22 Kasım 2010 Pazartesi

Wowboom!



Wowboom benim en favori sitelerimden biri. Ilk bakista ne bu boyle abuk sabuk seyler diyor insan, fakat etraftan topladigi konular ne kadar ilginc olsada hep duzgun linkler veriyor bu arkadas dolayisi ile yalan haber okuma korkusu olmadan rahat rahat geziyorum sitesinde. Tek buyuk problem kendisinin Thailand'li olmasi ve siteyi de o dilde yazmasi. Eger ingilizce baslik koymazsa vay halimize. Gecenlerde google translation kullandim fena degildi ama orijinali gibi olmuyor tabiiki!

Simdi nerden cikti bu site? Birincisi kendisini cok seviyorum ve hergun internete girdigimde e-mail'lerime baktiktan sonra Tijen, Ozlemaki, Cenk, Odatv, betterworldbooks ilk ziyaret ettiklerim. Baska sitelerde var ama onlara her zaman bakmiyorum. Bu blog sayfasi da tam benim kafa dagitmak icin ihtiyacim olan ilginc, degisik bazen de rahatsiz eden konulari topluyor. Burada resmini koydugum uc yaratik (hadi canli diyelim!) gercekten gozlerimi kamastirdi, buraya koymadan edemedim.



Mavi saheserin ismi glaucus atlanticus! Kendisi onun altinda ki resimde, deniz anasina benzeyen ama aslinda deniz anasi olmayan balon seklinde ki zehirli canlilari yermis. Bu canlilarin ismi Man o' war ve bu link'ten dudak ucuklatan ayrintilari ogrenebilirsiniz. Bir de bizim atlantis'ten cikmisa benzeyen mavi mucevher, boyle zehirli seyleri yiyip kendisi farkli zehirlerden daha kuvvetli bir zehir yaratabiliyormus! Resimdeki adam nasil eline almis bilemiyorum yani!

Herneyse, zehir mehir derken en asagidaki sevimli strawberry crab'i unutmusum! Valahi ne yer, ne icer veya biz kendisini yiyebilirmiyiz diye hic bakmadim ama acaip sevimli ve ben hiiic boyle birsey gormemistim!

Wowboom boyle bir site iste, inanilmaz guzel linkler veriyor dolayisi ile ordan oraya atlarken birsuru sey ogreniyorum. Siteyi kaybetmek istemedigim icin buraya yazmadan duramadim.

Cok gec oldu, sayfa duzeni ile ugrasamayacagim, biraz yamuk felan idare edicez artik. Yarin obur gun cok gulecegim bu amator yazilarima biliyorum :-)

(Pompom bugun elma yedi)

5 yorum:

  1. Bir dahaki hayatimda man of war olasim geldi Basak! Kalacagini bilsem morlara menekselere boyanirdim hemen :)
    (Bu arada 8 kisilik cadirimizi aldik, ailecek bekleris)

    YanıtlaSil
  2. Pompom'a:
    1-Kocaman aferin ve koskocaman kucak.
    2- Giritteki arkadaslari radika yiyor, haberi ola.

    YanıtlaSil
  3. Ayyyy ne guzeeeel, ben cok ozenirim su cadir islerine ama hic cesaret edemiyorum, aslinda kulube filan yazilmak lazim, gaza geliriz belki ama buradaki ev arkadasim sabahtan aksama kadar csi detektif dizilerini izliyor, onun yuzunden iyice paranoyak oldum elin amerikasinda!!! Kim degil ki dimi?

    Bu arada pompom'u elimize alistirmaya calisiyoruz, kendisi tavuk gibi kafesin dibinde eselenmeyi devam ediyor ve hala otmuyor essek hahahaha

    YanıtlaSil
  4. he he ben de muptelayim csi'a. ama hic birsey -gercekten hic biri!- x-files in yerini tutmuyor.
    Kamp alanlari guvenli bence Basak ama rastgele yerlerde elbette durum degisir.

    pompom kendini tavuk zannetmekten vazgectiginde bu gunleri ararsin belki -mesela Yunus 'r'leri soylemeye basladiginda butun dunyam yikilmisti :0

    (bu arada cevabin notification olarak gelmedi, tesadufen gecerken ugradigimda gordum, belki ayarlarda bisey vardir?)

    YanıtlaSil
  5. Basakcim, sanirim mail inbox in dolu cunku 2 kez gonderdim ve geri geldi yazdiklarim.

    YanıtlaSil