27 Kasım 2012 Salı

ŞAKLABAN

 Deli olmanin bir guzel yani da insanin estetik kaygisinin olmamasi sanirim! Bu resmi bloga koyacagimi duyunca kimse inanmadi :-) Ama benim hayatimin, gecen hafta baslayan ve 6 ay surecek olan bu donemini belgelemek zorundaydim arkadaslar!
Dislerime tel takildi!
 Kendi halime kendimde bakip bakip guluyorum, hele ilk resmi cekince bir sure kahkahalarla dolandim evin icinde. Capon baligi halimi de cekip koydum ki hep beraber eglenelim :-)

Simdi durum sudur arkadaslar, gordugunuz uzere disler carpik, kucuklugumden beri boyle idi, annem uc kere disciye tasidi beni, tepindim Yalova'da yaptirmam bennnnn diye! Iste cocuklara fazla demokratik davraninca, ancak 40 yasina gelince akillari baslarina geliyor ! Halbuki o zaman baba parasi ile bu isi yaptirmis olacaktik isin bir de maddi yonu var hehehe!

Cok da kotu gorunmuyordu herhalde, hic kompleks yapmadim, herkes de beni boyle sevdi, hatta gulusume hayran olan, neseme bayilanlar cogunlukta idi o yuzden dert etmedim kendime fakat gel gor ki 20 yas disleri cikmaya baslayinca disler daha cok yamuldu, derken 2 sene evvel Turkiye'ye geldigimde discim agzimdaki sikisikliktan dolayi curuklerin arada kaldigini, rontgende bile gorunmedigini, dislerimi yaptirmam gerektigini soyledi! Ben aslinda gereken arastirmayi yapmistim, harika bir doktor bulmustum 3 sene evvel, cok degisik bir teknikle 6 ayda duzeltiyordu disleri ama tabii bana birakirsan ben sallarim, uc kere randevu alip gitmedim! 2 ay evvel dolgularimdan biri dustu, disciye gidicem filan derken,Viken elini masaya vurdu ve gidiyoruz dedi! Olurmu olmazmi, nasil yapariz derken beraber gittik randevuya, dusen dolguyu yapayim derken iki dolgu daha cikti, onlari acinca arada baska curukler..... Viken'i dinleyerek bu ise baslamakla ne kadar dogru bir karar verdigimi o an anladim!
 Durum vahim tabiii! Teller takildi, iki tane dis cekildi, ozellikle resimdeki sac modeli ve makyajsiz halimle tam bir 'white trash/red neck' olmam icin bir tek hasir sapka ve elime bira lazim!
Yemek yemem mumkun degil, sivi veya ezilmis gidalarla bogusuyorum! Aksi gibi 2 ay evvel diete baslamistim, su an yiyebilecegim cogu sey diet programina ters! Irmik tatlisi yaptim, sulu muhallebi kivaminda!
 Elma puresi yaptim, kamisla iciyorum!
(Calisma masasinda cekilmis bu resim kesinlikle calistigim anlamina gelmiyor!)
Yogurtlu/eristeli mercimek corbasi yaptim onu bile blenderdan gecirmek sureti ile icebiliyorum!
En ufak bir parcayi bile cignemeden yutmak mideme hic yaramadi! Meger biz corbayi bile cigniyormusuz! Mideyi gec, hadi yemem lazim diye yutayim desem bu sefer de agzzimin tadini almadan yuttugu herseyi beyin kabul etmiyor, iki lokmadan sonra midem bulaniyor!
Ac kalmam onu biliyorum da ben salata yemeden, meyve yemeden nasil yasayacagim? Bir Turk ekmek yemeden kac gun dayanir?
Bunlarin hepsini beraber gorecegiz, bol bol gulecegiz yalniz bu onumuzdeki 6 ay boyunca koyacagim yemekler bebek mamasi kivaminda olacak simdiden uyariyorum!

21 yorum:

  1. bunu herkesin içinde söylemek olurmu bilmem ama fotoğrafı görünce deli karı diye kahkahayı bastım
    Allah seni iyi etsin emi kız bu ne hal :))
    :) hakkaten alemsin haa
    yaa kaçarsın kaçarsın te te büle yakalanırsın zararın neresinden dönülürse kar unutma;) herşey güzel olacak :) kıyamam ben sana ya aç aç geziniyorsun dime asitli şeyler yasak çikolata yasak hay allahım :( çoooookk geçmiş olsun hatunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu yasaklar o kadar kotu degildi Cicom yaaa, eklerden dolayi cigneme kapasitem yok olunca cok fena oldu, bakalim ayin 18'inde randevum var doktor ne diyecek bu ise :-) Yoksa cok buyuk lokmalar olmadan hemen herseyi yiyebilmem lazim...oyle veya boyle basladik bir kere, cok da takilmiyorum n'apalim :-)

      Resmi gulun diye koydum, her turlu yorum kabulumdur sekerim, arti ben nasil rahatsaz siz de rahat olunuz efem :-)

      Optum

      Sil
  2. Belertme gözleri belertmeeeeeeeee, kalırsın öyle :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahahaha! Disleri duzeltim gozleri bozmayalim demi?

      Sil
    2. Hayatta yapmam ben öyle Başak kalır benim gözler aynen :))

      Sil
  3. Çok tatlısın:) Ama işin yemek kısmına üzüldüm:( Dediğin gibi çocukken halletmeliydik diş olaylarını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyle veya boyle basladik sekerim, hayirlisiyla bir bitsin de hep beraber rahat edelim :-) Daha cok gulecegiz bana :-))))

      Sil
  4. ben onu bunu bilmem arkadaş, o dişçi akordunu güzel yapmazsa söyle. Alayım bıçaklarımı geleyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim ben zaten, Oslem kizar dedim, ayagini denk al dedim, hem yonanca biliyo senin ecdadinin dilinden fircalar didim :-)

      Sil
    2. sadece o kadarla kalmaz elbet. ortaçağ yöntemlerine bayılıyorum şahsen. senin kılına zarar gelirse, bitti o adam.

      Sil
    3. Bir daha ki gorusmeye senin resmini gotureyim ben o zaman, bak bu hatunu cok kizdirma mustalevriya yapar seni haberin olsun diyim! Evet oyle diyim :-)

      Sil
    4. vallahi de...3. dünya ülkesi vatandaşıyız ayrıca, zaten korksun...

      Sil
    5. Yok artik! O kadar dusmedik ulen! Bazi yonlerden birinci dunya ulkesiyiz ama dibe dogru hizla iniyoruz o ayri!

      Sil
  5. Çok güldüm haline, kusura bakmazsın değil mi:))))
    Ben o işleri küçükken halleden takımdayım. Yanlış hatırlamıyorsam 5-6 sene devam etmişti. Bende çene darlığı var ve her çıkan diş öbürünün üstüne binmişti.
    Bir de düşün eski metod, o kalıp alma falan iyyyyyyk ne iğrençti!!!!!

    O kadar eziyet çektim, şimdi bakıyorum dişlerim gene çarpık! Yani değişen ne oldu bilmiyorum:)
    Bir dişçiye görünmem lazım benim de, neler yapılabilir öğreneyim.

    Sana çok geçmiş olsun, 6 ay boyunca her tür dişsel pozlarını bekliyoruz:)
    Seni her türlü seviyoruz be güzelim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be yavrum, gulun diye koydum zaten, ben de cok guldum!

      Vallahi normal sartlarda hala cok uzun suruyor diyorlar ama bu adam bir teknik gelistirmis, 6 ayda duzeltiyor disleri, sonrasinda retainer dedikleri kaliplari takiyorsun bir 6 ay daha ama surekli degil. Kalip filan almadi bende biliyormusun? Seninkileri de goster sekerim dis bu atlamaya gelmiyor.

      Simdi boyle benim komikliklerime gulerek eglenicez onumuzdeki 6 ay, daha ne olsun :-)

      Ben de sizi seviyorum canim :-)

      Sil
  6. ay ciddi operasyonlar bunlar geçmis olsun. ben fotograftaki tatli deliye bayildim. Viken'e giyabimizda tesekkurler kulagindan tutup disciye goturdugu için:) belki alisinca çignemeye baslayabilirsin biraz. bizi naca saglik sorunlari yemekten alikoyuyor canimin içi bende on kilo kaybettim! geçici donemler diyerek sevinelim. optum guzel ve neseli yanaklarindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalim kuzum, doktora gidince anlaticaz derdimizi :-) Kilo vermeye devam ediyorum ama kendimi programladim yoksa sirf muhallebi, ezme turu seylere takilsam alma tehlikem bile vardi :-) Tabii disler yuzunden atistirmalar bitti hahaha yaramazlik yok artik.
      Seni sarilarak sapur sapur optum :-)

      Sil
  7. Yazık sana kıyamam ben! Geçmiş olsun şekerim. Neşeli olmak güzel şey!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Tijencigim, duzelince cok rahat edecegim :-) Nesemizi hic kaybetmeyelim :-)

      Sil
  8. Basaaak senin gozlerinin rengi ne guzelmis? Ister inan ister inanma acilis fotosunda dikkatimi ceken ilk sey o oldu. Dislere sonra baktim. ehehehe
    Su disciye bir de ben mi gorunsem dislerim icin bisey istemiyorum maksat kilo vermek olsun. Ya da agzima sadece bir pipetin sigacagi bir delik biraktirip diksem mi ki? Baska radikal fikirlerin varsa sen de yaz canim.
    Bu arada gecmis olsun tabii ki 6 ay sonra bir dis macunu reklami kizi edasiyla gulumsedigin fotonu da koymayi unutma sakin.
    Viken'e mahsus selam iyi ki seni zorla doktora goturmus. Aris bende o kadar basarili olamiyor mesela.
    Son olarak merak ettigim bisey var: Pure haline getirilmis pizza denedin mi hic? Nasil oluyor? Iyyyyaks mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilos, cok sasirdim, cunku benim gozlerimin bebegi genelde buyuk oldugu icin coooooook kimse gercek rengini bilmez :-) Gorenler ise cok begenir, senin gibi :-) Tesekkur ederiz ablasi, sahipleri gibi deli bir renk, kafasina gore degisiyor hahahaha ela yesil diyorum gri olduklarini gormuslugum vardir hahahaha!

      Neyse, Bestos'un dedigi gibi bize birsey olmazsa cenemiz durmuyor anacim, hala pure yemeye devam ediyorum, aksamlari sut icip kesiyorum yoksa bu kadar pure ve muhallebi ile kilo bile alinabilir! Pizza filan birak deli gibi salata ozledim, boyle citir marullar, salataliklar, dere otu/maydanoz agzima demetle sokasim var!!!! Benim gibi taze sebzesiz meyvesiz dayanamayan bir insan icin cok zor ama Turk olmanin avantajlarindan biri de yemek pisirmeyi biliyoruz ve bizim MUHTESEM yemek kulturumuzde her seye care var!

      Bugun yogurtlu patlican salatasina yesillikleri doldurup pure yaptim, Viken afiyet olsun dedi kasigi birakti hahahaha! Ben ac oldugum icin ne yesem guzel geliyor :-)

      Hemen sunu yazayim, tatli bal kabagini tuz biber ve zeytinyagi ile firinla, icine kirmizi biber, beyaz peynir, dovulmus ceviz, bir cimdik kimyon koy! Hepsini catalla ez, yaninda beni ye! Belki denersin :-)

      OPtum kuzum, hosgeldin, ozledik seni!

      Sil