerimizi (az gelmesine ragmen) sindirmek icin yuruyus yaptik. Iste bizim Bagdat Caddesi ile Nisantasi birlesimi bir yer, bayagi buyuk o yuzden boyle bir benzetme yaptim. Bolgeyi Ispanyol sehri gibi yapmislar, her bina her dukkan ayri suslenmis ve her yer isil isil, kesinlikle kendinizi Miami'de filan zannedeceginiz bir atmosfere sahip.

 Kravatli pecete satan cocuklari gorebilirsiniz arka planda!!!!
 Anthropolgie Olcay'in en favori dukkani, Bubu'nun da agzinin sulari akacak diye dusunuyoruz :-)
 Kagit dukkani maalesef kapaliydi, yoksa iyiki kapaliydi mi demeliyim ???
 Irish Pub bizim yoreye ozgu, yabancilik hissetmedim hehehehe!

 Tabiiki binalar kendi halk modtifleri degil ama bir sehrin guzellesmesi saglanmis!


 Her yer ciceklerle donatilmis ve hepsi cok guzel planlanmis.
 
Krishna kardesler! Budist rahiplerden zenci olani cok begendik! Sonra bastan ikinci olani bakti pek bir ilgiyle seyrediyoruz geldi yanimiza sarkiya eslik etmemizi rica etti, 'hare krishna' diye soyledik, dedik zenci arkadasin adi ne pek guzelmis  hahaha yok demedik oyle ama biz takildikca adam konustu, anlatti, bize kitaplar verdi, ertesi gunki toplantiya davet etti, sonra nerelisiniz diye sordu, Istanbul deyince aaaa ben ordan gectim, orayi col saniyordum halbuki degilmis deyince butun isilti ve pirilti sondu tabii! Neyse saka bir yana pozitif insanlarla karsilasmik olmaktan ve zenciye bakmaktan dolayi mutlu olduk :-)))
 Roma'dan sonra en cok cesme bu sehirde varmis, gercekten cok guzellerdi ve bazilarindan kirmizi bazilarindan  bordo renkli sular akiyordu, Capon Tursit gibi herseyi cekmisim bir tek cesme olarak bunu cekmisim! Insaf yani!

Benim klasik Starbucks ziyaretlerimden birini yapip, bir iki dukkana soyle bir bakip oradan bulurmuyuz, bulmazmiyiz diyerek Art Fair'e gittik. Bizim burdaki buyuk festival de kurulan standlardan kurulmus, bir suru sanatcinin sergi actigi bir panayir dusunun oyle bir yer idi. Profesyonel sanat uzmani olarak Olcay ve yeteneksiz ama sanat gozu yuksek biri olarak ben, cok etkilenmedik aslinda, bir iki sey disinda daha cok lafladik bile diyebilirim ama gunun ozetini Olcay cok guzel koydu: 
-Yahu, bugun muzede gorduklerimizden sonra beyin daha asagisini kabul etmiyor, hicbirsey begenmiyoruz!
Haksiz degildi vallahi, panayirdan ciktik, ufak bir sehir turu atip evimize donduk. 

 Star isimli gazete binasi, tamamen seffaf :-o

Ertesi gunu yine guzel bir kahvalti ve sohbet sonrasi attik kendimizi evden disari, amacimiz yine Oklahoma Joe'ya gidip sandwich yemek ve havaalanina gitmek ama dukkan pazar gunleri kapaliymis, uzuntu ve muz kabugu diyerek baska biryerde Italyan lokantasina gittik, guzel bir yemek yedik ve ben eve donus moduna girdim...Havaalaninda beni karsilayan 'hortum' isaretini bu sefer gulumseyerek karsiladim, zira ilk defa geldiginiz bir sehirde ucaktan adim atar atmaz karsiniza 'hortum siginagi' diye bir yazi cikarsa ev arkadasiniza soyle bir mesaj atiyorsunuz:
-Aman tanrim, burada hortum siginagi var oglum! Starbucks yok ama siginak var!
Neyseki, Dorothy gibi havalara ucmadan, veya hortum sayesinde degil de ucak ile eve dondugum icin mutluyum diyelim :-) Eyalet olarak hortum bolgesi icinde olsalarda cok uzun zamandir sehri sarsan bir vukuat olmamis. Bir sonraki yazimda muzeyi, sonrada Oklahima Joe'yu anlatacagim, benim geziler gordugunuz gibi oyle sehrin ansiklopedisini yazabilecek kadar bilgi icermiyor, cunku icindeki insanlarla daha ilgiliyim sanirim ama sundan emin olabilirsinizki gordugum, yedigim ve gezdigim herseyi paylasiyorum, zenciyi bile paylastim daha ne olsun degil mi? hahahaha!

Olcay, bu guzel hafta sonu icin, paylastigimiz degerli dakikalar icin, misafirperverligin, guler yuzun ve guzel sozlerin icin ne kadar tesekkur etsem azdir. Iyiki tanismisiz, iyiki gelmisim, sagol varol arkadasim :-) Eve geldikten sonra Howard Stern filmini bi daha seyrettik, kafama iyice kazinsin istiyorum, zor gunlerimde hep hatirlamak icin :-) Viken'de cok begendi!

Not: Bu yaziya basladigimda link vermek icin muzenin sayfasina girdigimde 22 Eylul'de Picasso'nun gelecegini ogrendim, hemen mesaj attim, 'bizim muzeye Picasso geliyormus diye', hemen havaya girdik goruyormusunuz :-)))))


25 yorum:

  1. aşkikommmm, toplantıya girmek üzereyim ve tee akşamüzeri çıkıcam. çok şükür, gidebildiğin için çok ama çok mutluyum. Akşama uzun uzun yazcam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok ozledim seni :-)

      Sil
    2. Özlemaki kitap yapsa şu Girit mutfağını Başak, ne zaman adı Özlem olan biriyle konuşsam limonata oluyorum, yemekler görüyorum, yan etkisi bu galiba Özlemaki'nin :))))))

      Sil
    3. Yaptiracagiz insallah Bolat, yaptiralim, baskiyi hakediyor :-)))

      Sil
  2. kahakahalarınızı duydum varmı böle bişiy
    süper olmuş iyi olmuş çok şen olmuş
    valla çok sevindim ohh gezip tozmuşsunuzda herşeyden önemlisi eminimki çok güldünüz ve eğlendiniz :))saksıda semiz otu süper
    sen alış bu duruma iki günlük kaçamaklar nasılda rahatlatıyor :)
    ikinizede sevgiler kızlar bizede beklerim toplaşın gelin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepinizi konustuk, Istanbul'a gidince nasil ayarlariz'dan nerede yeriz (yemek = ben) hepsi icin plan yaptik :-)))) Gercekten cok guzel vakit gecirdik, hep tanisiyormusuz gibi bulustuk, yine gorusecegimizden emin bir sekilde veda ettik :-)

      Bu duruma alismak vakit alacak ama yaparim ben bunu diyorum :-)))

      Sil
    2. Sanki o masada varım ben :))

      Sil
    3. Hanginiz yoksunuzki? Hepinizi hatirladik, hepinize laf attik, hepinizi sehrin/sohbetin bir kosesinde andik :-)))

      Sil
  3. ama nasıl sevindim ben bu buluşmaya, hem buluştunuz diye hem sen yola çıkabildiğin için! =) yarasın demek lazım öncelikle!Greek fest'e şaşırmadım çünkü bana da iyisi denk gelmemişti. Ama bu tarafta, en iyisine cümbür cemaat gideceğiz elbette (listede mevcut)
    Rengarenk bir şehir yahu, bayıldım ben!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozlem bir gorsen danslarini yemin ediyorum inin ulen asagi derdin :-)))) Yani bir baktim seyredilir gibi degil, dondum kicimi Olcay'la bizim cingeneleri konustuk, harika hikayeler anlatti bana :-))))

      Evet gercekten guzel bir kacamak oldu, darisi hep basimiza basimizaaaa!

      Sil
  4. Ah canimcim ben de sayende cok guzel gezdim tozdum. Sana dedim o kadar hatirlatma kagidi yazalim diye di mi? Magnumlari da unutmusuz!!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahakine bir blok post-it koyalim sarap kadehlerinin yanina! Vallahi aklima geldi simdi magnumlar, yarin alsam Viken'le senin serefine yesek hehehehe

      Sil
  5. hangi yörelerin halaylarıydı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ben sahsen ama erkekler cok kotuydu. Cok fazla gulumseyip, fazla kiritiyorlardi. Beyaz etek giymislerdi bir de papuclarinin ucunda ponpon vardi.

      Sil
    2. Yahu klasik Yunan oyunlari iste ama cok kotuydu yaaaa! Ve evet Olcay'in dedigi gibi hatunlardan farklari yoktu, bir tek kiyafetler farkliydi, hatunlarin ayak hareketleri daha ritmikti o kadar soyleyeyim zaten bir de solo yapmaya kalkti adamlar, direk dondum arkami :-))))

      Sil
    3. allahım, nelere maruz kalmışsınız =) beraber Girit'e gitmemiz lazım. Hafızanızdaki kötü Yunan imajını ancak iyi Girit'le yok edebiliriz sanırım!

      Sil
    4. Ilk skype randevusunda gosterecegim sana nasil oynadiklarini! Agzin acik kalacak!
      Bahanemi lazim canim Girit icin? Oyunlari birak gidip gormemiz lazim!

      Sil
    5. Bu arada sirf biz degil gercek yunanlilari getirsen onlar da aglardi bu danslara!!! Eminim! Gurubun arkasindan halaya kalkti bir gurup genc, belli tatilde ogrenmisler! Hahahaha neyse dalga gecmeyelim her sehirde en azindan toplanip biseyler yapiyorlar biz de o da yok!

      Sil
    6. Girit listesinde en başa koydum bu meseleyi, asayiş berkemal =)

      Sil
  6. Ohhh yenilmiş içilmiş gezilmiş inan kendim yapmış kadar sevindim, insan insan gibi düşünürse iyi niyetli olursa internet şahane bir mecra, iyi ki varsınız iyi ki blog denen zımbırtı var :))
    İstanbul'un çöl olduğunu söyleyen adama bayıldım iç ses şunu beyan etti müsaadenizle "a benim gerzek yavrum inşallah senin gibilerden Amerika çok yoktur, yoktur dimi biri yoktur desin rahatlayayım yahu" yoksa halimiz harap!
    Kızlar süper bir hafta sonu darısı İstanbul'un başına diyorum! Şöyle bol mezeli masa inceden bir sazendeler grubu üstüne muhabbet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istanbul icin planlar yapildi, tartisildi, konu baglandi! kacari yok, bulusulacak, vallahi evlerinizi basarim :-)

      Amerika'da onlardan cok var, ozellikle Olcay'in etrafinda secme toplanmislar 'do turkish people eat turkey in thanksgiving' (Turkler sukran gununde hindi yiyormu?)gibi sorular soran doktorlara ve ya 'siz arapca konusmuyormusunuz' diyen hiyarlara laf anlatmakla geciyor arkadasimin vakti!!! Maalesef canim, maalesef, Cem Yilmaz'in deve var saniyorlar benzetmesi cok da yalan degil!

      Canim benim, bu blog arkadasliklari kozmik saka gibi, ne guzel bir araya gelmis olmamiz degil mi?

      Sil
  7. Blog sayesinde neler oluyor neler!
    Sen kalk Bolat`ın arkadaşıyla hafta sonu geçir oralarda!
    Ne hoş gezmişsiniz, müzeyi çok merak ettim.
    Tekrar gidersen kağıt dükkanına mutlaka git, harika göründü gözüme.
    Olcay`ın evindeki halı da gözüme takıldı, ne güzelmiş renkleri. El halısı çok severim.(bana öyle düşündüm en azından, benzeyen bende de var ama daha küçük. Büyüğünü bulmak zor el halısının)
    Umarım Picasso`ya da gidersin Olcay ile.
    İstanbul`da yapalım gerçekten siz gelince buralara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Picasso'ya zor sekerim, sanmiyorum gidebileyim ama illa gelir buraya nasil olsa :-)
      Hali Olcay'in kocasinin ceyizinden :-))) Hahaha nereye ait bilmiyorum ama gercekten guzel bir hali.

      Sekerim insallah ayarlayabiliriz ve bir araya geliriz olmadi Bursa'da baskin yaparim ben sana :-)))

      Sil
  8. Ayyyy ne kadar mutlu oldum sizi ikinizi bir arada görünce ve gezip eğlendiğinizi duyunca...Anthropolgie benim en sevdiklerimden düzenli hatta internetten yeni neler var diye takip ediyorum kesin ben orda olsam paramın hepsi bitmişti:) Ne güzel ya nerden nereye blog arkadaşlığı sağolsun valla, eee buralara da beklerim valla:=)Ya da dediğiniz gibi herkes kendini ayarlar bir gün İstanbul'da buluşup sabaha kadar süren bir organizasyon yaparız:=)
    Sevgiler,
    BuBu

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil