23 Kasım 2012 Cuma

En guzel hayal....

 Hayal kurmak pek benim isim degil ama cok uzun zamandir hatta durust olmak gerekirse Ozlemaki ile dostlugum basladiktan sonra, ortak hayat kavgamiz ve dertlerimizin cozumu olarak veya cogunlukla gokteki yildizlara el atamadigimiz icin kafamda imkansiz gozuken bir proje gelisti...
Kitap Han! Boyle eski Urfa evleri gibi buyuk bir yer olsun, kocaman kutuphanesi olsun, bir suru odasi olsun, mutlaka avlusu illede bahcesi olsun!
Kocaman bir mutfak lazim, mutfagin yaninda upuzun bir yemek masasi, ahsap kocaman :-) Rahat koltuklari olsun uzun sohbetler icin. Kileri olsun malum ikimizde istifciyiz :-) Yaz kis sebzelerden meyvelerden, beraber cikip toplayacagimiz otlardan kurutacagiz, konserve yapacagiz, salamura ve tursu kuracagiz :-) Bunlari da mutfagin arkasindaki acik alanda yapacagiz :-) 
 bazen kafam kizinca boyle dag basinda bir manastir olsun diyorum, dunyanin zirvesinde hissederken kainatta ne kadar kucuk oldugumuzu gorelim diye...
Bazen boyle suyun ortasinda olsun diyorum, malum ikimizde suya asigiz, su sesi olmazsa kurur kanimiz...

 Insansiz da olmazki, biraz ahali ile yakin olmak lazim...
...baglantiyi koparmamak lazim desem, gozum baska ulkelerdeki yapilara kaysa da...
 ... donup dolasip ozume donuyorum :-)

Emekli maaslarimiz ancak bize bakar kitap alacak para lazim, ne yapsakki derken aklima bir fikir geliyor, diyorum boyle yazmak isteyen, kafa dinlemek isteyenler, yazar cizer taifesi, es dost, gelip kalir, otel hizmeti degil kesinlikle, manastir usulu herkes kendi isini gorecek birbirine yardim edecek, bizim kazan kaynadikca herkesin karni doyar evelallah fakat kaldigi sure icin bagis yapacak, ya listemizden secip bize kitap alacak veya kendi istedigi kitaplari alip koyacak :-) her kaldigi gun icin bir kitap desek? Fiyati yuksek olan kitaplari aylik sayabiliriz mesela...

Kimse kimseye karismayacak, isteyen odasina kapanir, isteyen cikar bahceye yururyus yapar.....Icinde sinema odasi olsun, mutlaka sobali bir oda olsun, sedirler olsun, hamami olsun, mahzeni olsun malum sarapsiz/rakisiz olmaz :-) 

Boyle iste...daha cok detayi var aslinda aklimda sekillenen ama sozlere dokmek cok garip geliyor, dedim ya hayalci degilim ben, Boga burcu fazla realist olurum gereksiz yere fakat bu hayalimi seviyorum, hem insanlarla hem yalniz ayni yasadigimiz dunya gibi, dipdibe yasarken yildizlar kadar uzagiz birbirimize hatta onlardan beter kara delik gibi cogumuz, bakarken gorunmuyoruz....

Ben bu hayali Ozlem'le kurdum, kapimiz herkese acik :-)


Linkler: 1, 2, 3, 4, 5, 6

17 yorum:

  1. Ne güzel bir hayal! Ben de gelirim... (Bu arada bir fotoğraf eksik kalmış. Dünyanın en güzel kitapçılarından biri:
    http://www.bookstoreguide.org/2008/01/livraria-lello-porto.html
    Hem bak başka kitap kurtlarını da tanımış olduk bahaneyle.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yerin bas kose canim, misafir bile sayilmazsin sen, evin say hayalimizi :-)

      Verdigin linki cok begendim, ne kadar sanslilar ki geziyorlar bolbol :-) Istanbul listesi ne kadar sonuk kalmis, bizimki gibi bir sehre en az gonderdigin linkteki kitapci kadar guzel bir kitapci yakisirdi!

      Sil
  2. Ben de ben de ben de bi oda istiyorum. Acaba şu dağın başında ki yer olabilir mi? :) Coook beğendim ;) Ben genelde odamda takılırım ama söyleyeyim:) Yazarım da yazarım yazarım da yazarım :D Hayali bile rehabilitasyon etkisi yapıyor .. Sonra yemeğe gelir o mahzen vari odada sohpetle lezzetlendirilmiş yemeğimi her biiri birbirinden ilginç renkli ve tuhaf dostlarımla yer karanlık taş odama zenginleşmiş olarak geri dönerdim.. Seeeyyy şimdi sadede gelelim: Emeklilik ne zaman senin kuzum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok var anam emeklilige o yuzden hayal didyoruz ya :-)

      Sil
  3. manastır yemekleri kitabı geldi dün Serafim'den! olağanüstü güzel hazırlamışlar. gördün mü yine geç kaldık! zakynthoslular bizi solladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E ben sana cevap yazmistim cikmamis :((((

      Neyse, balikli boncugum benim, ben bu yonanli arkadaslarina kil olmaya basladim, ulen bi tane de kitap yazsalar Ingilizcesi olsun ne bu yaaa! Olmadi sen ceviricen delirttin beni burada, daha kim bilir neler var sende!!!!!! Latince ogrenicem diye tepiniyordum senin yuzunden Yunancaya baslicam, kac senede kitap okuma seviyesine gelirim sence???? 3 sene yeterse hemen basliim!

      Hem bizim manastirin kitabi onlarin manastirinin kitabini dovecekki! Yazinca oyle olacak, hatta baska bir kitap var bekliyos bayagidir, once bir o yazilsin...demi?????

      Sil
    2. okulda güvenlikler dahil kalimera diye başlıyo güne. Burdan yola çıkarak bizim manastır planı gerçekleştiğinde illaki Yunanca vahiyle inecek hafızana kuzum! onu geç bi kalemde, var say =)
      öteki kitap işini ne yapıcaz hakikaten? ben daha Mart makalesine başlayamadım!

      Sil
  4. Vuhuuuu!!!:)) Ben şimdi okudum bu yazıyı. Çooook güzel bir hayal. Olabilir de... Neden olmasın yani? Ben de gelirim:) Biraz yüksekte olsun. Çok değil ama. Çok yüksek olursa soğuk olur. Kesinlikle deniz görsün. Deniz olmazsa olmaz:) Dostlar, kitaplar...
    Sen ne güzel böyle bir hayal kurmuşsun. Ben ne düşünüyorum devamlı söyleyeyim mi? "Yaş ilerliyor, haliyle yakını görememeye başlayacağım. Acaba o zaman rahat rahat kitap okuyabilir miyim ki?":))))))))
    Öpüyorum seni. Tüm güzel hayallerin gerçek olsun İnşalla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son "h" harfi ve ünlem işaretine basamadan gitti mesaj:) Sorry:)

      Sil
    2. Sekerim tabletler simdiden sesli kitap okumaya basladi, bizim zamanimiza her kitaba bir chip takarlar dinleriz :-) Illa ben gorup okumak istiyorum dersen sana da bi chip takariz nedir yani :-)))))))))

      Orta karar bir yer bulacagiz, bak bu kadar kisi ortak oldu bu hayale eminim bir oluru var bu isin :-)

      Sil
  5. Hayalleriniz harika!
    Çok kitap okuyan biri değilim ama beni de kabul eder misiniz? Bir ucundan tutup yardım ederim size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavrum misafirsin sen basimizin ustunde yerin var, kitap okumayani almicaz demedikki? Sen bulursun yapacak birsey olmadi yat dinlen :-) Hos akrep burcu, afedersin poposu yer gormez hahahaha!

      Sil
  6. Ayyyy bayildim...Ben de gelirim, ekip bicer, aksama yeriz hep beraber :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kocana da St.Damon deriz hem korur hem guldurur bizi :-) Sana da Lady semizotu deriz :-) Istedigin gibi cizim yaparsin :-)

      Sil
  7. bütüüüüüüüüüün hepsine bende gelicem bananeee hayallerde olsun gerçekte olsun fotoğraflar çok güzel ve cezbedici e bide sen varsın gelicem bana ne bana neeee

    YanıtlaSil
  8. ve hocam, daha güzel toparlanamazdı bütün konuştuklarımız.

    YanıtlaSil
  9. Ben de ben de. Sebze yetiştiririm,ot çöp yetiştiririm, bahçe işlerine bakabilirim.

    YanıtlaSil